"Частните монополи завземат всеки един сектор"

Левицата за скандалите в МЗХ, ЕРП-тата и КС
Обновена: 12 фев 2013 21:05 | 12 фев 2013 20:00,
205
"Частните монополи завземат всеки един сектор"
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

По-лошо от държавния монопол е единствено частният монопол, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той коментира протестите срещу високите сметки за ток и ситуацията с енергоразпределителните дружества.

Социалистът обясни, че БСП са се обявили против приватизацията им още при управлението на НДСВ.

Проблемът е дълбок, той се натрупва и при това управление излезе извън контрол, обясни още Станишев виждането си за проблемите с ЕРП-тата и високите цени на тока.

Левицата ще настоява за сформиране на парламентарна анкетна комисия, която да провери цялата дейност на енергоразпределителните дружества – приватизационни договори, финансови потоци, ценообразуване и т.н.

Според Станишев протестите показват, че хората не вярват на държавата и отговорността за това е на сегашното правителство. Лидерът на БСП обясни още, че ДКЕВР е показала неспособността си да се справи при подобни ситуации и допълни, че левицата отдавна настоява председателят на комисията да се избира от парламента и Народното събрание да има контрол на комисията.

Станишев припомни още, че през 2011 година са били приватизирани остатъчните дялове от енергоразпределителните дружества, което окончателно е лишило държавата от роля в енергийния сектор.

Държавата е била ощетена с 180 милиона лева от тази приватизация, защото акциите са били продавани на цена от 1632 лева за акция при 4600 лева за акция през 2004 година.

Станишев се обяви за възстановяване на икономическата роля на държавата и връщането на активната роля на държавата в инвестиционния процес.

Частните монополи завземат всеки един сектор, допълни още Станишев.

ОЛАФ за първи път проверява действащ български министър, коментира евродепутатът от БСП Илияна Йотова разразилия се днес скандал с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Вестник “Сега“ днес излезе с материал, че Европейската служба за борба с измамите проверява Найденов заради  възлагане на обществена поръчка на стойност 48 000 лева за изработване и поддържане на страница на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter. Въпросната поръчка беше спечелена от бившите пиарки на земеделското министерство и още тогава се разрази медиен скандал.

Йотова обясни, че си позволява да заяви нещо толкова категорично заради самите реакции на Найденов, който по нейни думи днес обърнал становището са на 180 градуса.

По думите на евродепутата сутринта Найденов “истерично отрекъл“ информацията, на обяд обяснил, че има проверка, но тя не е срещу него, а от разпространено от МВР съобщение стана ясно, че наистина има проверка за въпросната обществена поръчка.

Йотова заяви, че вече е поискала среща със Соня Клисарска, директор на АФКОС-МВР /национална контактна точка с ОЛАФ/.

Тя обясни, че левицата ще изиска и становището на прокуратурата по случая, както и ще отнесе въпроса до НС. По нейни думи червените ще поискат изслушване на Найденов и Цветан Цветанов. Оставката на Найденов отдавна стои на дневен ред, заяви още Йотова.

От левицата бяха категорични още, че няма да подкрепят номинацията на ГЕРБ за член на Конституционния съд. Вчера мнозинството депозира кандидатурата на зам.-председателя на Върховния касационен съд (ВКС) и председател на наказателната колегия на ВКС Гроздан Илиев. Станишев коментира, че процедурата е била абсолютно опорочена и ГЕРБ са разрушили авторитета на една институция, която се е ползвала с високо доверие.

Той пропомни неуспешните кандидатури на Венета Марковска и Галя Гугушева.

Каквито и да са качествата на кандидата, не можем политически да подкрепим кандидатурата, заяви лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
НЕ ИСКАМ ТАКАВА ДЪРЖАВА!
132
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
ЗА ТОВА ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАТ ВСЕКИ ПЪТ КОГАТО НАПУСКАТ ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА - С ЕДНОПОСОЧНИЯ БИЛЕТ.А ДЕЧИЦАТА НА БИВШИТЕ/СЕГАШНИТЕ УПРАВНИЦИ СЕ ВРЪЩАТ ОТ ЛОНДОН В ПЪРВА КЛАСА СВИКВАТ ОТ СЕГА - ЧЕ ТОЧНО ТЕ ЩЕ БЪДАТ НОВИТЕ УПРАВНИЦИ. И КРЪГОВРАТЪТ НА ПАРИТЕ И ВЛАСТТА ИМ ПРОДЪЛЖАВА! С ЧУЖДИТЕ ПАРИ ОБАЧЕ С НАШИТЕ ПАРИ!
131
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
4.Държавата работи за посредствени измамници ИЗБРАНИ БИЗНЕСМЕНИ- НАШИ ХОРА, заради които на всички други (чужди и местни) официално-неофициално тя отговаря, че СЕКТОРЪТ Е РЕЗЕРВИРАН. Така в потъваща България нищо вече не се произвежда!!! Държава без продукт офшорка!Глад, мизерия и дистрибуция на вносни стоки. Упадък! Студентски град вертеп.Полуграмотни държавни служители и управници. Корупция навсякъде.
130
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Какво от това, че още през 2008 и 2011г. се появяват статии във вестниците напр. Сега и Марица marica.bg/show.php?id=53100,segabg/article.php?issueid=2891&sectionid=3&id=0000601,от тогава БЪРЗИТЕ ЛИХВАРИ СЕ УМНОЖАВАТ:София Комерс Кредит Груп АД - creditgroup.cc/ Кредит до 1000 лв. - Одобрение за броени минути.Кеш Кредит - cashcredit.bg/ Бърз заем в брой за броени минутиГлобекс Финанс АД - credissimo.bg/ (credissimo до заплата - credissimo плюс - cr
129
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
През 2006 г. Българската Народна Банка регистрира "Изи Асет Мениджмънт" АД като Небанкова Финансова Институция по Закона за кредитните институции. ТАКА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА Е УЗАКОНИЛА ГЕНОЦИДА СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ.НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ БУХАЛКИТЕ НА НЯКОИ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ ОТ МИНАЛОТО???
128
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Интернет страницата на Easy Credit посочва следното: easycredit.bg/easy_credit?gclid=CIDkr_aDw7UCFdHMzAodDzgAYAИзи Кредит - пари назаем от приятел!Заемите се доставят в дома на Клиента от Кредитните консултанти в удобен за Клиента ден и час. Погасителните вноски също се събират в удобството на домашния уют те са равни, седмични или месечни, съобразени с възможностите на домакинството.Промоция: 100 на 100 топла зима с Кредит Пенсионер!
127
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Само един от примерите: ЛИХВА по кредит 275.53% за 6 месечен кредит от Easy Credit. От кредит 800лв. на Easy Credit, реално БЪЛГАРИНЪТ получава 651.50 лв. а не 800лв.
126
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
2.Държавата УЗАКОНЯВА ЛИХВАРСТВОТО И НАСИЛСТВЕНОТО СЪБИРАНЕ НА НЕЗАКОННИ другаде и ОГРОМНИ ЛИХВИ с Посещения по домовете на длъжниците за удобството на клиента - НАСИЛСТВЕНО. В други държави НЕМОРАЛНО ВИСОКИТЕ ЛИХВИ СА НЕЗАКОННИ - И ПРЕСТЪПНО НАКАЗУЕМИ.Но не и в България !!! И ЛИХВАРИТЕ СА ЗАКОННО ЛИЦЕНЗИРАНИ ОТ Българската Народна Банка!!! Народна каква ирония!
125
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Дори когато банката е взела жилищата на БЪЛГАРИТЕ, те продължават да дължат. Дължат до край до гроб първо плащат заема, а ако остане нещо ... за храна. А след смъртта им дължат и децата им.
124
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
b.Държавата ПОДСИГИРЯВА БЕЗРИСКОВИ ПРИХОДИ ЗА БАНКИТЕ като ЗАДЪЛЖАВА ВСИЧКИ ПЛАЩАНИЯ КЪМ ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ да минават по банкова път с плащане на такси ВСЕКИ ДЕН, ВСЕКИ МЕСЕЦ.ОТНОВО БЕЗЗАКОНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ЗА ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ. Къде са касите???c.Държавата е установила специален режим за банките за да защити взeманията им срещу БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ. Банки със техни съдебни изпълнители.Дори когато банката е взела жилищата на БЪЛГАРИТЕ, те продължават да дължат. Дължат до к
123
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
ii.СУБСИДИЯТА по Програмата за Енергийна Ефективност минава ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРЕЗ МЕХАНИЗМА НА БАНКОВ ЗАЕМ НЕЗАВИСИМО, ЧЕ БЪЛГАРИНА ИСКА ДА СИ КУПИ ОБОРУДВАНЕТО СЪС СОБСТВЕНИ ПАРИ. Така от 30% субсидия БАНКАТА ПОЛУЧАВА 20%-те.За БЪЛГАРИНА остават съмо 10%.ТОВЕ Е ПРЕСТЪПНОТО БЕЗЗАКОНИЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ЗА ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ И ОБОГАТЯВАНЕ НА БАНКИТЕ СЪС ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА!!!
122
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
Така като дойде време БЪЛГАРИТЕ да получат субсидията тя eдва стига за банковите такси.В другите държави НЕ СЪЩЕСТВУВАТ разплащателни сметки за физически лица с месечна такса освен ако от сметката се издават чекове. Сметките които тукашните банки наричат разплащателни са чисти спестовни сметки без каквито и да било такси, с безплатна дебитна карта към тях В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ. В БЪЛГАРИЯ ОБАЧЕ ДЪРЖАВАТА НАЛАГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО разплащателните сметки ЗА ДА ПОДСИГУРИ НЕЗАКОННИ ПЕЧАЛБИ ЗА БАНКИ
121
0
 
0
 
! Отговори
Един Българин преди 11 години
ОГРАБВА НИ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА МОНОПОЛЧРЕЗ СИСТЕМЕН ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРИТЕДържавата на най-дивия капитализъм работи единствено за монополите, Ето как:1.Държавата работи за банките-лихвари: a.Държавата ПОДАРЯВА НА БАНКИТЕ ЕВРОПАРИТЕ прадназачени за БЪЛГАРИТЕ:i.Държавата задължава всички плащания към физически лица да стават през БАНКОВИ РАЗПЛАЩАТЕЛНИ СМЕТКИ, по които банките събират ежемесечни такси (напр. субсидии към земеделци/животновъди). Така като дойде време БЪЛГАРИТЕ да получа
120
0
 
1
 
! Отговори
БИЗНЕСА ДА СЕ ВКЛЮЧИ преди 11 години
ВРЕМЕ Е И БИЗНЕСА ДА ПОДКРЕПИ НАРОДА - ГОСПОДА, ТОВА ВИ КАСАЕ И ПРЯКО И КОСВЕНО - ПРОДУКЦИЯТА ВИ ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМА И ЩЕ ФАЛИРАТЕ - ВИЕ И БЕЗ ТОВА ФАЛИРАТЕ ОТ КИТАЙСКИ И ТУРСКИ СТОКИ И ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ - СЕГА И ТОВА КОЕТО ПРОИЗВЕЖДАТЕ - ДАЛИ ЩЕ Е ДЮНЕРИ ИЛИ ЛАМБИНИ ШИШЕТА ЩЕ СТАНЕ НЕПРОДАВАЕМОПОДКРЕПЕТЕ НАРОДА СИ - СВАЛЕТЕ РЕЖИМА И НАЦИОНАЛИЗИРАЙТЕ ДРУЖЕСТВАТА ЗА ДА ИМАТЕ ЕВТИН ТОК И ДА ВИ ИЗЛИЗА ИСАПАЗАЩОТО УТРЕ ЩЕ СТЕ ФАЛИРАЛИ БЕЗРАБОТНИ НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ,КОИТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ ТОКА
119
1
 
3
 
! Отговори
A преди 11 години
* ТОВА "НЕ" МОЖЕ ДА БЪДЕ ИСТИНА?! ЗА НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО СРЕЩУ МОНОПОЛИСТИТЕ (в случая ЕРП-та), "БУДА" ИЗРАЗЯВА МЪЛЧАЛИВО СЪГЛАСИЕ С МИТКО КАРАТИСТА : Представител на държавата в Електроразпределителното дружество ЧЕЗ е МИТКО КАРАТИСТА?
118
2
 
2
 
! Отговори
Жора Депардиев преди 11 години
Френските комунисти се отказват от *** и сърпа! Предлагам да ги дадем на кмета и гл.архитект на НЕСЕБЪР да си ги закачат на спалните! А може да ги подарят на Сергей да мотивира третата възраст!
117
0
 
3
 
! Отговори
Баба ти преди 11 години
Сергейчо баба ми то ква стана баби тока скъп боба и той преди надумкай се с бобец па се завий през глава с родопското одеало и га ти стане студено напърди се едно хубавичко хем ти олекне на тумбака хем се позатоплиш ми сега га е скъп боба баби кажи ко да прайм на баба хубавеца пу да не ти е уроки гледам си се и позагладил от бобеца ще да е баби и от трушийката
116
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И Боко разпродаде последното държавно участие в енерго разпределителните дружества, а се прави на ощипан!!!
115
2
 
3
 
! Отговори
умерен преди 11 години
Монополите са тук създадени от този на снимката и такива тюфлеци като баща му.....кажете му ,че няма да купуваме газ само от любимата му матушка и ще завие на умряло
114
2
 
3
 
! Отговори
истината преди 11 години
Драги другари!!? Днес си направих труда да погледна от кога ЧЕЗ е получил лиценз за енергоразпределение - и оооо изненада от 2006 година, а кой беше министър-председател -ДА той е Станишко! Договора изтича през 2039 година - няма да съм жив да им вида гърба!!! Но ще се радвам този да го видя, а и цялата им енергийна мафия в затвора! Сигнализирахте за неуместен коментар