Зимата иде, идат и бежанците, видя ги Борисов

Имаме хиляди роми, за които също отиват милиарди, напомни той
Обновена: 23 сеп 2015 21:02 | 23 сеп 2015 18:30, Веселина Йорданова
143
Зимата иде, идат и бежанците, видя ги Борисов
Снимка: МС

Премиерът Бойко Борисов ще настоява за по-твърда политика за решаването на проблема с бежанците на извънредния Европейски съвет днес в Брюксел.

Още по темата

"Там позицията ще ми е, че каквито и мерки да се взимат сега – квоти и каквото и да било, нерешаването на първоизточника на проблемите, в случая Сирия, ще създава огромен проблем и занапред. Сега ще са 120 000, след няколко месеца ще са повече“, коментира той пред министрите на заседанието на правителството по-рано през деня.

По думите му с влошаването на времето натискът ще стане по-голям, „защото тези хора назад не може да се върнат, ще искат да минат нататък в Европа“.

Има недоволни страни – на Съвета на вътрешните министри. Четири държави не са се съгласили с квотите, но е прието с квалифицирано мнозинство, съобщава той.

Европейският съвет се провежда непосредствено след вчерашното извънредно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“, в което участва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. На него беше гласувана релокацията на 120 000 души в явна нужда от закрила.

По-късно в Брюксел премиерът заяви, че колкото по-здраво затваряме границите, толкова натискът върху тях се увеличава. По думите му над 10 милиона емигранти се очаква да влязат в България.

С турския премиер разсъждаваме върху варианта в Сирия да се създаде една зона за сигурност, където хората веднъж да са близо до родните си места, второ, каквото трябва да им се помага, да им се помага там и, разбира се, конфликтът там трябва да се прекрати час по-скоро“, каза Борисов.

По думите му двете външни граници на ЕС са Гърция и България, а от Турция не могат да удържат мигрантите, макар да полагат огромни усилия за това.

Борисов заяви, че не вярва да се стигне до санкция от ЕК заради условията за бежанците. Полагаме такива усилия, харчим толкова пари, ресурси, огради, заграждения, армия…Колко повече да направим – имаме предели, коментира премиерът. Той призна, че условията за настаняването им не са „каквито най-много ни се иска“, но по думите му има хиляди българи, които живеят в не по-добри условия.

Имаме хиляди роми, за които също полагаме огромни грижи. Милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България. Те също са дошли отнякъде през времето, коментира още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е. Но не трябва да пуска тук повече бежанци! Добра идея е да се работи за зона на сигурност в Сирия, а ако ЕС толкова се дърпа, да захващат работата с Турция, пък може и Русия да се включи. Няма лошо да се работи качествено за добра кауза с някого, с когото не си в съюз!!! Важното е да се реши проблемът. Така че който може, да действа! А който са го ударили хормоните и възрастта, та го е избило на майчински чувства, да си прави каквото иска, но без да пречи на останалите!
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BALGARIA E KRASIVA DARGAVA ,NO S NAI-PROSTIAT POLITIK NACELO NA VLASTTA.
72
0
 
0
 
! Отговори
бaндит преди 8 години
дa се оскубеш нa фитили от мъкa.....
71
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Милиарди от социалните фондове отиват всяка година, за да ги задържаме на територията на България". Стана ли ясно защо се наливат отвън милиарди за интеграцията им- за да търпим терора им тук, а не на Запад.
70
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тоя позицията му е само надупена.
69
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само за българите и пенсионерите пари няма.
68
1
 
1
 
! Отговори
М, да ... преди 8 години
До Поп БогомилИ ти си бил поп, ааа... ! ? В БПЦ може би дето се кланяте на златния Телец - скъпи часовници, скъпи коли, направихте ББ светец едва ли не и му се кланяте и го целувате по ..., а сега нека исляма се заеме с гетата от роми! Само да не вадите, а единствено, ако може да прибирате, м? пп. БГ е съдена от ЕК за нечовешките условия в които са поставени бежанците! *** за тези бежанци са отпускани средства и те не са отишли по предназначение! Аналогично със средст. отпускани за ромите!
67
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаме хиляди роми? Не госйн премиер, имаме милиони роми!
66
1
 
28
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Борисов, Плевнята, Митов и ... останалата гнусна шайка във управлението на БГ се навеждат пред ниско пред "големите" началници от ЕС и Вашингтон първо заради гузната си съвест - престъпно/ нечисто минало и настояще и Второ заради некомпетентност, незаинтересованост, неграмотност на правната и не само възможност за защита на интересите на държавата БГ! пп. ЕК започнала три наказателни процедури срещу България заради бежанците
65
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25 години социално-икономически експерименти стигат , време е да се строят бесилки ;)
64
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ентернационализъм в действие! Марксовия вид социализъм и комунизъм се сбъдва.Свят без граници, а в бъдеще и без пари.Всичко общо и смеска. Всекиму според тена и 4лена!
63
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПУТИН е виновен !!!!!
62
2
 
5
 
! Отговори
Враца преди 8 години
Упс, тая булка зад Баце на снимката много сгодна се гледа ;)))
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Революцията в България срещу евроатлантическото фашистко робство е неизбежна.....
60
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Те също са дошли отнякъде през времето" и така и не са се интегрирали.... нито пък има някаква надежда ...
59
0
 
33
 
! Отговори
РБ преди 8 години
Европейските народи трябва да изметат политиците и "бежанците"!
58
0
 
46
 
! Отговори
РЕШЕНИЕТО преди 8 години
Спиране на тези харчове за ромите - нямаме излишни милиарди левове за хрантутене на лентяи и социопатни типове!Относно бежанците - защо не се гласува закон, според който всеки, който желае да получи статут за пребиваване е длъжен да започне работа там, където му се посочи. И да се подчертае, че това важи и за чаршафосаните ***, които пристигат тук бременни и се надяват да лежат и да цвъкат всяка година по едно дете. Никакви такива! Започва работа и да ползва презерватив.Иначе - вън от Бг
57
0
 
23
 
! Отговори
споко преди 8 години
когато пропеят трети петли, тогава обсъждайте- дотогава мнението Му ще бъде променено три пъти...
56
1
 
29
 
! Отговори
Щаб на Революцията преди 8 години
Народен Съд и на всеки стълб на жълтите павета обесени всички мекерета,депутати,политици,олигархи,политици-национални предателииииии......благодарение на вас крадливи управници БГ народ е болен,мизерничи,стопява се с скороста на ледниците в Арктика.........къде са 16 милиарда .......те вече са в сметките на крадливите управници
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BEJANEC-ROM-RAZLIKA NQMA VSE E NA GARBA NA BUDJETA DEMEK NA NA6IA,MAI NQMA DA DO4AKAME 2050 GODINA BG DA STANEME MALCINSTVO,6TE STANE MNOGO PO BARJE,S POLITIKATA KADE SE V ODI