Орешарски е използван за "пушечно месо" от БСП

Липсата на морал е по-лошо от бюджетния дефицит, смята Кунева
16 юни 2013 17:38, Петя Славова
75
Орешарски е използван за "пушечно месо" от БСП
Меглена Кунева. Снимка: Булфото

Движение "България на гражданите" настоява за оставката на кабинета на БСП, ДПС и "Атака", се посочва в позиция на Националния съвет на Движение "България на гражданите", оповестена от председателя на партията Меглена Кунева на пресконференция днес.

Правителството очевидно е контролирано от задкулисни икономически и политически интереси, такъв кабинет не може да осъществи разумно управление в интерес на българското общество, заявяват от партията. Те призовават Народното събрание да пристъпи към незабавно приемане на абсолютно необходимите промени в изборното законодателство, изчистването на изборните списъци от "мъртви души" и въвеждането на машинно гласуване.

От Движението настояват също Народното събрание да проведе избор за председател на ДАНС, прилагайки добрите практики за избор на базата на управленски платформи, при публично изслушване на кандидатите с активно участие на гражданското общество.

Още по темата

Меглена Кунева отбеляза, че не е изключено да има предсрочни избори. Не е хубаво да има предсрочни избори, но има дефицит на морал и на политическа отговорност, което е по-лошо от бюджетния дефицит, коментира тя. Според нея Пламен Орешарски е използван за "пушечно месо" от БСП. Твърденията, че сегашният кабинет е експертен и програмен бяха опровергани от предложението Делян Пеевски да оглави ДАНС, от начина, по който кабинетът беше съставен, смята Кунева. Според нея Пеевски не е продукт само на сегашното мнозинство, а е станал възможен благодарение и на подкрепата на правителството на ГЕРБ.

Лидерът на Движението коментира, че протестите срещу назначаването на Пеевски показват, че обществото ни е запазило гражданския си рефлекс и нетърпимостта си към олигархичния моделна управление. Тя допълни, че оценява все по-високо факта, че "Движение България на гражданите" е останало извън този парламент.

Разширеният Национален съвет на партията е насрочил Национално събрание за 28 септември, когато ще бъде избрано ново ръководство и ще бъдат приети промени в устава. Преди това, на 31 август, ще има отново разширено заседание на Националния съвет с участието и на общинските председатели, областните председатели и водачите на листи на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
"ГЕРБ няма против личността на Делян Пеевски. Проблемът е политиката, която се води от парламента, която открадна волята на гражданите. Те избраха ГЕРБ" коментира днес депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев. От думите на Главчев излиза, че бившите управляващи искат само едно - да се върнат на власт. За какво точно стачкуват "хилядите" по улиците? Да се върне ГЕРБ? нЕ, МЕРСИМ ВИ!!! Меглена- ***, бегай, скрий се.
57
1
 
1
 
! Отговори
Гюро Михайлов първи преди 10 години
Сега, че Станишката се поокъка е ясно. Обаче. Защо никой не мрънкаше, а ръкопляскаше на основната мутра- Тиква толкова години!? За Пеевски- ясно, но по тая логика, защо не го оставихте да действа, както оставихте Боко. Не че Делянчо ми е любим, ама как така, за един може, за друг не може!? Значи- щом за единия не може, значи и за другия не може! Щом стачкувате срещу Пеевски, как така гласувате за Борисов!? Некой крадна логиката, не мислите ли? Я, Кунка! Ти още ли си тука, мъ?
56
1
 
2
 
! Отговори
Коци преди 10 години
Кунева се опитва да възседне протеста,но няма как да стане,да излезе пред хората и да разбере,че няма шанс!
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До коркНали същите хора са работили преди и ни е ясно как работи правителството...срещу народа, така работи, и ти какво искаш още да седим и още да чакаме, по-голямата част от народа е глупав, но с тези протести се вижда, че все още има останали умни хора в "държавата".
54
1
 
0
 
! Отговори
1234 преди 10 години
мумията се завръща
53
0
 
2
 
! Отговори
bashkolio преди 10 години
А имах симпатии към теб!
52
2
 
5
 
! Отговори
Коко Бинев преди 10 години
За съжаление констатирам , че тая кокошка не става и за пушена кълка!!!Била е скритата патерица на Бойко , но ще си остане само незглобени клечки , но не и патерица или ***!!!
51
4
 
8
 
! Отговори
корк преди 10 години
правителството трябва да получи шанс да работи и едва тогава ще може да се говори дали е добро или не
50
0
 
2
 
! Отговори
Аааа преди 10 години
Да на наормалностаааааааааааааааа Аааа аа а:)!
49
1
 
4
 
! Отговори
Катя преди 10 години
Ооо, о0казва се, че Кунева даже е доволна, че не е в Парламента, така ли?!! срама няма тази жена!
48
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето един стрес на правителството и тази змия изпъпли от нищото,нали беше дала оставка...да се маха,че хептен грози пейзажа.
47
1
 
7
 
! Отговори
plug_n_play преди 10 години
Кунева, ти си само една национална предателка, която иска да извлече дивиденти за себе си и за собствената си партия от разклатената българска държаваи, а май забрави как ни съсипа селското стопанство и атомната енергетика?
46
1
 
8
 
! Отговори
twin_peaks преди 10 години
Тази пък комунистическа снаха, къде е тръгнала и тя да се обажда за това какво трябва и какво не трябва да се случва в държавата ни. Нали си беше подала оставката? Защо продължава да говори като лидер на партия - да си заминава в Брюксел при Барозу. Тук не искаме да я виждаме.
45
0
 
6
 
! Отговори
lola jekova преди 10 години
Пеевски не бип продукт само на сегашното управление, а не започна ли Пеевски от младежкото НДСВ?! Сиреч с Кунева не са ли от едно котило. И тя като него не признава морални ценности и идеали, тъй като доста често и лековато мени политическата си принадлежност и пристрастия що се отнася до интереса.
44
1
 
4
 
! Отговори
don baston преди 10 години
Кунева и тя веднага яхва вълната на хорското недоволство с надеждата, ако има нови избори и тя да влезе в парламента. А до няколко дни открито заяви подкрепата си за Орешарски и компания, дори членове на ДБГ получиха постове в новия кабинет, каква ирония само?! Не направи ли именно тя присъствието на БСП и ДПС в парламента още по-осезаемо като разпиля доста сини гласове с измислената си рециклирана партия?!
43
2
 
6
 
! Отговори
питайте преди 10 години
при орешарски ли ограбиха над милиард евро за да бастисат всичко изградено с народни пари на АЕЦ БЕЛЕНЕ или той не знае
42
2
 
8
 
! Отговори
Злопаметен преди 10 години
Каква черна неблагодарност от г-жа Кунева !Не беше ли БСП ,която настоя да я оставят за еврокомисар?А сега застанала зад Бойко !Верно , че са от царските хора , но защо забравят за доскорошния си съпартиец Делян Пеевски - нали той бе спусъкът на сценария?
41
2
 
15
 
! Отговори
Оня преди 10 години
Настоявате за оставка а..?За да захапете кокала от другата страна!Да, ама НЕ!Всички знаят коя сте...
40
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дано да влезе, стига са се редували БСП и ДПС, и дано десните се обединят или да има силна дянс партия
39
2
 
42
 
! Отговори
Диди преди 10 години
Тя жената се обажда за да не я забравим.