ГЕРБ чака опозицията за Комисията "полицейско насилие"

"Нямат основание да мислят, че ще заметем случаите"
14 фев 2012 17:29,
23
ГЕРБ чака опозицията за Комисията "полицейско насилие"
Опозицията бойкотира заседанията на комисията. Снимка: Булфото

Парламентарните групи от опозицията ще бъдат поканени да участват в работата на временната анкетна комисия за разследване на полицейско насилие.

Днес комисията проведе първото си заседание, което по думите на председателя й Красимир Ципов от ГЕРБ е било организационно.

В комисията участват шестима депутати от ГЕРБ и един независим. Представителите на опозицията бойкотираха участието в комисията, тъй като настояваха тя да бъде на паритетен принцип и да бъде оглавявана от техен представител. Те се обявиха категорично против ГЕРБ да разследва управляващите.

Комисията трябва да изясни всички факти и обстоятелства относно случаи на полицейско насилие, както и на опити за оказване на влияние и политически натиск върху правоохранителни и правораздавателни органи.

Шефът на временната комисия обяви, че са поканени депутатите от опозицията да се включат в заседанията. Нямало пречка да бъде изпратено и писмо до всички парламентарни групи.

„На няколко пъти призовах колегите от опозицията да преосмислят своето решение да не участват в работата на комисията. За мое най-огромно съжаление те не взеха съответните решения. Заседанията на тази комисия ще бъдат открити и го заявихме още в самото начало“, заяви депутатът от ГЕРБ.

„Тръгнаха обвинения, че ние няма да свършим работа, че ще заметем едва ли не всичко, което се е случило наистина в тези конкретни инциденти. Не мисля, че имат основание колегите за едни такива твърдения“, добави Ципов.

Ако в процеса на работа стигнем до заключение, че трябва да се изслушат допълнително лица, ще направим покана за изслушване, посочи Ципов.

Още по темата

Желанието на всички членове на комисията било да бъдат изслушани възможно най-широк кръг от лица и да бъде представена възможно най-подробната информация, за да бъде направен съответният анализ на действията на органите на МВР особено по случаите с полицейско насилие.

Комисията ще проведе по три заседания през тази и следващата седмица. Ще бъде изготвен доклад на временната анкетна комисия, който ще бъде представен в пленарната зала.

Очакванията са работата на комисията да приключи до края на месеца.

Ако не съберем достатъчно информация, ще поискаме удължаване на работата на комисията, но тя няма да е с Повече от 10 дни, заяви Красимир Ципов.

Първо комисията ще разгледа случая с убитата Мирослава от Перник, при който единият от заподозрените Стойчо Стоев – Чочо, се самоуби пред очите на полицаите.

На базата на получената информация от компетентните органи щяло да се прецени кои лица да бъдат изслушани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО ВРЕМЕТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ ИМАШЕ ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ СЛУЧАЙ НА ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ , НО МЕДИЙТЕ СИ ПРАВЕХА ОГЛУШКИ И НЕ СМЕЕХА ДА ПИШАТ, А СЕГА НА ЗАЛАВЯНЕТО НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КАКВИТО СА МИРОВЯНСКИТЕ ТАРИКАТИ , ОПЯХА ДО НЕБЕТО КОЛКО СА ВИНОВНИ ПОЛИЦАЙТЕ , А НЕ ТРАФИКАНТИТЕ ... НАЧКОВИ , КОЙ ВИ ПЛАТИ И ПОДКОКОРОСА ДА ПРАВИТЕ ТЕЗИ ГЛУПАВИ ИЗЯВЛЕНИЯ И ДА ИСКАТЕ ОСТАВКАТА НА ЦВЕТАНОВ ???
17
1
 
1
 
! Отговори
Ruja преди 12 години
До wiktor: За четенето между редовете: единственото нещо, което се усеща между редовете е за нещо сиво-кафяво, лепкаво и гадно; нещо което на пръв поглед изглежда красиво и увлича мнозина, а всъщност е гадно до степен на извратеност и е против мнозинството; нещо за същността на което разбираш едва тогава, когато реалността безмилостно те е помела и унищожила. Този кошмарен филм за съжаление е направен,прожектиран и за още по-голямо съжаление - милиони са били актьори в него..........
16
2
 
8
 
! Отговори
112 преди 12 години
Цецко постигна едно нещо със сигурност принуди и малкото останали профисижналисти в системата на МВР да напуснат. Как се постигат резултати в толкова тежка и деликатна сфера с хора лаици и партийно назначени служители.Чакайте още по - големи гафове и издънки. Гарантирано от Цецко!
15
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Изпразнихте ли се вече "другари",или някой е изостанал и не се е включил.
14
2
 
8
 
! Отговори
до глупака ппппааа преди 12 години
"Другарю" изобщо не се усещаш как гробарите са те превърнали в ниско интелигентно едноклетъчно, което е по зле /интелектуално и цивилизационно/ дори от комунистите. когато някой критикува явно болшевишки методи на управление, защоно сме им се нагледали вече, ги ибвиняваш и говориш за комунисти, а не виждаш култа към каква личност е обзела партията ви. Осъзнай се, децата ни ще живеят в страната...
13
2
 
9
 
! Отговори
гласоподавател преди 12 години
Тия депутати от герб наистина са шматки. Така се набутват и то сами. Ако констатират пропуски, а те са явни /криминално проявен има законни оръжия вкъщи и там влизат без поемни лица и в абсолютен разрез със събиране на годни доказателства, като се цели единствено "самоубийство"/ следва да поискат оставки на "професионалното" ръководство на МВР, а именно на кумеца на цецко. Ако не "открият" нищо значи са го "замели" по собствените им думи, но какво да искаш от умствено импотентни болшевици!?!?
12
9
 
2
 
! Отговори
ппппааааа преди 12 години
Тези престъпници които ги защитавате другари комунисти трябва да се арестуват само по един начин.Първо да се смели от бой с палки от 10 полицаи 10 минути и ако оживее да му турят белезниците на престъпника.
11
3
 
12
 
! Отговори
Непредубеден преди 12 години
Комисията знае предварително отговора - Ц.Цв. е оцапан до ушите.С тази покана към опозицията иска да му замете оцапаното.Всичко е мижи да те лажем - за какво им е допълнително хора към комисията след като неяма да променят съотношението на решението.най-добре да има прокуратура, но май и такава вече няма.Извод на комисията - "Вина има, виновни няма", "За всичко е виновна тройната коалиция и наследството което заварихме"...
10
1
 
19
 
! Отговори
Pavlik Morozov преди 12 години
Пълен фарс - герберасите се разследват сами, и то не за какво да е, а за дейносттана ведомството на партийния си шеф. Същото, на което разчитат със заплахи и насилие да ги спаси от пълен крах на изборите догодина.
9
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как някой хора не разбраха до сега че Цв.Цв. не екомпетентен да води това министерство?Не знам до кога трябва да го търпят?Не виждат ли ,че само пречи на ГЕРБ.Най-големия таралеж в гащите на Б.Б.
8
2
 
11
 
! Отговори
Към № 2 ВМ преди 12 години
Ква зведа, кви пет лева - по-скоро поръчков алкохолик...
7
10
 
1
 
! Отговори
до 7-ми преди 12 години
ами демокрацията е това,който събере повече гласове на изборите,а комисиите -в зависимост от парламентарното представяне..така че никой не им е виновен,че когато са били на власт са се самозабравяли.Този принцип не е измислен от ГЕРБ а е от Великото народно събрание още,ама кой да мисли тогава че ще се появи някой ,който да им развали рахатлъка...
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комисията трябва да е разнородна по политически състав, за да е демократична и обективна. Иначе това си е диктатура, лично аз съм антикомунист, но тук става въпрос за демокрация, а не за политиюески интереси, защото знаем как се фабрикуват доказателства и стават своеволия. ГЕРБ губи много благодарение на това си арогантно поведение и незачитане, което логично ще дошеде до това, че по добре шсички да гласуват срещу тяхнезависимо кой ще дойде. вече не вървят номерата, че др. са виновни
5
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ами то е очевидно ,че полицейско насилие е нямало,не зная колко трябва да е предубеден човек че да не види очевидното!Както се казваше ,,много е трудно да намериш черна котка,в тъмна стая,особено когато няма котка''...не ви ли се видя странно самия факт ,че изведнъж някакви си се появяват едновременно по всички канали,дават пресконференции..това без ,,гръб'' няма как да стане.
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оставка Цветанов!Вън от МВР!!!!!
3
21
 
8
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
До последният ден преди изборите догодина, БСП ще използват всяка абсолютно ситуация и всяко събитие, за да дискредитират правителството с надеждата да се върнат отново на власт. Това е цялата схема, но тези, които не четат между редовете не го виждат.
2
4
 
19
 
! Отговори
Гогата преди 12 години
Пълна порнография
1
4
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
И за какво изобщо да има участници от опозицията, като 6 плюс 1 от 13 човека комисия са от ГЕРБ! Има ли смисъл или само да се каже, че фигурират и хора от другите партии! Всичко ще се замете, както правят винаги!