Радан Кънев пред Bulgaria ON AIR: Дончев се дърпа!

Според него вицепремиерът имал премиерски амбиции
Обновена: 13 май 2016 11:54 | 13 май 2016 09:22,
17
Радан Кънев пред Bulgaria ON AIR: Дончев се дърпа!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Лидерът на ДСБ Радан Кънев се обяви против кандидатурата за социален министър на вицепремиера Томислав Дончев.

"Един от най-изявените лидери на ГЕРБ, и една от малкото популярни фигури в партията, цял ден не може да бъде убеден за министър", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Според него името на Дончев е било обявено в медиите без съгласие от негова страна, че приема кандидатурата за поста на досегашния социален министър Ивайло Калфин.

"Аз бих я отказал", каза Кънев и продължи: "Томислав Дончев е силен политически лидер, доказан и с нескрити премиерски амбиции, отвъд ерата Борисов. Последното нещо, което му трябва в момента е социалното министерство, до момента, в който от ГЕРБ, ще предизвикат предсрочни избори, които ще са скоро".

По думите на лидера на ДСБ в редиците на ГЕРБ се обсъждат предсрочни парламентарни избори през септември.

Той изключи възможността партията му да участва в управлението на сегашното правителство.

"Ние сме опозиция, вариант да се върнем в изпълнителната власт в този парламент не съществува", отсече Кънев.

За амбициите на Кънев към стола на "Дондуков" 2 четете тук

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Амбициите и самочувствието на малките хора е доста по-голямо от ръста им.Време е някой да да им обясни как стават нещата и че не стават за там където се напъват.
8
0
 
2
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Нервен и калпав е тоя Кънев! Сега трябва да му е много гадно, защото след оттеглянето на АБВ би изкачил някой политически дивидент. А сега като партията му коалиция лидерът й в опозиция. На следващите избори ще има ти пък кой беше?
7
1
 
2
 
! Отговори
РЕ преди 7 години
Апропо ,Дончев е същият в ГЕРБ- депесар под прикритие.Скапана държава която се нуждаеше от пълна декомунизация през 90 те.Вместо това днес Сл.Триф ще е народен трибун и обществен коректив.Моля ви се . Олигархията на БГ е на 72 г от 1944.Няма оправяне ако тези хора са на власт . Видя се ,че и ЕС и НАТО не помагат срещу тях .То война да стане и окупация от Америка ,пак по - добре от това статукво .Олигархията в БГ е вече като БААС.
6
2
 
7
 
! Отговори
реалности преди 7 години
Радан е елементарен ,ама много елементарен интригант /През 90 те имаше един Венци Димитров.Нещо такова.После се разбра ,че не бил с нас ,а с ДПС.Еврика.Тоя е същия. Докато ДСБ се усети ,че Доган му е купил поста в партията няма има вече ДСБ. Помните ли Юруков в СДС.Същия е Радан .
5
1
 
4
 
! Отговори
ДСБ - център преди 7 години
Тих гняв събиран в продължение на няколко години е на път да взриви най-малката партия в София -ДСБ. 3 години циркаджията в дясно ни убеждаваше,че пътят на дясното е през Босфора -както казваше неговия любимец Доган .Той е шефа на бизнеса-говореше човечето в дясно . 3 г ни убеждаваше как ще направи реформата , после се оказа,че министърът бил провал . И понеже не знаеше какво да прави ,човечето отдясно реши да вземе скалпа на приятеля си Москов ,който отстоява дясното управление MС.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ейййй,не спря да се показва по ТВ,откакто разбра,че я влезне някога в нов парламент,я - не!
3
2
 
8
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Радане, като говориш за министри, разкажи за Петър Москов. #Кой го предложи,#Кой измисли атаката срещу фонда за лечение на деца, защо не напусна като минахте в опозиция? Оправи си първо твоята греда, после гледай сламките.
2
4
 
9
 
! Отговори
РАДАНЕ! преди 7 години
Р.Кънев, постарай се да бъдеш ПОЛОЖИТЕНО настроен, стига с този НЕГАТИВИЗЪМ:ще докараш БКП/БСП на власт и тогава?Престани да говориш против ГЕРБ, които са за ЕВРОПЕЙСКА политика.Казва ти го човек на 80 години, видял мнго и заклет демократ! Много ме разочароваш, като че слушам ехидните думи на К.НИНОВА; нея ще я разбера, защото иска прокремълска политика( въпреки, че синът и учи в САЩ( а не в Москве), но ТИ???!!!
1
2
 
9
 
! Отговори
Дракона преди 7 години
Я каква новина - Радко фейсбука отново казал нещо