Няма да съкращават военни, условията за пенсиониране остават

Дефицитът в бюджета за отбрана бил 67 млн. лева
Обновена: 15 дек 2014 14:02 | 15 дек 2014 14:02, Веселина Йорданова
9
Няма да съкращават военни, условията за пенсиониране остават
Снимка: БТА

Догодина няма да има съкращения в армията, възрастта и условията за пенсиониране на военните ще се запазят. Това съобщи във Враца министърът на отбраната Николай Ненчев, цитиран от БНР.

По думите му личният състав на армията ще се запази въпреки недостига в бюджета за отбрана за догодина. Дефицитът е между 66 и 67 милиона лева.

Ще търсим възможности за актуализация на бюджета в рамките на следващата година от една страна, а от друга, правим всичко възможно част от тези имоти с отпаднала необходимост, които предстоят да бъдат продадени, средствата от тях да останат в бюджета на Българската армия, заяви той.

Военният министър беше категоричен, че през следващата година ще се запазят допълнителните заплати, които се получават при излизане в пенсия. Това потвърди и началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

Ангажименти от страна на финансовото министерство, Министерството на труда, Министерството на отбраната има, че тези заплати няма да бъдат пипани. Говорим за 20, а те са толкова, колкото години служба има всеки военнослужещ, обясни Николов.

Във Враца военният министър и началникът на отбраната провериха възстановяването на поделението в града.

Към момента е осигурена 80 на сто от необходимата техника и е назначен около 70 на сто от личния състав на военното формирование, който трябва да е до 250 кадрови военни.

Около 140 от вече назначените са жители на област Враца, каза началникът на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 9 години
До доброжелател,а 20 фуражки пари остават ли.
7
1
 
6
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
Е АРМИЯТА НИ Е В ТОВА СЪСТОЯНИЕ ЗАЩОТО ЕС И НАТО ТАКА ИСКА. ВОЕННИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ ЗА БЕЗУМИЯТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО. КОЯ ДЪРЖАВА ЗАХВЪРЛЯ АРМИЯТА СИ В ЗАБВЕНИЕ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ УВЕЛИЧАВА СЪСТАВА НА МВР. КОМУ Е НУЖНО МВР, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ СПРАВЯ С ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, ОСВЕН ДА ОСИГУРЯВА ЧАДЪР НА НАРКОПЛАСЬОРИТЕ И МУТРИТЕ.
6
11
 
3
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
ДА ги съкратят всички,*** фуражки,егати скапаната армия!:)))))
5
13
 
6
 
! Отговори
Стефан преди 9 години
Докога ще ги дондуркате тия шапкари,аман от търтеи !
4
12
 
5
 
! Отговори
BG преди 9 години
Е, поредното доказателство че военните пазат всичко друго ама не и България :))))Нали сте големи "родолюбци" бе фуражки - значи парите се взимат и пестят от всичко друго ама не и от тлъстите заплатки, ранното пенсиониране и бонусчетата.Само за сравнение ама ако в някое друго държавно учреждение, служителите правят така, журналистите на кръст ще ги разпънат!!Иначе, м... и на техниката и на държавата :))))) Важно е парички да има за заплати :))) Но "служим" на държавата :))))
3
3
 
8
 
! Отговори
Осведомен преди 9 години
Това на снимката е половината ни армия, другата половина е в почивка.
2
10
 
7
 
! Отговори
нед преди 9 години
хааахахаЕ***ахти смешната държава, нищо не правят, пенсионират се по-рано, парите не им стигат ...решението - нищо няма да им се бута !хааахавелика страна сме - иначе всички политици квакаха че ще изравняват условията за всички ... *** !
1
2
 
7
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Снимката е много показателна за състоянието на армията ни в момента :)