Борисов доволен, спечелил битка за офис на ДЕА у нас

Беше много трудно, офисите на ДЕА са едни от най-скъпите, призна той
Обновена: 4 апр 2012 12:26 | 4 апр 2012 10:55,
71
Борисов доволен, спечелил битка за офис на ДЕА у нас
Директорът на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) Мишел Лионхарт. Снимка: БТА

„От 10-12 години водим битка да открием офис на ДЕА в България и сме много щастливи, че това се случи“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с директора на Агенцията за борба с наркотиците на САЩ (DEA) - Мишел Лионхарт.

На срещата присъства и американският посланик Джеймс Уорлик. Вчера американската Агенция за борба с наркотиците ДЕА откри своя първи офис в България.

По думите на Борисов конкуренцията между страните в региона за това къде да бъде открит офисът е била огромна. Но благодарение на стабилността и успехите на тукашните власти сме успели да се преборим.

„Беше много трудно, години се вземат такива решения. Офисите на ДЕА са едни от най-скъпите“, обобщи Борисов.

Според премиера операция „Лунна светлина“ все още се дава за пример по света за една от най-добрите подобни акции, правена някога.

Още по темата
3 апр 2012 20:32
64

На 3 август 2003 г. в боливийския град Санта Крус бяха заловени при международната операция 5 т кокаин, смесен с картофено пюре.

Три тона от тях трябвало да стигнат по море до България и да бъдат пречистени в лаборатория край Марица. После дрогата щяла да отпътува за Западна Европа. Другите два тона били предназначени за Испания. 

Министър-председателят обясни още, че по време на срещата е запознал представителите на ДЕА с проблемите с контрабандата на цигари и с фалшиви пари, и изрази надеждата, че в бъдеще ще се борим заедно в трансграничната престъпност.

От своя страна шефката на ДЕА Мишел Лионхарт благодари на българските власти за доброто сътрудничество и добрите връзки през последните години.

Тя изрази надежда, че за в бъдеще двете страни – САЩ и България, заедно ще могат да се борят с проблемите на трансграничната престъпност в региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: Бойко БорисовДЕА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
tsvetan lazarov spas преди 5 години
До ЙОЦА АМСТЕРДАМFILIP NAIDENOF FATIK KOITO E SIRIISKI GRAGHDANIN POTKREPIAN OT TURSKI POLITICI I CHINGETA ZANIMAVASHTISE SAS PROIIZVODSTVO NA AMFETAMINI I KAPTAGON BARTEROSVALIGO ZA HEROIN I PREKARVALI DO EVROPA RUSIA I AMERIKA SAS SADEISTVIETO NA BG SLUGHBITE I POLITICI PO TOVA VREME I POLUCHIL SI ZASLUGHENOTO NA 19 AVGUS 2003 GODINA V 11 45 CHASA NA BULEVART BULGARIA KRAI NA SERIALA
63
1
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
abe vie ste ebati maloumnicite forum palen S NE6TASNICI I UTREPKI KAKVO LO6O IMA V TOVA DA OTVORIAT IFICE ZA BORBA SRE6TU DROGATA BE MIZERNICI GADNI TE I BOLNICA DA OTKRIAT AMERIKANCITE PAK 6TE PLUETE KOMUNISTI DOLNI OTVRATEN SAM OT MAR6ATA KOIATO E OSTANALA DA DRASKA PO FORUMITE
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
POREDNATA GLUPOST NA BOKO BAI TOSHO OPAZI BG OT RUSKIQ BOTUSH TOZI *** VKARA AMERIKANSKITE SLUJBI V BG PO BEZDAREN I NEKOMPETENTEN PREMIER SME NQMA LI
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
брех, голяма ненавист към тез хамериканци в България,бе! само да питам, че не се сещам, те ли ни отнеха македония, да я дадат на Тито? те ли ни осакатиха промишлеността , за да си продават колите у нас, че и да чакаме по 10 години с вноска? те ли наредиха изчистването на Българската интелигенция и пращането им в лагери? не са ми приятни американците, но е факт, че още дружим с неподходящия другар и плащаме скъпо за договорите, подписани от предатели.Бил съм в ФРГ и ГДР и съм виждал разликата..
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Измъкнаха му кокала из под носа му.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз специално не харесвам външната политика на Америка.Но новината ,че страните от БРИКС са подписали споразумение ,че няма да използват долара в икономическите си взаимоотношения може само да ни радва.А то иначе е очевадно,че този офис е за разведките американските и дилърите им.....Обаче като ни е ясно, оттам нататък какво ще правим българи?
58
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига вече с тия американци-писна ми да се бъркат в целия свят-те не могат да оправят тяхната престъпност тръгнали тук-стига вече с тези индивиди.Бойко ти си пътник на изборите
57
1
 
8
 
! Отговори
БОДРО ГЕРБЕРЧЕ преди 12 години
ББ дава мило и драго за американците. Първа задачка на герберите - да покажат колко са услужливи. Американците обаче с нищо не са ни помагали. Напротив, без никава мисъл за нас пуснаха на комшиите ни сърбите радиоактивни бомби. По западната ни граница вероятно има негативни последствия. Сега се канят да дупчат Добруджа за шистов газ, без да ги е грижа за децата ни.
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ние имаме ли бюро за борба с наркотрафикантите в САЩ ?
55
1
 
9
 
! Отговори
ЙОЦА АМСТЕРДАМ преди 12 години
КОЙ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕМИЕРИ БЕШЕ ЗАМЕСЕН С ПРОИЗВОДСТВОТО НА АМФЕТАМИНИ И ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ,ЧЕ НЕЩО НЕ СИ СПОМНЯМЕ ?
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бойко... питам се много ли е трудно да си предаваш страната си всеки ден и един ден като умреш да знаеш ,че си не просто неудачник ,а истински вреден ***... нищо не направил с властта в ръцете си!
53
1
 
14
 
! Отговори
БОКО БЕЙРУТСКИ преди 12 години
БОКО ПАК СИ ПРИПИСА НЕСЪЩЕСТВУВАЩИ ЗАСЛУГИ.НИТО САЩ, НИТО НАЙ-МАЛКО ЦРУ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ С МУТРАТА - ПРЕМИЕР,ЗАЩОТО ЗА ТЯХ ТОЙ Е ТОЧНО ТАКЪВ И ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.ОТ Т.НАР. БЪЛГАРСКИ ПРЕМИЕР НИЩО НЕ ЗАВИСИ. НАПУДРЕНИЯ И НАПУШЕН УОРЛИК СИ РАЗИГРАВА КОНЯ КАКТО СИ ЩЕ.И КРИМИНАЛ ПРЕМИЕРА НЯМА ДУМАТА.СЛЕД КАТО ЗАСРА БЕЛЕНЕ И ПОДНЕСЕ БЪЛГАРИЯ НА ТЕПСИЯ НА АМЕРИКАНЦИТЕ,БАТМАН БЪЛГАРСКИ СЕ СКРИ ПРИ ДРУГОТО АМЕРИКАНСКО ***,НАРКОЗАВИСИМИЯ МИХАИЛ СААКАШВИЛИ,ТУРДИСАН ОТ ЦРУ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ГРУЗИЯ.РЕЗИЛ.
52
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ехеее ми да друсам се яко .... и пак не разбирам защо АМЕРИКАНСКА правителствена агенция отваря офис в София ???? ПАК РОБИ!!!!!! ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ?!?!?!??!!
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като гледам май тези които пишат коментари тук трябва да ги проверят за наркотици. Нещо ги е налегнал страх да не им секне притока.
50
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БОРИСОВ ДОВОЛЕН!!!! ПРЕДАДЕ СИ СТРАНАТА!!! ОООО БОЖЕ ИЗБИИИИИ ГИ НАЙ-НАКРАЯ !!!! МОЛЯ ТИ СЕ!!!!!!
49
2
 
16
 
! Отговори
от Брюксел преди 12 години
нарко началника Бойко Борисов сключи сделка за съвместна дейност с най-големия наркоразпространител ЦРУ а тия от *** ще контролират парите и да няма конкуренция от други наркоразпространители. наркотиците от Турция в България и хайде заливане на ЕС. После искаме да сме в Шенген.
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бибипко бойчев явно не се е отчел пред братята американци за откранднатото и ги кани сега официално да си го вземат, законно
47
3
 
13
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Офисите на *** са едни от най скъпите?А от къде знаеш тикво?Щото нали се сещате,кой им е направил офиса,къде и с кви пари?Всичко това е направено с бюджетни пари на нашия гръб.На едно от най-хубавите места в София.Пари за заплати и пенсии нямате *** за офиси на *** имате?
46
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тиквата как ще се се бори срещу наркотрафика, точно американците преди време го обвиниха точно в тази пресстъпна дейност.Сега направо не разбирам защо са ни тези тези офиси на DEA - Агенция за борба с наркотиците на САЩ...............................................................Беше много трудно, години се вземат такива решения. Офисите на *** са едни от най-скъпите, обобщи Борисов. .....................................Кой ще плаща за тия офиси бе тикво, нали няма ти да плащаш
45
2
 
3
 
! Отговори
сериозно, преди 12 години
така ли го разбира болното ти мозъче, 52