Румен Петков: АБВ ще влезе в новия парламент!

Стремежът е да консолидираме левицата, каза той пред Bulgaria ON AIR
Обновена: 2 фев 2017 06:04 | 1 фев 2017 22:43, Анисия Иванова
42
Румен Петков: АБВ ще влезе в новия парламент!
Снимка: Bulgaria ON AIR

АБВ ще влезе в новия парламент, защото доказа, че прави стратегическа политика, а не конюнктура. Това заяви Румен Петков от АБВ в предаването "Денят ON AIR".

По повод решението коалицията между "Движение 21" и АБВ да се управлява от съпредседатели, като това ще бъдат лидерите на двете партии - Татяна Дончева и Константин Проданов, Петков заяви, че стремежът на АБВ е да консолидира левицата и лявоцентристкото пространство.

Петков не смята, че могат да бъдат драматизирани определени различия, ако се проявява разбиране и подкрепа за правене на обща политика. Според него именно заради това перспективата с "Движение 21" е съвършено реалистична.

АБВ по никой начин няма да отстъпи от своето разбиране, че санкциите срещу Русия са "дълбоко вредни" за България, за ЕС и за Русия, заяви още Петков. По думите му това, което за АБВ е най-важно - България да може да защити националния си интерес, а именно - силна енергийна система, страната ни да има своето, незаобиколимо място в енергийния пазар на Европа.

"Ако Европа не може да защити себе си няма какво да очаква от президента Тръмп да защити Европа. Колко пъти трябва да ни го кажат и покажат американците, за да разберем, че имаме своя интерес и той преминава през стратегическите ни отношения със САЩ - това е вън от всякакво съмнение. Но стратегическите ни отношения със САЩ не могат да бъдат за сметка на българския национален интерес", подчерта Петков и коментира, че държавата трябва да има ключово място в проекта "Белене".

Той разкритикува и това как няколко депутата от БСП в последните дни на 43-тото НС вместо да намерят общо решение за бъдещето на българската ядрена енергетика, са внесли проект, с който са били наясно, че ще "взривят" проекта "Белене".

В ефира на Bulgaria ON AIR, той коментира и отбелязването на деня за почит към жертвите на комунизма така: "Не трябва да я пропускаме тази дата и наистина трябва да си кажем, че България направи груба грешка. Но и не бива да пропускаме убийствата на партизаните и ятаците. Казвам го дълбоко убеден, че и двете са неща, които са позор за България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
3
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Много ми са смешни такива като този Божидар :-) ултимативни експерти ...по партийни въпроси!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще влезе когато дойдат извънземните................:)
27
1
 
4
 
! Отговори
Joko преди 7 години
"АБВ ще влезе в новия парламент!"... Ха, ха.... трай коньо за зелена трева ! А колкото до "Белене",...това е запазена тема за БСП-то.
26
0
 
5
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Тоя няма нужда и от коментар най-добре е да ходи да пълни фонтаните.
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БожидарАми твойта физиономия по телевизията ли ще я видим Бижидарчо? Да не си Димитров бе, та си толкова умен и начетен?
24
1
 
5
 
! Отговори
Бай Пешо преди 7 години
Да да ама НЕ!
23
8
 
2
 
! Отговори
Божидар преди 7 години
Хей,пишман анализаторите тука!Много искам да ви видя физиономийките в ноща след изборите!!!Набийте си го в празните кратунки.АБВ и коалиция ще ВЛЯЗАТ с поне 5%!Като не ви харесват си гласувайте за Боце,слаНИНКОВА,КарадайЪ,Валерко Симеончето,Пепе Белото,Рамаданчо,Местанчо,МаГарешки.....и т.н.Все "свестни" хора ,нали?!?
22
2
 
7
 
! Отговори
Язе преди 7 години
За да влезе трябва да променят долната граница на 1.5%.
21
3
 
12
 
! Отговори
ofof преди 7 години
АБВ ще види новия парламент през крив макарон.
20
2
 
13
 
! Отговори
наблюдател преди 7 години
АБВ няма да влезе в следващия парламент.
19
3
 
11
 
! Отговори
Румене преди 7 години
а апартамента в Барселона за който имаше разследване от испанската полиция от къде някой вади милиони евра? Ами другите авоари? Айде скрий се, че и ти си жалък грабител. Само мажоритарно и всички сте аут.
18
1
 
14
 
! Отговори
Иванчо+Марийка преди 7 години
Тези луди ли са (цялата политическа класа). Минаха времената да казвате, сега ние сме наред - БЪЛГАРСКИЯ НАРОД. РЕФЕРЕНДУМ.
17
3
 
11
 
! Отговори
ДС преди 7 години
Румене, Румене. Ние да не сме прости бе мой. Прокуратурата обяви РЕФЕРЕНДУМА за легитимен. Само посмейте да не го приемите да видите колко ще се съберем пред парламента. И по-добре по мирен начин да си тръгнете, защото после освен СЪД друго не ви чака. Стига с тези сметки БЕЗ КРЪЧМАР (НАРОДА) колко депутати ще вкарате. Народа решава и този път ние взехме да се събуждаме.
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво Румба, мачкат празните герберстки тикви.
15
2
 
10
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Цитат: "....стремежа е..."То е ясно какъв е стремежа! Баси глупостите - движение 21 РАДКО партия на българските македонци...партия на българските службогонци...партия на простатата....партия на гладните...300 бр.Такъв цирк - само у нас!
14
3
 
22
 
! Отговори
апо преди 7 години
Румен Петков: АБВ ще влезе в новия парламент!Ще влезе ама друг път !
13
6
 
6
 
! Отговори
Манафов преди 7 години
Румбата е страшен пич,Румбата е цял москвич!Щом на Вовата слуга е,в парламент ще се мотае!
12
3
 
10
 
! Отговори
Ghost преди 7 години
Да, ама не
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
когато фонтаните в Плевен замръзнат при тия температури и ти ги размразиш облекчавайки се, тогава и АБВ ще влезе, така че действай, наздраве!
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еех, Руменчо...всеки ден трябва да палиш свещ и да се благодариш, че живееш в България.Защото, ако беше някъде другаде, отдавна да си в затвора, за много дълго.