Разследването: Ударът между "Дръзки" и "Пантер"-а – минимален

Командният състав на фрегата с подробности за авиокатастрофата
14 юни 2017 18:00, Анисия Иванова
62

Във Варна изнесоха подробности около катастрофата на военния хеликоптер от миналата седмица. Колегите на загиналия при инцидент майор Георги Анастасов, участвали в спасителната операция, разказаха за случилото се.

По последни данни една от перките на военния хеликоптер се е ударила в носовата част на фрегата "Дръзки", участвала във военното учение "Черно море" 2017. Ударът между нея и военния хеликоптер е бил минимален.

Спасителната акция е продължила едва 12 минути, съобщава Bulgaria ON AIR. Разследването на Военна прокуратура продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Към 50 преди 6 години
Първо да има надпис на БЪЛГАРСКИ език, а после на какъвто и да е. А тези норми се пишат от силните на деня за слабите. Я да видим на френските кораби какво пише.... - Я,..... на френски било. Същото важи и за самолетите ни. Като сме им съюзници на натовците да научат нещо за нас
45
0
 
1
 
! Отговори
Към 27 преди 6 години
Надписа е транслитериран по закона за транслитерация, ***. Такива са международните норми.Ул.въстаническа да не я превеждаш на английски като я пишеш на латиница.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Минимален Но Фатален!
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами за жалост много лъха на пилотска, или на навигационна корабна грешка.
42
3
 
5
 
! Отговори
Морски преди 6 години
Приемете, че понякога се случват и нелепи инциденти. Те стават и с най-добре обучените пилоти. Погрешно е да се пише, че пилотите не са обучени. Напротив. Били са обучени. За съжаление фатални инциденти се слуват не само в България. Вечна му памет на загиналия м-р Атанасов.
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
преди няколко седмици , докато си пушех на терасата по обяд , бях свидетел как МиГ 29 маневрира на много малка височина над средно голям български град с планински релеф . Проклетото нещо в никакъв случай (освен война и авария , но и в двата случая протокола е да се избягват населени места) не трябваше да бъде там където беше . В нашата авиация освен никаквата подготовка страдаме и от лоша дисциплина на пилоти смятащи се за асове
40
1
 
3
 
! Отговори
Край преди 6 години
50те години наш пилот на боен самолет загива щото много обичал да пикира ниско та да шашка жетварките в полето. Стават такива неща - нелепо е ама стават.
39
0
 
0
 
! Отговори
Fhwas преди 6 години
50 miliona euro...minimalna smetka za goranov...i za trezora, koito rajda nai-redovno izlishak ot 1,7 miliarda leva..koi s kogo kakvo kade koga kolko zasto, ama ima roden izlishak....ot sivata ikonomika li, ot korupciara li, ot piratski drazki broderii po panamskia kanal li...
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тъй като богоподобните японци и немци не могат да правят хеликоптери , всички трябва да избират между френски , руски и американски бангии . Не мога да разбера каква вина има в случся френския (френско/германски) хеликоптер или белгийската фрегта ? Машината си е ОК , с много орязано от нашите оборудване и на завишена цена , но определено от най-добрите морски хеликоптери в света . Както беше казал един *** - материала е кофти , даваме 50 милиона за машина , но ни свиди да обучим пилоти за нея
37
0
 
4
 
! Отговори
ивчо преди 6 години
42 и как реши нулева подготовка, дървен философ, един шофьор от градски транспорт като се нацепи с автобуса означава ли че целия състав е некадърен.
36
1
 
1
 
! Отговори
ponti преди 6 години
Вертолета е френски (вж Пежо, Рено, СитроШен) какво повече да говорим.. за 50 млн ... с комисионните.
35
2
 
3
 
! Отговори
истината преди 6 години
Тоя опитен летец и герой успя да нацели единствената мачта наоколо. Ако беше няа шокето щеше да се запише като ПТП по вина на заспал шофьор и неспазване дистанция
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Служил съм в казармата като радист.Един от офицерите ни беше наредил да се издигнат антените на радиостанцията под далекопровод.В резултат от тази заповед загина войника който бе държал мачтата която е от кухи алуминиеви пръти!Офицерите ни имаха дипломи за инженери,но от техниката нямаха и бъкел понятие.Ами явно нещата в армията не са се променили.И сега както и преди 30 години офицерите разбираха само от пиене и карти!
33
6
 
1
 
! Отговори
Метър Велики преди 6 години
Бетер руснаците сме.Те поне стрелят неточно по своите подводници!
32
4
 
4
 
! Отговори
христо преди 6 години
Стават грешки.Паднал въртолета, защото машината има дефект или пилота се е разсеел .Жалкото е, че показва нулевата подготовка на войската ни.Държавата не отпуска пари за важни неща, защото няма пари.Ами няма, защото държавата вече не произвежда нищо, а само тегли кредити.Подготвят ни за фалит и разпродажба.
31
1
 
14
 
! Отговори
Герой преди 6 години
Трябва да повишат момчето дето се е гмуркал и ги е вадил на повърхността. За мен герой.
30
3
 
4
 
! Отговори
Гипс преди 6 години
От време оно има традиция в България и не само в армията да се търси вина, всеки да излезе чистичък, да се порицаят сгрешилите и по този начин да се самоизтъкнат тези, които не правят нищо.Горкият пилот като е знаел какво го очаква и как всички нелепости на армията ще се стоварят на него следващите 2-3 века направо се е шашардисал и цопнал в морето. Както КАТ притеснява хората и те грешат на пътя.Представете си какъв приятелски огън щеше да има, ако бе посмял да оцелее!?
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почти нищо не се е променило в сравнение с преди 30 години, освен, че старата техника е дадена за скрап и с парите са купили 2-3 хеликоптера и една фрегата. Иначе манталитета е същия - всеки гледа да върже гащите и да не прецака пенсийката!Сега фуражките ще изкарат тетрадката, където капитанът е положил подпис, че е запознат с Мерките за безопасност и генералитетът ще спи спокойно.
28
1
 
4
 
! Отговори
hypocritical bastard преди 6 години
35 - кои са тези "истински хеликоптери , които плават при авария " ? Може би тези , на борда на които е главата ти ?
27
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какъв Пантер, това е китайско хеликоптерче играчка. Дронче някакво. Купете истински морски хеликоптери, които плават във водата при авария. Некадърниците купуват скъпите боклууци на Запада.