Говорим за бежанците, а младите българи бягат...

Прогнозата на Дянков: Не чакайте предсрочен вот
18 яну 2016 13:14,
71
Говорим за бежанците, а младите българи бягат...
Снимка: архив Булфото

Бежанският поток ще продължи да е тема №1 в Европа. Той ще влияе на България доколкото отклонява вниманието от ставащото у нас - демографската криза.

Това обяви в свой анализ на ставащото у нас и в света бившият финансов министър Симеон Дянков, който вече е преподавател в Лондон и във Вашингтон.

"Къде са младите, къде отиват и къде отива икономиката без млади хора?", попита той от ефира на Нова тв. Дянков разказа, че работи основно в Лондон и може да потвърди, че голяма част от младите българи са там. Казвали му: "Завършихме училище и вече сме тук".

Дянков прогнозира, че тази година няма да има предсрочни избори в България. Причините били две – че няма политик, който да каже, че иска да води държавата и другата – че икономиката се съживява, но все още няма достатъчно икономика извън евросредствата.

"За мен правителството е стабилно", каза още Дянков и допълни, че заслугата за това е, че главно икономическите и инфраструктурни министерства вървят добре. "Миналата година взехме близо 7 милиарда лева от ЕК по различни програми, които няма как да не се отразят добре. Но стабилност е различно от растеж", каза още бившият министър.

Дянков обвини министрите на реформаторите, че не правят реформи и похвали Ивайло Калфин за частичната пенсионна реформа. В редичката на министрите, опитващи се да реформират, той нареди и Румяна Бъчварова, Ивайло Московски и Ивелина Василева.

За ролята на ДПС в сегашната ситуация, Дянков отвърна: "Не е роля на ДПС, а роля на бившата ДС. Тя продължава да съществуна с връзките си. ДС управлява и сега", каза той.

Според Дянков преходът в България не се е осъществил. "Същите хора, които водеха България преди 30 години, я ръководят и сега", каза той. Според него и последните събития в движението са свързани с ДС. "Например г-н Местан е от бившата ДС. Мисля, че една част от бившата ДС беше срещу друга част от ДС, едните подкрепят Русия, другите Турция. Стигна се до борба".

Дянков коментира и темата КТБ. "Българският народ е излъган по темата КТБ", смята бившият министър, който обясни, че няма информация как е станало заграбването, а по негови изчисления държавата е загубила около 4 млрд лева, като реалните загуби са около 6-7 милиарда лева.

"Цветан Василев е най-виновен. Почти също толкова виновно е и тогавашното ръководство на БНБ. Както и политическата класа в последните пет правителства. Всички ние сме донякъде също виновни, че това стана по наше време", призна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.