Столетницата снагата си не скърши пред Иванов

Правосъдният министър не ги убеди за Конституцията
11
Столетницата снагата си не скърши пред Иванов
Снимка: БТА

Правосъдният министър Христо Иванов не успя да прекърши социалистите и да ги убеди да подкрепят промените в Конституцията, предложени от управляващите.

Янаки Стоилов от БСП обясни, че съпартийците му остават твърди в решението си и ще гласуват против поправките в основния закон.

Още по темата

Според левицата е нужно да се реформира съдебния ред и наказателният процес да е по-прозрачен и по-справедлив, но това са неща, които в по- широки рамки от предложението промени в Конституцията.

„Те поставят промените в Закона за съдебната власт като последица от промените в Конституцията, а ние смятаме, че трябва да има изменения именно в закона“, обясни Стоилов.

Впечатлението пък на реформатора Радан Кънев, който също присъства на срещата, от разговора е, че просто БСП се страхува за твърдото си опозиционно позициониране.

„БСП изразиха много сериозна подкрепа в много посоки на съдебната реформа, но се боя, че продължават да не разбират отговорността си в настоящия момент по отношение на конституционните промени. Те изглеждат силно ограничени в собствените си политически решения. Разчитам, че вратата е отворена и ще поемат политическата си отговорност, защото с толкова малко подкрепата и депутати, сега БСП може да извлече много дивиденти от централната си роля в промените в Конституцията“, коментира той.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Да не бъркаме преди 6 години
Конституцията с Мара Общата
6
2
 
3
 
! Отговори
Дякон преди 6 години
Поредно доказателство, че една от малкото политически партии, които се интересуват от интересите на народа е БСП
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ум не ми го побира как може да се назначи за правосъден министър адвокат с отнети права. Туй чудо маже само у нас да се случи.
4
3
 
2
 
! Отговори
Орлин Василев преди 6 години
Туй е щото Партията е права даже и когато греши
3
5
 
5
 
! Отговори
Геле преди 6 години
Колко дни този човек - министър е работил в т.нар. съдебна система като съдия , какво разбира от работата на тази система , че да я реформира... все едно мене да ме пратите да ви преустроя АЕЦ - Козлодуй / овчар съм/... Така ще я реформирам атомната , че ..... Ми как да им вярваш после - че щели да напряват това - онова като не отбират от това , което говорят. едни приказки дрънкат само - преливане от пусто в празно... и така - колко годин вече...потъваме в едно блато...дето май нема дъно
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иванов - адвокат, който не си е плащал членския внос като такъв. С отнети права. Не е влизал в съдебна зала. Наричаше Борисов мутра, а днес прави съдебна реформа и нарича Борисов почтително г-н премиерът. Не вервям на напъните на Иванов за читава реформа.
1
2
 
6
 
! Отговори
Асеновец преди 6 години
Ами така се прави, а не като дупедавците от ПФ, РБ, АБВ и т.н