Етноси у нас не един и два, но законът да е за всички!

Симеонов доволен, че патриотизмът на българите се е възродил
208
Етноси у нас не един и два, но законът да е за всички!
Снимка: БТА

Нашето бъдеще е в миналото, връщането към корените е едно от най-хубавите явления в последните години. Това заяви в Котел днес вицепремиерът Валери Симеонов, който бе гост на фестивала "Живият огън на традициите".

Според Симеонов, въпреки че е имало тенденция към обезродяване, патриотизмът на българите се е възродил, наблюдава се връщане към корените и към традиционните ценности.

Той допълни, цитиран от БТА, че в многообразието на различните етноси и запазването на тяхната идентичност, е бъдещето на България.

По думите му, този форум е демонстрация на обединението на етносите в страната, толерантността, взаимното уважение и преклонението пред традициите, създали невероятното многообразие на българския фолклор.

Той цитира думите на Апостола, че в България ще живеят различни етноси, подчинявайки се на единний български закон.

В живописния парк "Изворите" край възрожденския град днес бяха ситуирани четири села на различните етноси, които съжителстват в община Котел. Своите традиционни обичаи, бит, песни, танци и кухня представиха българи, каракачани, турци и роми.

Във второто издание на фестивала отново бяха показани традиционните котленски килими.

"Живият огън на традициите" бе открит снощи с концерт на НУФИ "Филип Кутев" - Котел, Теодосий Спасов и Галина Дурмушлийска. През трите дни от фестивала може да се види Базар на занаятите с демонстрации, работилници на майстори от килимарските школи в Чипровци и Котел. Тази вечер ще бъдат показани нестинарски и русалийски игри.

В последния ден организаторите са предвидили детски игри и занимания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
6
 
! Отговори
Цирк преди 6 години
Всичко в тази държава е цирк а този е поредния ***.Всеки искал, всеки се надявал но всичко става с работа а не с искане. Никога няма да се оправим но много искаме.ЕС статистиката е БГ ще е 5.2 млн до 2050г, 90% градско население, изоставени села и много индиянци. Само са пример същата статистила Турция ще се е увеличила с 12 млн до тогава ... превръщаме се в блатото на Европа- необразован, игоистичен народ и потребителска държава зависима от ЕС. А ако се разпадне ЕС? Умираме гладни.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ендженере,ендженере!Да те ееем у хотелиера и СМИ-гача! Къде и какво си учил бе, как.аван.ино?Не са ли те научили да не се занимаваш с туй,дето не ти е работа и не е наука,а изкуство? Не виждаш ли ,че и ти си станал като политиците- клоун и папагалин?Защо не кажеш на търтеите около тебе,че няма икономика и финанси,а има труд, производство и разпределение! И защо не се занимаваш с производството,а се занимаваш с простотии? И с дамски прашки ли ще въоръжавате армията?Да ви ееем у патриотите
74
3
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
До Българско хороДокато вярвате в такива бабини деветини държавата ни я ислямизираха и ц.иганизираха. Натикаха ни в съюз с вечните ни врагове, поробители и недоброжелатели, а ни скарват с близките нам народи.Нека продължаваме да си стоим мирно и тихо и да чакаме спасението от небето ... :)Има една много вярна приказка: "Господ помага, но в кошара не вкарва".Както и друга такава: "Помогни си сам, за да ти помогне и Господ"С чакане и писане по форумите тази работа няма да стане. Факт !
73
2
 
9
 
! Отговори
Българско хоро преди 6 години
Както казва баба Ванга, от където и да са минали българите бел град от камък са създавали. България е много стара. Сега не знаем много неща, но от земята казва, ще излязат такива неща, че целият свят, ще говори с уважение за нея и много българи който преди това са заминали в чужбина пак, ще се върнат. Другите държави имат по една звезда закрилница ние имаме цяло съзвездие. Не си пращайте децата в чужбина тяхното място е тук на родна земя.
72
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След пет века робство мислите ли че някой може да остави турци по тези земи?...След 5 века робство изобщо останали ли са българи?
71
1
 
3
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Абе и Валерко гледам го е гледжосан...
70
1
 
11
 
! Отговори
66 преди 6 години
Бъдещето ни не е в миналото и потурите и цървулите,а в дигиталната епоха,роботиката,космоса,хидрофонното земеделие.....Без да пренебрегваме миналото си!За жалост голяма част от него отдавна вече е в гробищата!
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отнемане на имунитета на политическия етнос, равни закони за всички. Мажоритаратен вот намаляне на броя на депутатите на 60 човека както е в Дания и Швейцария.
68
0
 
6
 
! Отговори
Тони преди 6 години
Каза Козият рог. Е те нали етносите са му избирателите... Питайте ромите в Столипиново...
67
0
 
4
 
! Отговори
Kanas преди 6 години
хахаха Боже опази Да те светна драги думата турчин идва чак 16 век и значи мръсен долен и тн човек , те даже и тея в империята които са с високо положение ,ако ги наречеш турчин преди това ще те изкормят ...невеж ***
66
0
 
1
 
! Отговори
Kanas преди 6 години
Турците по останалите места в румелийския вилайет са се преселили от вътрешностите на Анадола ...............какви глупости ръсиш бе от.....ко турските историци толкова вече си дърпат косите ,за да мога да задържат единството на тая измислена нация ,че вече се говори ,че са потомци на прабългарите .На кемалчо емисарите са ходили по анадола да карат хората да се пишат турци ,те са си мислели ,че са ромеи ....
65
1
 
1
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Горко. Козият рог пак е изцепил една глупост. Горко му на един народ,ако бъдещето му е в миналото,а не гледа напред в бъдещето,както правят другите народи. Този тукмак не смята,че българина ще надене потурите и ще отиде да си оре нивата с дървеното рало и дръгливия вол. Това да се съхранят традициите и фолклора е друга работа,но изказано по този начин ми звучи много пр.осташки.
64
12
 
0
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
До RED ARMYПо произхода си турците в румелийския вилайет се делят на 3 групи. 1 - Турците по Източните родопи са потомци на Караманския бейлик, заточени от днешна Коня в края на 15 век.2 - Турците по Делиормана са останки от туркоезичното племе на турчина Аспарух, знайни и като "6yлгapлар". Те са истинските "българи", за разлика от днешните т.н. българи, които са генетичен *** от смесицата между аспаруховите турци и местните македонски племена.
63
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 6 години
Така нареченото преименуване беше за да всее недоверие между българите от България от една страна и Башкирия и Татарстан. И днес темата за различните религии се експлоатира от Москва за да всява недоверие.
62
3
 
2
 
! Отговори
пусти да опустеят преди 6 години
Борис е бил дете. На иконите го рисуват белобрад. Освен това е бил податлив на влиание. Византийците са се възползвали. Останалите Българи живеещи в Башкирия и Татарстан са Мюсюлмани. Приемането на християнството е дало възможност на Византия грубо да се намесва в Българския политически живот. В днешно време на Москва. Нека си спомним схизмата /БПЦ беше отлъчена от 1872 до 1945/ по волята на Москва. И сега се месят нагло.
61
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ще се жертвам за целия български народ и ще изплатя сметката:ела да ти ce изcepa в миpизливитe ycтeнцa, миризлив дърт злобар.Още малко ти остава да пукнеш, миризлив дърт пpocтak, от 3 години идваш тук денем и нощем да показваш нищожеството и злобата си,защото където живееш никой не те смята за човек и не говори с теб.Утpeпka....Внимавай с кръвното, инфарктът те дебне. Не, че ще липсваш....
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какви турци става въпрос в България? В България има два вида ''турци'' едните вярват в Алах, дедите им са били български православни християни, но насилствено им е променена вярата. А другата половина от тъй наречени ''турци'' са всъщност потурчени ц,игни. Ти от кой вид ''турци'' от първия или втория?...Аз съм от третия вид, тоя дето е потурчвал първите два.Ти от кои българи си?От похристиянчените от Борис аспарухови или от генетичния смесен *** самонарекал се българи
59
16
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИЙ преди 6 години
Аз лично много съм щастлив, че гласувах за ОП, най-накрая да ни управляват истински националисти. Обединените патриоти казват нещата такива, каквито са. През всичките тия години БКП/БСП закриляше двата етноса- индийския и турския, но вече им свърши келепира като БСП- то паднаха от власт 2009 година! Да живее ОП, да живее България!!!
58
2
 
12
 
! Отговори
Баце преди 6 години
Законите да са за всички етноси без този към който принадлежи господин патриотина , а именно политическия етнос.
57
3
 
9
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Да поздравим другаря В. Смеонов с песента на Горан Брегович,, Калашников"! Той напълно го заслужава!