Първанов се обяви за нов кабинет „Борисов“

Дянков бил първият, който трябвало да си отиде
16 мар 2012 20:21,
252
Първанов се обяви за нов кабинет „Борисов“
Според Първанов не можело днес да се кърпи един сектор, а утре - друг. Снимка: БТА

Необходим е цялостен ремонт на правителството - нов кабинет "Борисов", заяви на извънредна пресконференция в Перник Георги Първанов.Според него не може днес да се кърпи един сектор, утре - друг.

Оздравяване на управлението без подобен ремонт е невъзможно, добави Първанов. Той посочи, че първият министър, който трябва да бъде отстранен, е Симеон Дянков. По думите му от противоборството между Цветан Цветанов и Симеон Дянков губи българския данъкоплатец.

Първанов призова Бойко Борисов ясно да поеме отговорност за провала на икономическата и енергийна политика на правителството, защото отстраняването на Трайчо Трайков означавало точно това.

Според бившия президент настоящият премиер неведнъж е давал разнопосочни сигнали за бъдещето на енергопроектите.

Той смята, че въпросът за съдбата на ядрената енергетика на България се свежда до АЕЦ "Белене". Държа на енергетиката като локомотив на икономиката и гарант на сигурността, заяви Първанов.

Той приветства идеята за референдум за Белене и шистовия газ и каза, че ако министър-председателят на може да го организира, това ще стори левицата.

Още по темата
"Снемането на здравния министър е признание за провал на здравната политика. Три пъти сменен здравен министър означава, че правителството няма стратегия и яснота в тази посока", подчерта Първанов, цитиран от БТА.

Той попита защо преди две години и половина, когато условията са били по-благоприятни, правителството не е потърсило нов заем, каквито възможности по думите му се обсъждат сега на високо експертно ниво.

Първанов каза, че предсрочни избори в момента са невъзможни. Той обаче призова за национална кадрова банка. Правителство на националното съгласие на този етап не може да има, смята Георги Първанов.

Според него ГЕРБ не е желан партньор за българските социалисти и трябва да изпие горчивата чаша до край.

Главната отговорност за провала на бизнес форума в Катар носи външното министерство и разбиването на българската дипломация, коментира Първанов. Той посочи, че досега са били провеждани десетки бизнес форуми в цял свят и не е имало нито един провал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
1
 
1
 
! Отговори
T.N.T. преди 12 години
DO 244KREMALSKI 4ERVEN GNUSEN DESE BANDITSKOPARTIZANSKI ***!!!...TI NE WQRVA6 NA LAJITE SI,NO ZNAE6,4E IMA KUHI LEIKI,KOITO SE HVA6TAT NA BARTVEJITE TI,A TO TI E WSE EDNO,TI SI SLUGUVA6 NA KREMAL,*** KREMALSKA PODLOGA!!!...
192
3
 
6
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Въпрос към руския агент Гоцэ - колко ще струва на него и на останалата рубладжийската *** положителен изход на референдум за АЕЦ-а или шистовия газ? Ако гласуват 2 млн. души(твърде съмнително, че ще отидат и толкова...) и подкупят половината от тях, a и им дадат на подкупените по 50 лв., това е = 50 млн. лв. Сега да видим колко печели Русия от доставките на газ, при цена с 200$/1000куб.м. по скъпо, отколкото продава на Германия? Ето колко - 3000000 х 200$=600млн.$! Или близо 1 млрд лв. срещу 50 млн. лв. разходи по референдума...Въпросът е Русия ще инвестира ли тези 50 млн., за да си осигури с години напред по 1 млрд. лв. чиста печалба на година? Мисля, че това е риторичен въпрос... Затова НЕ ТРЯБВА да има референдум! Същото е и с АЕЦ-а!!! Още малко сметки - потребява ли България 3000000000 куб.м. газ на година? Продава ли ни Русия газта с 200$/1000куб.м. по-скъпо отколкото на Германия? Ако купувахме руската газ на цени като за Германия, в бюджета на държавата България ВСЯКА ГОДИНА щяха да остават по 1 млрд. в повече! Може ли да сметне продажната рубладжийска ***, с колко % можеше да се увеличат пенсиите, при условие, че от бюджета около 10 млрд отиват за пенсии??? Можеш ли да сметнеш, Гоцэ, предателю, убиецо на собствения си пенсионерски електорат???
191
2
 
6
 
! Отговори
до сирищника преди 12 години
Бившият "президент" на *** и Доган иска пак да интригантства и прави поредници *** номера!Къде беше десет години, когато се крадеше от всичко и се правеха пари от човешката болка,та сега си седнал да нравоучителствуваш,мръснико ненагледен?!Сега се сетил-когато баницата му свърши и т.нар.олигарси се разбягват от безперспективността гоце!До тук и нищо повече за това нищожество както в интелектуален,така и в морален аспект!
190
4
 
2
 
! Отговори
На 243 преди 12 години
Аз не съм Гоце и не говоря от негово име.Без истерии седни и се замисли върху твоите отговори "не" и размисли какви варианти има. За шистов газ да не става дума! *** е мамата на горите, планитите, морето и водите - продадоха всичко-при всички власти!Печели шепа хора. ЦЯЛА ЕВРОПА ПОЛЗВА РУСКИ ГАЗ ОТ КРАЙ ДО КРАЙ! Това, че притискат от САЩ мутрата, заради тези му качества, няма да страдаме всички. Да се махнат посредниците!Те са от властта, така е с всичко!
189
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце, Гоце и ти само с популизъм се занимаваш. Щял да прави референдум? Може и да се направи, но въпросите на референдума трябва да бъдат: 1. Съгласни ли сте България да бъде 100% зависима от руския газ? 2. Съгласни ли сте да продължавате да плащате най-скъпата газ на света? 3. Съгласни ли сте да строим най скъпата АЕЦ в света, която ще работи на вечна загуба?
188
5
 
6
 
! Отговори
Киро от Козлодуй с . преди 12 години
Гоце,много бързаш да седнеш на "удобен"стол!Понеже той е зает,мога да ти осигуря място за сядане!Даже и "светло бъдеще" ще видиш!
187
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвпадение или не, но по времето на тройната коалиция, а че и преди нея, сякаш ни управляваха по-добре (па макар и те да са се омазали с баницата), имаше повече пари, инициатива, всичко бе и по евтино. Сега гледаме само как държавата потъва ден след ден, кой крив кой прав ще покаже само историята, защото всичко друго е отдавна опорочено. Не са ни виновни комунистите или герберастите и прочее, а мафията (номенклатурата) която няма нито цвят нито време - не ги смесвайте партиите с мафията...
186
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тоя що не ходи да гледа пуйки в Сирщник?Ама мисля си, че и за това не става....
185
4
 
8
 
! Отговори
teo преди 12 години
Гоце, червено-турски мафиоте, ТВОЕТО МЯСТО Е ЗАД РЕШЕТКИТЕ, А НЕ ДА УПРАВЛЯВАШ ИЗСТРАДАЛАТА НИ ДЪРЖАВА, КОЯТО ВИЕ КОМУНИСТИТЕ И ПИШМАН ТУРЦИТЕ Я РАЗСИПАХТЕ! ГОЦЕ, ТИ СИ НАГЪЛ, НО И ПОВЕЧЕТО ПЕНСИОНЕРИ, КОИТО ТЕ ПОДКРЕПЯХА , РАЗБРАХА, ЧЕ СИ МАФИОТСКИ МАНИПОЛАТОР И ПОДГОТВИ СИ КУФАРА ЗА ЗАТВОРА!!! ПОГЛЕДНИ СИ МОЦУНКАТА МАФИОТСКА!!!
184
4
 
3
 
! Отговори
dedo преди 12 години
gotso borsuka na bokluka
183
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я марш у Сирщник! Или в Ковачевци! Там давай съвети!Акълът ти стига до там!
182
9
 
13
 
! Отговори
фсф преди 12 години
Гоце е антибългарин! Оставка на Дянков = фалит на България и 20 години Виденово време!
181
4
 
10
 
! Отговори
ПИСНА МИ преди 12 години
ГОЦЕЕЕ ЛОШОТО Е ЧЕ И ПРИ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ КОЯТО ПОДКРЕПЯШЕ И СЕГА РАЗЛИКА НЯМА ВСИЧКИ СТЕ ЕДНИ И СЪЩИ
180
1
 
0
 
! Отговори
винету преди 12 години
/////
179
10
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Това трябва да се помни:Според exit poll за комунистите са гласували селяните, старците и простаците.По-голям % от гласувалите за БСП са от селските райони.По-голям % от гласувалите за БСП са на години 55+.По-голям % от гласувалите за БСП са с ниско образование.
178
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе докога с тая гнус бе, айде скрийте го вече тоя мазен анцуг и не му публикувайте измекярската социопатна мутра, ДРАЗНИТЕ!
177
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гоце , скрий се в Пернишко и ходи да си преподаваш там на село марксизъм-ленинизъм , защо не иска да се ремонтира кабинета на серГЕЙ , който е начело той си ремонтира , изнасяй си беседите на село при бабичките и не се показвай пред ходара , за да не се излагаш с глупостите ти
176
6
 
11
 
! Отговори
до 226 преди 12 години
Като организирате протест на първо място да е искане със забрана на БСП там сме другото е лесно ако искате и партия правета точка 1 да е незабавно задействане на лустразцията друго е само празни приказки. Протест без искания няма.
175
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
българино излизай на улиците да ги сваляме комунистите и герберасите
174
1
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Власта се...търкаля по жълтите павета на София,но няма кой да я...поеме.Няма готовностнито Гоце,нито Кунева,ни Сидероф,ни Костоф с пажа си Мартинчо,нито други играчори вперили поглед в държавната...далавера.Е,това ако не е...луд късмет за Боко и КО,здраве му...кажи;за народа - винаги се пада...късата клечка.