Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!

Лош сигнал е, ако изборът е Турция, заяви президентът
13 авг 2019 09:36,
256
Плевнелиев за Volkswagen: На финала сме все още в играта!
Снимка: БулФото

Истината е, че сме на финала. Истината е, че решение още няма. Докато една от двете държави не подпише договор с Volkswagen, всяка една от двете страни продължава да участва в състезанието. Това заяви президентът (2012-2017) и член на управителния съвет на Българския автомобилен клъстер Росен Плевнелиев по повод сагата с новия завод на германския концерн.

През последните седмици спекулациите къде ще избере да построи новата си производствена база автомобилния гигант се засилиха, но повечето анализатори твърдят, че компанията по-скоро ще предпочете турския град Измир.

Още по темата

По думите на Плевнелиев един такъв гигант като германската фирма няма да допусне на финалната права да остане само един участник, който в един момент да не си спази обещанията и да му извива ръцете.

"Длъжни сме да наблюдаваме внимателно този процес. Всички на Балканите наблюдават много внимателно какво ще се случи", категоричен е бившият президент.

Той потвърди, че страната ни е подобрила още офертата пред автомобилният гигант.

Преди дни стана ясно, че България е предложила всички допустими от закона данъчни отстъпки. Премирът Бойко Борисов пък коментира, че дори да не спечелим състезанието с южната ни съседка, самият факт, че сме на финалната права, е достатъчна реклама за нас.

Според Плевнелиев, ако Volkswagen избере Турция, това ще изпрати много лош сигнал към всички демократично мислещи хора на Балканите.

"Категорично не съм съгласен с тезата на министър-председателя на Долна Саксония, че именно защото и в Турция има много демократично мислещи хора, една инвестиция на Volkswagen там би подкрепила тях", каза още той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...Да добавя и предатели - Роско е от последния вид
137
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Една Русия, дето всички я плюят тука"Плюят по Русия само турци, пациенти на психиатрията и платени ***. И от трите тези вида тук има доста представители, тука си тяхноА нормален българин никога не плюе по Русия, дори и ако не е русофил
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политическата корупция си е откровена и даже не се маскира у нашите ментори. За пари става дума, а Росен е жалък- употребяваха го безкрай и сега е като изоставена съпруга на мошеник! Голяма е трагедията на тоз човек.
135
1
 
5
 
! Отговори
Тинков преди 4 години
"все още сме били в играта"ако наистина се е изразил така- сметнете че само думата далавера не е използвалхахахха речник и чудо на бивш президент
134
0
 
5
 
! Отговори
Аман преди 4 години
от политически комплексари!От къде ги копат тия недоразумения!?Хората му казват в прав текст,че тук няма условия,то си знае неговото!После що България потъвала!?И защо младите бягали!?Баси!
133
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция и Германия са в сериозна демографска, политическа и икономическа близост от близо 100 години, другарю Експрезидент. Турците са работливи хора и са достатъчно развити да приютят VW, за разлика от нас. Най-големият ни срам ще бъде не да загубим, а да стартира заводът тук и да се види черно на бяло, че нямаме нито способни кадри, нито логистика и сме "гола вода". Това е жестоката истина.
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тази територия няма потенциал да се правят автомобили. Няма пазар, няма работна ръка, няма ефтино енергоносители, няма металургия, ......
131
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се натискайте за нещо, дено не ви е по възможностите. По добре сега да не стане, отколкото после да става *** за смях на цял свят. Една Русия, дето всички я плюят тука има много по-големи възможности, то там си има вече завод на Фолксваген, Нисан, Мерцедес и Митсубиши, сигурно има и още, ама аз знам само за тези.
130
0
 
10
 
! Отговори
Кема Кеур преди 4 години
Всеки ден кражби, апартаменти, измами, убийства, престъпници се разхождат свободни и ненаказани, вдигане на цената на тока, газта, протести, лекари, учители, майки, колене на прасета и кози, животозастрашаваща здравна система, разбита образователна система, липса на млади хора, липса на специалисти, липса на подходяща инфраструктура, изчезващо население......Това подходяща среда ли е за инвестиция?
129
0
 
5
 
! Отговори
Независим преди 4 години
Неотдавна Борисов ни нареждаше да мълчим и да чакаме VW да вземат решение, което ще е в наша полза. От неговите думи разбрах, че многото говорене ще навреди на сделката. Изглежда, че сега повелята на председателя на ГЕРБ е друга - да се говори повече по темата, като се изтъкват предимствата на България и дори се блъфира с желанието на японските и корейските конкуренти на VW да строят завод в България. Какво промени тактиката?
128
1
 
11
 
! Отговори
Мекерелкел Вагенфолк преди 4 години
Хайде да видим Рошко, как ще обясни че Европа и Германия не харесват България и предпочитат Анадола .....може би с Деси прогноза, за времето и мястото .... в което живеем ..или заради матРиала, който ни управлява последните 30 години...
127
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В каква игра си още ве гмеж недъгава,че имаш и наглоста да се плюмчиш всеки ден!
126
0
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Въпросната личност отдавна е паднала пред финала...Сега приритва.
125
0
 
8
 
! Отговори
Иронично преди 4 години
Новите фолксвагени по БДС ли ще ги правят? Представям си тогава какви възможности ще се открият за тунинг, тогава сигурно гуми от самосвал без проблем ще пасват на новия голф, о и Перничани са вече отдавна квалифицирани по голфовете, кадри има бол.Напред науката е слънце!Без да се обиждат хората от Перник, критиката ми е към държавата и некадърниците там, ако не бяха връзкари и рода на някого си а имаха истински качества, не по крадене и ядене на кюфтета а професионални то в БГ щеше да добре.
124
1
 
16
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Приберете го тоя *** че излага държавата. Само като му видиш фейса разбираш че е продажен оxлюв и хомосексуалист. Ако беше прав джанъм курбан ама нарочно го изкарват на сцената да говори глупости.
123
0
 
11
 
! Отговори
ПОСЛЕДНИЯ ВЛАК - VW преди 4 години
Ако сега изтървем VW и да се надяваме на Хюндай не е решение. Вече поне 30г сме назад заради тази *** стратегия. След 10г производство като това ще е на 100% роботизирано даже 1 работник няма да има. Няма време за умуване и чакане и за разни подготвителни техникуми всичко е автоматизирано и всеки час се мени с още по-нова техника. Проблем с работна ръка VW няма да има а пишман чорбаджиите. Те да му мислят тарикатите или ще вдигат заплатите или ще си търсят заместващи кадри.
122
2
 
13
 
! Отговори
Lindemann преди 4 години
Я си признайте, Dnes.bg. Каква е причината ВСЕКИ ДЕН да публикувате мнението за щяло и нещяло на тоя ***. Колко ви плаща за тая гласност този иначе пълен анонимник?
121
6
 
7
 
! Отговори
Уф преди 4 години
Аман от тази ориенталска Турция и тези турци!Голямо хвалене,ама заплатите им наполовина на българските!И има причина!
120
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умно говори Росен. Дано излезе прав.
119
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Роска колкото и да ти се иска иска решението да чисто политическо едвали ще стане от думите ти прозира че чисто икономически войната е загубена имали намесени пари няма приятелство брачед