“урци€ отвръща: »згониха български дипломат

јпостолова е отзована от консулството два дни след ≈мироглу
ќбновена: 23 фев 2016 18:51 | 23 фев 2016 18:17,
167
“урци€ отвръща: »згониха български дипломат
—нимка: архив, Reuters

—лед като Ѕългари€ об€ви турски€ дипломат ”гур ≈мироглу за персона нон грата, сега “урци€ е поискала първи€т секретар на консулството в »станбул «орница јпостолова да бъде отзована.

“ова пише турски€т вестник "’юриет" два дни след изгонването на ≈мироглу.

»зданието отбел€зва, че случващото се е поредна индикаци€ за напрежението между двете страни, след като южната ни съседка свали руски самолет.

ќт ћ¬н– на този етап н€мат официален коментар по темата, но още преди дни ведомството об€ви и че не може да се очаква такъв, пише bTV. 

ќще по темата

¬секидневникът цитира информациите в медиите у нас за изгонването на зам.-консулът ≈мироглу, включително и обвинени€та, че е извършвал действи€, които са несъвместими с дипломатическата служба и се е опитвал да оказва вли€ние на българските мюсюлмани.

—поред източници на "’юриет" турските власти са определили действи€та на нашата страна като "безпочвени", но —офи€ не е променила позици€та си и това е довело до прилагането на принципа на реципрочност и об€в€ването на јпостолова за персона нон грата.

ќще в ден€, в който стана €сно, че ≈мироглу е напуснал Ѕългари€, в н€кои медии се по€ви информаци€, че генерални€т ни консул в »станбул јнгел јнгелов е бил изгонен. ¬ъншно и лично министър ƒаниел ћитов опровергаха това.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


167
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
85
0
 
0
 
! ќтговори
до 112 преди 8 години
“уй е б€л кахьр. “и се моли бьлгарите в чужбина да не спрат да изпращат пари, че икономиката ще рухне за 6 месеца. ј може би това е решението да се вземем в рьце и да започнем да мислим по далновидно
84
2
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
ѕоне 3 000 000 роми се пишат по ƒокументи или като българи или като турци та сметнете сами колко е ƒържавата
83
1
 
5
 
! ќтговори
българин преди 8 години
Ќа 108 ƒреме им на европейскету ти партньори. ƒосега не виждаш ли двойните им стандарти и си помисли какво означава.
82
5
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
јко видите какъв разкошен залив е затрит заради нефтеното пристанище, хич н€ма да ги обичате братушките и по-специално българските им ***, които им го подариха.
81
1
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
“урците са карезчии и това се очакваше. —амо дето тр€бваше да го направ€т интелигентно, а тетук имат огромен дефицит.
80
3
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
ƒо —таной от јхелойќй, ой, ой, —таной от јхелой! “акъв тыпак трудно се намира. ј, чимозли€та? Ѕ€хте най-бедното село в Ѕургашко, оттам и белтъчни€ дефицит, и недорозвитите мозъчета. —ега забогат€хте, ***.хте хубави€ бр€г, ама не поумн€хте.  акви братушки те патиха този път?ƒо leleleleЌа теб бих ти набил два толкова бързи, че да ти се кръстосат цифките! “урци€ ми пази въздушното пространство от кого? ќт ¬ануату?
79
2
 
1
 
! ќтговори
анонимен преди 8 години
ƒо —таной от јхелой—амо с това последното не съм съгласен.
78
5
 
19
 
! ќтговори
топка лой от —таной преди 8 години
“е му казват, че консула е агент и развива радикален исл€м то си говори пак за братушки и тинтири минтири. »звода е печален промивката на мозъчета е тотална.
77
15
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
ћолете се само дипломата да е. —амо да не си изтегли бизнеса от Ѕ√
76
18
 
10
 
! ќтговори
ƒа ,бе....ха,ха,хааа преди 8 години
“урци€ , била в ...."нокаут"...ха,ха,хаааааааааа.....Ў≈ ¬»ƒ»“≈ » ¬»≈ ¬  Џ¬... "ј”“"........Ў≈ —≈ ЌјЅ”“ј“≈ ,  ј“ќ —≈ «ј“ќѕЋ» ¬–≈ћ≈“ќ...!ЌјЋ» » ћј ≈ƒќЌ»я —» «ј“¬ќ–» √–јЌ»÷ј“ј — √Џ–÷»я......??!’ј…ƒ≈ ѕќ«Ќј… ќ“ 3-ѕЏ“» ...ќ“  Џƒ≈ Ў≈ ћ»Ќ≈ Ќќ¬ќ“ќ “–ј—≈ Ќј Ѕ≈∆јЌ÷»“≈...!!!!!
75
3
 
11
 
! ќтговори
–умбо преди 8 години
јко не искаме –уси€ пак да ни спас€ва от “урци€(което ще е необходимо,но и доста непри€тно в н€кои отношени€),то тр€бва задължително да запознаем европейските си партньори с действи€та на “урци€ у нас!—игурен съм,че службите разполагат с достатъчно материали.јко от ≈— останат безучастни,то и наши€т избор ще е доста ограничен-–уси€ или “урци€. оето определено не е добре..¬прочем,на плахите запитвани€ какви гаранции ще ни даде Ќј“ќ и ≈— срещу “урци€,винаги сме получавали уклончиви отговори≈два ли
74
12
 
3
 
! ќтговори
бай Ќекой си преди 8 години
—поко колеги........“урците са в Ќок јут........ » не заради руснаците които потъват в сирийското Ѕлато. ѕроблемът на Ѕългари€ е. че руснаците ни считат за т€хна "република", или "територи€" Ќо тук √≈–Ѕ да отговар€...(третата колона на Ѕ ѕ-  ѕ——)
73
8
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
ќтвар€й границите към √ърци€ и Ѕългари€ јга -два милиона ще ги поемем с гърците !
72
18
 
8
 
! ќтговори
’а,ха,хаааааааа... преди 8 години
—ега “урци€ , като почне да ви праща бежанци .......Ў≈ ¬»ƒ»“≈ ўќ ≈ “ќ--"осмонизъм"!!ј…ƒ≈ , —“–≈Ћя…“≈ ѕќ “я’ ...ј ќ ¬» —“»— ј!!!!“ќ¬ј ,  ќ≈“ќ —јћ —» Ќјѕ–ј¬»Ў----» Ќј…-ЋќЎ»я “» ¬–ј√ , Ќ≈ ћќ∆≈ ƒј √ќ —“ќ–»...!!!!!*** , ”ћ–≈ ƒј —≈ Ќјѕ–ј¬» Ќј ..."велик"-------јћј , ¬»Ќј√» —≈ *** √≈Ќ≈–јЋЌќ....!
71
2
 
16
 
! ќтговори
—“ќѕ на войната!!! преди 8 години
—лед затвар€нето на границата от страна на ћакедони€,в този момент в √ърци€ има над 12 хил€ди "бежанци", така каза гръцки€т министър ћузалас. “урци€ продължава да изпраща кервани с "бежанци". —амо за 2 дни в ѕире€ са пристигнали 7300 "бежанци". ѕоложението за почва да става трагично, а на границата ћакедони€-√ърци€ в този момент вали дъжд и там са около 5 хил€ди...—“ќѕ на войната!!! —“ќѕ на войната!!! —“ќѕ на войната!!! ѕроклети да сте всички, които убивате невинни...
70
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
“урци€ нещо много се е надъхала и се мисли за велика...ѕредставител на “урци€ към военни€ комитет на Ќј“ќ казал по време на тристранната среща м/у √ърци€,√ермани€ и “урци€,че споразумението,което са съгласували политич.р-во на “урци€ за "бежански€"проблем и участието на Ќј“ќ в него било "чекидж..работа".“-€ се опитва да постав€ различни възражени€ и да върне обратно на масата за преговори т.нар.сиви зони.Ќа границата ћакедони€-√ърци€ е ужас,а в √ърци€ хаос от "бежанци"...—амо днес-спасени 1500
69
17
 
6
 
! ќтговори
≈...стига ,де.. преди 8 години
.... ј ¬ќ“ќ “Џ–—»’“≈ ...—» √ќ Ќјћ≈–»’“≈!! акво очаквате сега ......от ћосква да ви ръкопл€скат ли..??!ƒ–≈ћ≈ »ћ Ќј –”—Ќј÷»“≈ «ј »Ѕ–»÷» ,  ј“ќ ¬ј—...!
68
2
 
26
 
! ќтговори
–умбо преди 8 години
¬ижте сега!Ќе е нужно да мразим “урци€ и турците-това е ирационално!“р€бва просто да направим всичко възможно да се предпазим от т€х!“ова е рационални€ подход!–абот€ с турци и мога да ви кажа,че са почтени и ло€лни до момента в който получат сигнал как да се държат по даден въпрос!“огава всички изведнъж добиват едно и също мнение и поведение!“ова е организаци€,ко€то е непон€тна за европееца христи€нин/атеист.»ли фанатизъм в действие.“ака че не тр€бва да си зарав€ме главите в п€съка а да действа
67
9
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
Ќаправо си свал€ме гащите и чакаме!
66
10
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 8 години
—амо война още не ни е докарал този *** Ѕоко “иквата! јма н€ма да се учуд€! ѕо-точно доколкото го познавам ще продаде Ѕългари€ и ще изб€га!