Падна главата на Местан, изхвърлиха го от ДПС!

Триумвират ще води временно партията
Обновена: 24 дек 2015 18:15 | 24 дек 2015 15:42, Александър Попов
384

Вижте част от главните действащи лица в Бояна. Снимка: Булфото

Лютви Местан бе свален от поста председател на ДПС. Това стана ясно след извънредното заседание на Централния съвет на партията, което се проведе в Боянските сараи на Ахмед Доган.

Още по темата

Освен това досегашният лидер е изключен както от парламентарната група, така и от партията.

"Такава ще бъде съдбата на всеки, който работи против интересите на България", заявил Доган по време на съвета.

До националната конференция ДПС ще се управлява от триумвират. В Председателския съвет влизат Четин Казак, Мустафа Карадайъ и Рушен Риза.

Извънредното заседание бе насрочено, след като преди дни ДПС бе разтърсена от реч на почетния председател Ахмед Доган. Той разкритикува решения на вече бившия лидер на ДПС Лютви Местан.

Самият Местан тази сутрин даде пресконференция в Кърджали, на която заяви, че не смята да подава оставка. Такава не му била и искана. Той заяви, че Централния съвет бил свикан неправомерно, тъй като това било в правомощията на председателя.

"Спазени са всички точки от устава на партията", заяви след заседанието говорителят на ДПС Велислава Кръстева.

От ръководството на партията отказаха коментари след заседанието. Новият председател на партията се очаква да бъде избран на деветата национална конференция на ДПС, която ще се проведе най-вероятно през пролетта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


384
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
32
 
! Отговори
Близък Изток преди 8 години
Иран завоюва подеба над Турция в Сирия и целия район се тресе, ще има сътресения, на ред е Ердоган
22
6
 
33
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Каквато и политическа игра да играе Доган май е от малкото които пазят интереса на България впредвид геополитическите проблеми които могат да възникнат в Турция. Отдели ли се Кюрдистан Английските песове ще искат компенсация от Кърджали и Родопите към Турция ...
21
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 17 - Аз пък съм българин и заклет анти-чуждопоклонник. Бъди така добър да се преселиш в Москва и да не ни занимваш със себе си! Същото се отнася и за всички други фили, без значение за коя държава иде реч!
20
2
 
22
 
! Отговори
Мдаааа..... преди 8 години
Доган има най- интелигентния изказ сред политиците. Местан е номер две по същия показател. Не казвам дали водят правилна политика, или не. Става въпрос само за интелигентен изказ. Не знам дали Местан би посмял да се изхвърля с такава позиция без знанието на Доган. Целта е МОЖЕ БИ Доган да блесне с някаква изключителна позиция, която да го изтласка към президентски избори. Ще се разбере като му дойде времето. Другата версия е Местан да се изказа на своя глава въпреки последствията. Интересно!
19
8
 
53
 
! Отговори
Хибрид преди 8 години
1000 пъти По-добре агент на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ ,от колкото турско *** или евроатлантически продажник на националните интереси.
18
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
догaн се сaмоуби ритуaлно, сегa " Дпс- то" нямa дa влезе в следвaщия пaрлaмент, нещо кaто Бсп- с 8% и aтaкa- ru. с 1.2% Евaлa Местaне сегa ти си нa ход!!! ДПС-2 ИСТИНСКAТA ПAРТИЯ нa бългaрските турци!
17
7
 
33
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Кажете ми Доган не е ли гений във вашите очи? Хем внуши на голяма част от българите с изявлението си, че е проруски настроен, каквито са и по-голямата част от българите- удари ги точно в сърцето по този начин така, и след това махна днес Павелчо, дето беше се сближил с Ердоган! И хоп Доган на бял кон идва в съзнаниетпо на простия народ! Заслужавате си съдбата, ов.це!Доган едва ли не руски агент го изкарахте. Неща.стници!
16
0
 
38
 
! Отговори
... преди 8 години
България се освободи от един политик, който може да бъде определен като национален предател заради отношенията си с Ердоган и Турция и протурската си политика. Това е хубавото. А при Доган нищо не се случва просто ей така и всичко е обмислено, което значи че ни готвят нещо. А това е лошото. Че ДПС се разцепва е хубаво, но има нещо много съмнително в цялата работа и ще видим какво ще излезе.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Доган да се пази сега, че и Турция не прощава лесно...
14
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво толкова шокиращо се случи, че за броени дни Доган изгони Местан по този брутален начин? Това ще да е нещо много страшно за държавата изобщо.
13
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руското ченге срещу Турското ченге, и двамата български грждани от турски произход.....готин сблъсък в интерес на България. Весела Коледа уважаеми сънародници, а тези двамата да се доказват пред спонсорите си, техен проблем....
12
11
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 8 години
Аз съм Русофил и заклет антиседераст. Ако обичаш България, направи и добро като си подариш животът в нейното име. Бъдещите поколения ще ти построят паметник и ще ти поднасят ежедневно цветя.
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 6Кажи кой по-точно,щото там поне 80 % са долни доносници!
10
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мене мама ме е учила, че каквото и да ти приказват става дума за пари. Не вярвам случая с Местан да прави изключение.
9
14
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам чуството,че Ахмед Доган,макар и турчин е по българин от българските политици...
8
1
 
26
 
! Отговори
ББ преди 8 години
А ние двамата с тоя турски агент пихме кафеееееееее
7
5
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото и да е чудно,май само Доган знае,какво прави и как да го прави!
6
4
 
39
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
ДПС беше тръгнала надолу, с тези си действия показват решителност и че партията е над всички. Другите партии могат да гледат и да се учат.ПС: жалко че ще ги гледаме още на политическата сцена.
5
3
 
22
 
! Отговори
Na преди 8 години
Koleda stavat chudesa-pozdravleniq za Ahmet Dogan -ne sym mu fen ,no v sluchaq postupi kato velik Bylgarin...Bylgariq nad vsichko!!!
4
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дано ДПС се кротне малко сега, че много се бяха радикализирали напоследък. А на Местан да не се позволява да прави ДПС-2. А пък ако го свитнат някъде, най-добре....