Коледни добавки и т.г. – до 300 лева пенсия, 40 лева бонус отгоре

Правителството гласува днес 50 млн. лева за тази мярка
Обновена: 26 окт 2016 13:04 | 26 окт 2016 13:00, Веселина Йорданова
53
Коледни добавки и т.г. – до 300 лева пенсия, 40 лева бонус отгоре
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Пенсионерите ще получат "коледни добавки" и тази година. За целта правителството гласува днес 50 млн. лева на редовното си заседание.

"Парите, които събираме от приходните агенции, прокуратурата и контрабандистите дават възможност, от събраните пари в бюджета, без да пипаме резерва", разясни премиерът Бойко Борисов.

По думите му за две години допълнително за възрастните хора са дадени 260 млн. лева.

Социалният министър Зорница Русинова съобщи пред журналисти, че пенсионерите с най-ниски пенсии – до 300 лева, ще получат по 40 лева коледна добавка с декемврийските си пенсии.

От помощта ще се възползват над 1,2 млн. възрастни хора, пресметна тя.

"Считам, че това е една добра помощ в навечерието на зимните месеци и празниците", настоя министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Глупак преди 7 години
*** съм, че се осигурявах на целия си доход и пенсията ми е 320 лева. Ония, хитрите, криха доходи, вадиха фалшиви ТЕЛК-ове, нямат трудов стаж и хоп надбавки! За туй помощи, за онуй надбавки, за трето намаление, за четвърто отстъпки и то все за ония които били с ниски пенсии! Ама защо са ниски, никой не мисли! Честните и трудолюбивите, които издържаха Държавата, пак са "от страната на булката"! МЛАДИ ХОРА НЕ БЪДЕТЕ КАТО МЕН ГЛУПАВИ! НЕ БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ! ДЪРЖАВАТА Е НАЙ-НЕБЛАГОДАРНАТА ИНСТИТУЦИЯ!
39
1
 
5
 
! Отговори
Бай Шиле преди 7 години
Нормално ! Преди изборите пенсиите след изборите винетките !
38
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сумата от 40 лв. веднъж е наречена коледна добавка , след това помощ , а всъщност е нито едното , нито другото . Откъде пък извадихте тази снимка . Много ви са бедни представите за пенсионерското съсловие .
37
2
 
13
 
! Отговори
един демократ преди 7 години
После не се чудете защо пенсионерите имат носталгия по Тодор Живков, защото тогава не ровеха по кофите и не даваха последните си левове на алчни и некадърни лекари.
36
2
 
21
 
! Отговори
пенционер преди 7 години
В ПРОПАДНАЛА ГЪРЦИЯ КОЛЕДНАТА ДОБАВКА Е ЕДНА ПЕНСИЯ!У НАС -ДИСКРИМИНАЦИЯ!
35
2
 
13
 
! Отговори
Цура Рабфака преди 7 години
20 +20= 40? !!! С дядото пътуваме за Бахамите по Коледа !
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЛЕДНИЯТ БОНУС НА ТАЗИ МИНИСТЪРКА 40 ЛЕВА ЛИ ЩЕ Е.ПРЕСТЪПНА НЕКАДЪРНА ШАЙКА.
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТ ТРИ - ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ПОВЕЧЕ ПРИХОДИ В БЮДЖЕТА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТДЕЛИХА ЕДВА 50 МИЛИОНА. ДРУГИТЕ ЩЕ СИ ГИ РАЗПРЕДЕЛЯТ СПОРЕД КЛАСАЦИЯТА - БОСО - НАЙ- МНОГО
32
4
 
22
 
! Отговори
ТОТО преди 7 години
Майка ми се пореден път се разрева от обида, не заради 40-те лева, ние ще й пратим хиляди за Коледа от чужбина, а за обидата.42 години стаж, пълни осигуровки, 420 лева пенсия и се води "богата", а наборките й, дето го играха цял живот отчаяни съпруги и си гледаха кефа, с добавки.Няма справедливост и това си е!Защо да не плащат хората осигуровки?
31
0
 
13
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Щом имаш много години до пенсия, започвай да се безпокоиш. Нали се сещаш, че пенсията на сегашните пенсионери се плащат от труда на сега работещите? Е, след примерно 30-40 години когато ти ще станеш пенсионер, кои ще са работещите? Нали се сещаш, че с тази демографска катастрофа сред българския етнос, тогава българите ще са под 20% от работоспособното население и ще могат ли те да издържат няколко милиона небългари в подпенсионна възраст и няколко милиона пенсионери? Безпокой се и бягай!
30
1
 
17
 
! Отговори
8 преди 7 години
ТОЧНО ЗА ТОВА ХОРАТА СЕ ОСИГУРЯВАТ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА,А,КОЙТО МОЖЕ,ИЗОБЩО НЕ СЕ ОСИГУРЯВА ЗА НИЩО.НА "СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ"ПЕНСИОНЕРИ СЕ ДАВАТ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ДОБАВКИ,ПЛАЩА ИМ СЕ ТОК ИЛИ ПАРНО,РАЗДАВАТ ИМ СЕ ХРАНИ......А ТЕ "ГОРКИТЕ ИЛИ ИЗОБЩО НЕ СА СЕ ОСИГУРЯВАЛИ,ИЛИ СА ВЪРШЕЛИ ТОВА ЗА 4 ЧАСА 6 МЕСЕЦА В ГОДИНАТА
29
1
 
20
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Днес взлизам и чета първите две новини. Едната е че пенсионерите за поредна година щели да получат коледни надбавки, а втората че децата които не били от български произход щели да получават стипендии, ако ходят на училище, а тия до четвърти клас нямало право да повтарят класа, диплома подарък начално образование....дори да не можели да говорят български. С подобни като тия двете спонсорирания незнам накъде отива държавата. При всички положения някой дърпа конците към нещо лошо. Много лошо.
28
1
 
12
 
! Отговори
Кога? преди 7 години
Кога ли ще започнем да съдим демократите (Сините (СДС, ДСБ, ССД, ...), БСП, ГЕРБ, ДПС, НДСВ и куп други партии участвали в управлението) за геноцида над българският народ през последните 26 години? От геноцида на демократите пострадаха най-много пенсионерите.
27
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако майка ми и баща ми чакаха да ги нахранят селенжърите от парламата много отдавна щях да съм ги погребал! Хубавото е че преди 20 години когато бях 20 годишен сивото ми вещество работеше като на 40 годишен. Заминах да изкарвам пари и за мен и за тях. Благодарение на мен са още живи и ще доживеят до дълбоки старини въпреки че селенжърите се мъчат да уморат пенсионерите. Докато са такива като мен в чужбина старите хора няма да умрът!
26
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това няма да помоне на Цецка! Това са пари от бюджета за народа, а не от ГЕРБ! Да са живи и здрави получаващите ги и дано станат всички пенсии над 300 лева! В друга ера, с друг начело!
25
2
 
22
 
! Отговори
пенсионер с 301 лв преди 7 години
Е, като не ни искате да гласуваме за герб - няма да гласуваме , щом си мислите , че като сме работили повече преди - трябва да ядем по-малко сега !
24
1
 
20
 
! Отговори
бaйх@йовщини преди 7 години
Защо пенсионерите работили цял живот, на малко "по-добри" позиции и получаващи сега над 300 лева пенсия, незаслужават "добавка"? Поне по 20 лева да им се дава-като се дава-да се дава за всички! Аман от простотии! Ей, бaйх***й, знам че четеш форумите-вземи се осъзнай-вече се оляхте в простотията си! Гаврите се с хората-но "началника" вижда и връща според заслугите!
23
8
 
4
 
! Отговори
Пенс. математик преди 7 години
Предлагам следната схема:До 300 лв. пенсия 40 лв. добавкаДо 301 лв. пенсия 39 лв. добавкаДо 302 лв. пенсия 38 лв. добавкаДо 303 лв. пенсия 37 лв. добавкаи т.н.До 339 лв. пенсия 1 лв. добавкаНад 340 лв. пенсия 0 лв. добавка
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та така, не ги избесихме, аз престанах да гласувам и да протестирам а родата стигаха до бой на тема СДС срещу БСП. сега като се прибера и ги видя постоянно ги подигравам. Само им подвиквам БСП, СДС през оградата. Вече нищо не казват. Сега са на моя от преди 27 г. Искат да ги бесят ама с по 2 инсулта , 180 лв. тенсия и с памперс на *** не се получава.
21
0
 
25
 
! Отговори
СМЯХ В ЗАЛАТА преди 7 години
ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ 40 ЛЕВА????БОЖЕЕЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ ВЗЕМАТ ТОЛКОВА ПАРИ ---АМИ ТЕ В МИНИСТЕРСТВАТА И В ПАРЛАМЕНТА ЗАКУСВАТ С 80 ЛЕВА А НА ПЕНСИОНЕРИТЕ ПОДАРЯВАТ ПОЛИВИН БАНИЧКА