МО няма визия какво да прави с боеприпасите, видя Мерджанов

Да се направи пълна инвентаризация на ресурса за утилизация
7
МО няма визия какво да прави с боеприпасите, видя Мерджанов
Снимка: Булфото, архив

Депутатът от БСП Атанас Мерджанов обвини военното министерство в липса на стратегическа визия как и по какъв начин залежалите боеприпаси да бъдат унищожавани безопасно.

Още по темата
„Необходимо е да се направи пълна инвентаризация на целия ресурс, който подлежи на утилизация - тонове взривни вещества на територията на държавата“, заяви той в Ямбол, цитиран от пресцентъра на левицата.

Атанас Мерджанов посочи, че не му е известно кой е дал разрешение да продължи дейността по обезвреждане в цеха край Петолъчката, където преди три години загинаха хора, но БСП е твърдо против там да се извършва утилизация.

“На това място би могло да има ремонтен цех, но местоположението е неподходящо за обезвреждане, заради близостта до стратегически обекти, полигона Ново село, близките земеделски земи и населени места”, обясни той.

Мерджанов каза още, че вероятно ще бъде отправено питане до министрите, които са дали разрешителното за цеха край Петолъчката, а действията им той определи като безотговорни и опасни.
   
Депутатът коментира и проваленото в петък заседание на НС, като обясни, че социалистите са били в почти в пълен състав на работните си места, но не са се регистрирали като реакция срещу това, че се преиначава седмичната програма на парламента – вместо традиционния парламентарен контрол, който е съществена част от парламентаризма, ден по-рано е решено да бъде продължена работата по Закона за здравеопазването.

„Кворумът е преди всичко отговорност на управляващите”, подчерта Мерджанов.

 „Фактът, че управляващите не могат да съберат кворум, показва, че не само дисциплината, но и връзките на сцепление между представителите на четворната коалиция са твърде отънели – дали предвид наближаващите местни избори, или предвид отделни секторни политики и кадрови назначения”, коментира той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дайте ги на американосите. Те се оправят най добре.
3
2
 
3
 
! Отговори
4epa преди 8 години
MOSKVI4OV ZA6TITAVA RUSKI INTERESI !!!!
2
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 8 години
TRIE6 NO JIVOTA DA SI ZATRIE6-PLATENO BEZ GABNA4NO !!!!!
1
0
 
3
 
! Отговори
4epa преди 8 години
MOSKVI4OV VSI4KO ZNAE !!!!