Покупката на изтребители: Доставката – до 2023 г.

Глас от ГЕРБ: Армията не трябва да има полицейски функции!
17 май 2019 22:11,
54
Покупката на изтребители: Доставката – до 2023 г.
Снимка: Pixabay

"Закупуването на самолети F-16 е тема в развитие, надявам се, че преговорите се развиват положително. Фокусът трябва да е в това да имаме положителен резултат, какъвто е напълно възможен. Колкото повече се спекулира, толкова повече се вреди на това", каза  депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев.

"Едно от предложенията на правителството е да се направи център за обучения в Долна Митрополия, това дава възможности за обучения в региона. На свой ред пък това е вариант и да си възвърнем част от вложените пари", коментира депутатът.

Още по темата

"Основен момент в позицията на правителството е да може да се поддържа и ремонтира самолет, без той да напуска страната", обясни Гаджев.

По думите му всичко зависи от това колко плавно вървят преговорите.

"До 2023-2024 година може да сме завършили доставката. Почти всички самолети могат да дойдат в една година", допълни той.

"В момента служещите в армията могат да изпълняват различни мисии на територията на страната. С приемането на антитерористичния закон е разписано какви са правомощията им. С 10 милиона лева армията е субсидирала охраняването на границата", каза пред Bulgaria ON AIR Гаджев.

"Армията не трябва да има полицейски функции, тя може да подпомага полицията, но с ясен регламент", категоричен бе той.

От думите му стана ясно, че един от проблемите с храненето на служещите в армията е бил свързан със седалището на фирмата - такава от София осигурявала храна във Варна, което създавало казуси с организацията.

Гаджев подчерта още, че в момента се наблюдава обрат - все повече хора кандидатстват за места в армията, като броят им продължава да расте.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Искат да купим самолети, които нито са произведени нито са изпробвани дали могат да летят изобщо. Ето това са нашите управници!
39
0
 
10
 
! Отговори
Митака преди 4 години
НЕУКИ, АЛЧНИ ***, ДЕПУТАТИ В ЖАЛКИ ПРЕДИЗБОРНИ НАПЪНИ И ОТКРОВЕННИ ЛЪЖИ
38
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същите авиационни ***, дето ни ги набутаха от САЩ, те се опитаха да ги набутат и на Индия.Индийците учтиво им отказаха, защото не искали да се въоръжават с отживелици.Правете си сметката къде е Индия, къде са нашите управници в политиката за сигурност.
37
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв център за обучение ще правят с 8-те ***, които ни набутаха от САЩ???Ако два самолета са за обученията, тогава останалите едва ще стигнат за патрулиране на небето. Разбирам да имахме повече от 200 самолета, както беше по времето на бай Тошо, тогава има смисъл от учебен център в Долна Митрополия
36
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покупката на въздушните мишени: Доставката без значенние, защото още преди покупката са морално остарели, а ни ги продават на безбожна цена.
35
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Едно от предложенията на правителството е да се направи център за обучения в Долна Митрополия,......" В Долна има огромно,военновъздушно училище от над 50 години. Има писти, хангари, ТЕЧ-ове, ГСМ- и и всичко. И какво ? Пак герберите ще ПРАВЯТ ? Е такова им ввсичко. Преписват си чужди заслуги. ПЛащаме им такси за пътитща дето са строени от Бай Тошо с пари на майките и бащите ни!
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яд ме е много на нашите политици. Безкрайно нагло служат на чужди държави и не им пука. И как и да им пука след като няма наказания! На преговарящите бай ***, до един минали през леглото на борисов ща им обещаяъ по 1 млн долара комисионна и ще подпишат от наше име и пт нашия джоб всякакви условия! Продажна нация! Не заслужава този народ да има държава и както е теъгнало няма и да има.
33
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой някога беше казал следното:"Вие сте или много богата държава, или много проста". Кое ли е вярното?
32
0
 
14
 
! Отговори
dragon преди 4 години
Препоръчвам на всички един филм от 90-те години по истински случай, направен за дефект във Ф-16 със заглавие Afterburn от 1992 г. На обложката под заглавието пише следното: "THE ENEMY ISN'T ALWAYS ON THE OTHER SIDE" , мисленет оставям на вас - https://en.wikipedia.org/wiki/Afterburn_(film)
31
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съсипаха я тая държава крадливите калинки!
30
0
 
14
 
! Отговори
Няям думи преди 4 години
Нали нямаше да се чака много....хем на двойна цена, хем с ужасно сложна и скъпа поддръжка.....*** пак си даде онази част намираща се под нивото на гърба....с три букви
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с тез изтребители - хората няма какво да ядат, тръгнали да дават милиарди за изтребители. с кого ще уплашим с 5 изтребителя?!? по-добре чакайте да ни подарят богатите държави, на Гърция им подариха 40 хеликоптера
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
" Армията не може да има полицейски функции " - Може , защото престъпниците имат пълен комплект функции .
27
0
 
17
 
! Отговори
Дедо поп преди 4 години
2024 година? Чудесно, тъкмо за половин вековния юбилей на тоя таралясник!
26
0
 
11
 
! Отговори
Вън сащ преди 4 години
Разбит Ф16 спасени десетки хора
25
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичката ни наред, ме за самолети мислим.Тоа Радев освен от военно развитие другого интересува ли го!
24
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди 15г Чехия и Унгария избраха Грипен на лизинг като най-изгодния вариант. И оттогава си карат по 14 самолета, плюс тренинг за пилотите и т.н. Като изтече първият договор, го подновиха за по още 10г, че даже смятаха да ги купят. Явно са бедни и нямат пари за Ф-16.
23
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Падат само самолети, които летят...
22
4
 
21
 
! Отговори
Марсианец преди 4 години
За толкова пари може да се спазари кораба майка (орбиталната станция), барабар с летящите чинии. Все пак щом не е уреден въпросът с войнишката чорба и се кара от София за Варна, най-вероятно вече изстинала, положението не е добре и на бг армията и остава само да се моли за световен мир.
21
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да имаме национална сигурност ни трябват не тези 8 таралясника, а поне 200 самолета. Само тогава може да твърдим, че сме държава. Сега сме толкова зле, че Ердоган може да изпрати една ловна дружинка да завземе София или една група от стотина пияни македонци ще направят същото нещо въпреки дебелите ни "генерали" и полковници.