България и Турция се разбраха за проблемите на превозвачите

Ще се върви към пълна либерализация на квотите за превозвачи
Обновена: 18 фев 2014 07:00 | 18 фев 2014 07:00, Красимир Ангелов
24
България и Турция се разбраха за проблемите на превозвачите
Снимка: БТА

България и Турция постигнаха договорка, която решава проблемите на превозвачите по границата.

След 6-часови преговори в Анкара в понеделник вечер по проблемите с квотите за превозвачите транспортните министри на България и Турция договориха увеличаването на броя разрешителни, съобщи пред bTV българският транспортен министър Данаил Папазов.

По думите му двете страни са се разбрали да се върви към пълна либерализация на разрешителните режими, както и да бъде написана напълно нова спогодба. Действащата в момента е от 1977 г. и е изключително остаряла.

Още по темата

Министър Папазов съобщи, че с турския му колега Лютви Елван са се разбрали в първата седмица на март експерти на двете администрации да започнат изработването на новата спогодба. Тя трябва да бъде готова до края на месеца, а след процедурите по приемането й в двете държави да бъде подписана до края на април и да влезе в сила.

"До въвеждането на новата спогодба двете администрации се задължиха да оказват абсолютно пълно съдействие, което да облекчава транспортните услуги между двете страни”, увери Данаил Папазов.

Както е известно преди седмица българските превозвачи спряха движението на камиони през граничните пунктове Капитан Андреево и Лесово, след като Турция отмени на 30 януари разрешителните за транзит.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
3
 
! Отговори
Petko преди 10 години
Razbixa im monopola na petko angelov
18
0
 
3
 
! Отговори
Pimk преди 10 години
Pimk i petko angelov kakvo shte praviat sega
17
0
 
4
 
! Отговори
иван преди 10 години
Троловете да го духат
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бивш член на БСПБивш милиционер, член и *** - няма такъв фолм!
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
haha gg wp
14
3
 
7
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 10 години
***, по-***, най-***. Това са позитановските драскачи с рефлекси на мандраджии. Типичен представител е другаря анонимен. Но това са те , каквото и да кажеш все ще е малко.
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До журналист ГЕРберастка платена *** - защо смятате че само БСПари ви мразят бе, милиционерче задръстено...
12
6
 
7
 
! Отговори
журналист преди 10 години
В този сайт троловете са на особена почест. Вижте просташкия и лъжлив коментар под номер 15. Типично мнение на позитановски драскач, който само плюе и то за една ракия. Човек който защитава еничарите от ДПС-ДС не заслужава внимание.
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До политолог Я си бери лайката ГЕРБераст ***... 90% от назначенията и издиганията в съдебната система в момента са си ваши, вие опоскахте 8млрд от заеми и резерви, правосъдието ви го видяхме, "самоубиствата" на хора с белезници - също, палежите на по 20 коли на вечер - също ги помним. Аре у лево в храстите и повече не се показвайте..
10
10
 
8
 
! Отговори
политолог преди 10 години
Пожелавам на всички умници пак да гласуват за ДПС-БСП-ДС / обединена партия /. Само по време тяхното управление има ежедневни убийства, кражби и грабежи. При пълното отсъствие на съдебна система т.е. няма никакво правосъдие, защото 90 % от т.н. съд.система са комунисти-социалисти. Иначе икономиката върви по план. Вече имаме заеми за над 4 милиарда лв. , а увеличението па пенсии и заплати ще бъде с 5-6 лв. но един друг път. Хвала на такЪва обединена пария.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 777 Гърците ако имат изгодно споразумение с Турция - знаеш ли кога ще го развалят... Турция си пази нейното - нашите ТИРаджии скатават данъци и осигуровки, отделно работят за по-малки заплати и в резултат подбиват цените за превоз - много ясно че ***-шнауцерите ще си пазят своето....
8
6
 
13
 
! Отговори
Баце преди 10 години
Проблемът е че Турция не изпълнява своите задължения и ще продължи да цака българските фирми докато и последната не фалира ! В момента подузирам и един евтин политически предизборен трик ! Уж се грижим за нашите а минат ле ли изборите натискът ще продължи ! А има как Турция и фашиста Ердуган да бъдат сложени в партер .
7
4
 
12
 
! Отговори
777 преди 10 години
Само че преди да се преговаряме с турците, трябваше да се разберем с гърците. Тогава ние щяхме да казваме, а те да слушат внимателно. Сега нещо са разсеяни.
6
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Голям успех на правителството на Орешарски ! Изключителна позиция на министъра след ваканцията му в Индокитай.....Пълна либерализация? Това значи от 250 000 разрешителни за турците да се отиде на .....без ограничение. От 25 000 за нашите превозвачи до към 30-35 000 превоза. Щото толкова са ни възможностите. Сега Турция като сложи други ограничения за възраст, цвят на камиона, товарителници на турси език, тинтири-минтири..... и става ,че ние спираме превозите, остават само турците !Ашкоулсун
5
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
никога нямайте вяра на ***(турчин)
4
6
 
6
 
! Отговори
Pepi преди 10 години
Sasipaxa balgarskia proizvodetel.ova pravitelstvo nishto ne pravi za horata.Davame rabota na prostatsite a tezi koito hranat darjavata gi ostaviha bez rabota300% mito za turski i kitaiski stoki.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците ще получат 30 пъти повече от българите ... "Голяма победа" !
2
0
 
11
 
! Отговори
Лошо ! преди 10 години
Тази новина не е добра за Виктор Николаев.
1
1
 
13
 
! Отговори
пю преди 10 години
могат да се спрат със солени глоби,а не добре охранените ни ДАИ да им взимат рушвети и да ги пускат да карат