Вземат мерки срещу опашките пред посолството ни в Лондон

МВнР командирова още служители в консулската служба
21
Вземат мерки срещу опашките пред посолството ни в Лондон
Снимка: архив, БулФото

Премиерът Бойко Борисов обеща мерки, за да няма опашки пред консулската служба на посолството ни в Лондон.

За проблема той е получил сигнали от наши сънародници там.

"Незабавно предприехме мерки - по разпореждане на вицепремиера Екатерина Захариева в консулската ни служба в Лондон ще бъдат командировани допълнително служители от МВнР в София, за да се осигури по-бързото обслужване на нашите граждани в Обединеното кралство", пише Борисов в профила си във Facebook.

Същевременно други служители от състава на посолството ни са били пренасочени по спешност в консулската служба, за да подпомогнат работата на консулите и техническите лица.

"Свързах се и с посланика на България в Обединеното кралство Константин Димитров, който вече трябва да е разговарял с българите на опашката", съобщава още премиерът.

В коментарите под поста граждани пишат, че положението и в Мадрид е същото - с месеци се чака за документи и ако нещо ти трябва спешно, не става.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Политиката спрямо българите в чужбина е меко казано неадекватна. Да не дава господ да закъса човек и да разчита на администрацията..
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дебелака от Банкя ще взима мерки срещу назначените от него калинки??? Кой не знае, че за всеки пост трябва да се пита Него, Владетелят на вселената, Падишаха на мисълта и т.н. Поради това, да бъде на власт докато започне да се напикава, в държавните структури се назначават само верни, без значение, че са прости. Кой сложи за зам.министър на МВнР, послушко на 25 години, но смукал морковчето на Падишаха с най-много страст. *** и половина, ***, но верен. Ха-ха-ха!!
16
0
 
6
 
! Отговори
Anon преди 6 години
... а *** в консулството в Ню йорк кога ще ги рвзкарате и смените с нормални заинтересовани от сънародниците си служители? Там са го ударили на такова уволнение... 6 месеца се чака за един *** паспорт да се поднови. Не дават час, отиваш и се редиш и ако стигнеш. Иначе на хотел и на другия ден пак. Не вдигат телефоните, сайта им е безполезен, гласовите пощи са им пълни. Консула я е там я го няма независимо от приемните часове. ***. Скъсиха ми живота за един паспорт.
15
1
 
6
 
! Отговори
А???????????? преди 6 години
А ДАЛИ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СМЕНИ ПОСЛАНИКА И СЕ ИЗПРАТИ ДРУГ КОМПЕТЕНТЕН И ДА ЗНАЕ ЗАЩО Е ТАМ ВМЕСТО ДА СЕ ИЗПРАЩАТА ЧИНОВНИЦИ И ДА СЕ ДАВАТ ИЗЛИШНИ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ - А МОЖЕ БИ ЦЕЛТА Е ДРУГА ПОДГОТОВКА ЗА ИЗБОРИ СЕГА В ЛОНДОН УТРЕ В ДРУГА ДЪРЖАВА И ТАКА СЕ ПОДСИГУРЯВАТ ЗАЩОТО Б.Б. Е НАЯСНО ЧЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИЗКАРА
14
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очевидно посланикът не в Лондон не е способен да организира работата на посолството.
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5 МИ родните управници си гледа КИЛЕПИРА И ВСЯЧЕСКИ ПЛАЧАТ ЗА ПРИЮТЯВАНЕТО НА ПРИШЪЛЦИТЕ С МРЪСНИТЕ ПАРИ ОТ РУСКИТЕ ФЕДЕРАЦИЯ. НАШИТЕ УПРАВНИЦИ ЗАБРАВЯТ ЗА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ, КОЙТО ПРАЩАТ ПАРИ В БЪЛГАРИЯ, НЕ ТЕЖАТ НА БЮДЖЕТА, ГОВОРЯТ И РАЗБИРАТ БРЮКСЕЛСКИЯ ЕЗИК И ЖИВОТ. НЕ СА В СССР 2- 3.МИЛА ИМ Е БЪЛГАРИЯ
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 12 тая работа на излизане от Европа не е така проста. СТРУВА ПАРИ И НЕ ПИШЕ , че дразниш тези които са създали СОБСТВЕН БИЗНЕС, име, имот, кариера.Нещата не са така елементарни!!!
11
0
 
7
 
! Отговори
13 преди 6 години
ДО АНОНИМЕН - ЕЙ, ТИ ЧЕТЕШ ЛИ ИЗОБЩО,ЗНАЕШ ЛИ, ЧЕ 2 ГОДИНИ ЩЕ ТРАЕ ПРОЦЕДУРАТА ПО ИЗЛИЗАНЕТО НА ТЕЗИ ПРОСТАЦИ - АНГЛИЧАНИТЕ - ОТ ЕС,ЧЕ ВНОСКАТА ИМ Е 50 000 000 ЕВРА НА ГОДИНА, ЧЕ ЕС - ИЗЧИСЛЯВА - КАК ДА СЕ СПРАВИ - БЕЗ ТЕЗИ СРЕДСТВА И...Т. Н.ЛЕСНО Е ДА ПИШЕШ ПРОСТОТИИ ТУК, ТРУДНО Е ДА СМЕТНЕШ, ЧЕ 2-2 НЕ Е РАВНО НА 0!!!
10
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте бе хора , нали след изборите Англия отиваше в "кереча" , какви опашки нали нашенци в потъващия Албион не могат да сварят да си купят билети за връщане обратно , а англичаните се чудят в кое посолство да потърсят нов паспорт за друго гражданство , за какви опашки говорите , за какви командировани чиновници ,нека стоят тука , че там е опасно , не излагайте цвета на нацията- ни министерските хора на такава опасност , ко ши прайм без тях
9
3
 
6
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Пробвайте калкулатор работни заплати баланс напишете желаната заплата нето .В Амглия и Германия Данъците са 30% .
8
1
 
8
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
За работниците Втора Категория Данъците стават 63 % , за работещите Първа Категория стават 70% Данъци . Примера ми отдолу е за Трета Категория Труд .Къде са Синдикатите и Бизнеса да кажат защо е Така ?
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
данъците е едно,а бре хора верно ли не разбирате колко скъпа храна плащаме в Бг?????Няма хранителен продукт в Бг по ефтин от Англия бедните хорица...няма
6
4
 
22
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
Знаете ли защо Младите Хора бягат - България е Държава с най-високите Данъци в Света .На чиста заплата 1000 лева разходите са 1517 лева за фирмата . Не ми говорете за Данък 10% . След Удръжките Данъка е 52% - Тази гавра я няма даже и в Най-богатите Държави .
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно българите в чужбина не разбраха, че не са желани от родината си. Сегашните управници всячески им го показват.
4
7
 
5
 
! Отговори
Императорът рече ! преди 6 години
Глас Бойков, глас Божи !
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
значи мерки..мерено е с рулетка..вкарайте малко въображение бре Бойко.НАПРАВЕТЕ ОНЛАЙН СИСТЕМАТА за подновяване на паспортите,онлайн плащане,бележки,пълномощни...хората са толкова напред,че чак срам ме хваща.Никой няма да виси в посолството да плаща пари за път да чакат два часа за една кирлива,но важна бележка.И ще си ги получават на адреса за сметка на хората.Кви опашки кви глупости...
2
5
 
4
 
! Отговори
Emza преди 6 години
Koi e toia? Novia shafior na Kamila li?!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като казва Йосиф Висарионович, - Опашките са присъщи на социализЪма.Или както казва баце видяха парата ората и почнаха да пътуват!