Обещано от Борисов: Ще повишим доходите с 10% догодина!

Имало излишъци в бюджета, кредитните агенции не лъжели
811
Обещано от Борисов: Ще повишим доходите с 10% догодина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов обеща, че от следващата година доходите ще скочак с 10%.

Той се похвали, че рейтинговата агенция Moody’s повиши перспективата на кредитния рейтинг на България на положителна от стабилна и потвърди дългосрочния рейтинг на страната в чуждестранна и местна валута Baa2.

Още по темата

"През последните години - това е и в отговор на президента - България се характеризира с нарастващи бюджетни излишъци, при положение, че плащаме 2 милиарда и 400 милиона, за да сме действително държава в НАТО и действително да имаме изтребителна авиация, и със стабилно намаление на държавния дълг. Е, това е вече "прогерберската позиция", която не може да им се прости и трябва да се обърнат срещу тях", пошегува се той по време на 12-ия Летен университет на Младежката организация на ГЕРБ във Варна.

"След като глобалните кредитни агенции излязат със своите становища, ги чете целият свят и се ориентира. На тях не можеш да им кажеш какво да напишат", каза премиерът.

Той подчерта, че и според Fitch, и според Moody's показателите на страната ни са стабилни.

 "От Fitch казват, че очаквали да реализираме излишъци. Никъде не пише, че задлъжняваме за младите поколения - идиотщини, които чувам напоследък. И банковият сектор остава стабилен. А Moody’s все едно са преписвали от тях”, каза още Борисов.

Той коментира и изграждането на магистрала "Хемус". "Не трябва да има метър, на който да не се строи. Парите вече са отделени. Ако съм на мястото на варненци, ще си кажа: "Ще търпя ГЕРБ, докато ми направят "Хемус”. Освен това, за Варна трябва още един мащабен проект - да се отвори града към пристанището. За втори мост ще мислим дали е нужен", коментира Борисов.

Той каза още, че на 3 септември е поканен в Германия, за да говори пред Бундестага. Темата на изказването му щяла да бъде рекордният износ, който страната ни реализира.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


811
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
685
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено, че хората отново ще изберат ГЕРБ... Все, пак болшинството не е с пpoмити мозъци, като на някои aмеби тук.
684
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕдинствените пък пари от вън са от нашите българи ,които хранят сиромашките си семейства в България !
683
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов за 10 години съсипа малкият и среден бизнес ,вече ликвидира и селското ни стопанство само такива като Пеевски и Домусчиев и неговият приятел Доган, Гергов обират всички обществени поръчки ! Явно това са неговите хора. На него не му пука за народа а пенсионерите не ги и брои за хора.....Пак гласувайте за него и всекидневните му лъжи !
682
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да махнете най-после тази статия за лъжливото овчарче???
681
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Според статистиката в България работещите в частния сектор са 900 000 а в държавния 1 100 000. От тези в частния сектор голям брой са в "нашите" фирми. познайте тогава как се печелят избори при положение, че големия брой е на държавна хранилка...
680
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото което България изнася е работна ръка. Друго не виждам да изнасяме
679
0
 
13
 
! Отговори
До 722 пост преди 4 години
Ами разбира се че му вярват, само че знаеш ли кои? Вярват му най-вече тези които са на държавна хранилка, всичките 400 000 чиновници хрантутници ще подкрепят Боце и компания.
678
0
 
7
 
! Отговори
Да ама... преди 4 години
Прочетете последния ред и може да се посмеете през сълзи преспокойно за няколко часа! Ще им говорел за РЕКОРДНИЯ НИ ИЗНОС на 17-половите (проверете за клипа в тубата "обръщение в бундестага към всички") побърканите шваби дето баба Шмеркел им натресе 1 млн джихадисти да им е уютничко сега. Какъв износ бре, какви 5 лева, каква Нова Година??? Изнясаме да, поединично се изнасяме Тиквуне към Терминалите. Черните братя да набарат дъщеря ти в Калифорния и внучката ти в Сотиря да попадне!
677
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да кажем на бюджета му трябват 5 милиона /примерно годишно/, изтегляме 10 кредит, от тях 5 използваме 4 крадем и един остава. Ето ти излишък само, че това не е излишък когато имаш да връщаш 10. И така до края на света или по скоро на България
676
1
 
9
 
! Отговори
Ами, преди 4 години
ВЕрваме Ти.всъщност има и *** , които Му вярват, а те в България са по-голям процент , за огромно съжаление.
675
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тези съвсем ни вземат за мезе. Може ли всяка година да отчитаме бюджетен излишък а външният ни дълг постоянно да расте. Или аз не мога да смятам или здраво ни лъжат...май не е първото обаче
674
1
 
13
 
! Отговори
Anonimen преди 4 години
Чудно как от толкова бюджетни излишъци натрупахме 40 милиарда дълг :)
673
0
 
7
 
! Отговори
Парадоксинтере преди 4 години
До АнонименКато софиянец, чиито родители, аз и детето ми сме плащали какви ли не данъци на община София, за внука ми няма място в ясла, защото обикновено децата на софиянци идват по два адреса. Тази програма ощетява точно такива родители. Тази програма за ОДЗ-та в София работи изключително в полза на новите софиянци, дошли от провинцията и работещи в държавната администрация. При новите софиянци най-често настоящия и постоянния адрес съвпада, а при старите - не. Това е бък на системата.
672
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На кои ще увеличи, на *** които ще работят и ще оправят държавата.
671
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абсолютен невеж ***! Какво са 10% дори при сегашните цени? А и колко ще скочат дотогава цените на всичко...България е ограбена,предадена и унищожена,страхувам се този път завинаги!!!
670
2
 
18
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Дори да се осъществи, то тогава цените ще са нараснали с поне 15%, т.е. реално разходите на хората с по-ниски доходи ще нараснат. И ще стават все по-бедни.Кого заблуждава?
669
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЧЕ НЕ СЕ ХАБИ....ЗНАЕМ ГИ ТЕЗ ДО 10%... ЗА *** 4 %,за шефа 16% средно 10%Като ми е ниска заплата само далавери,измами и корупция ми е в главата......Така, че го местя.....аре със здраве
668
1
 
22
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
На влизане в България при Дунав мост даже осветление няма, камо ли път, а Бай Тиквонии се хвали ли, хвали. Пътя Русе - В. Търново, най натоварения път в цялата страна си остана еднолентова коларска пътека! Доходите щял да вдига? Как бе Бай Тиква? За целта се иска икономика, а не бумащина! Трябва производсво, а не въртене на 2 лева между 100 човека вътре в държавата! Тоя БВП от фалшиви и окрадени европроекти си го заври където слънце няма! От него за масата от хора полза няма!
667
0
 
18
 
! Отговори
iceblast88 преди 4 години
Абе Бай Тиквонии пак ли се е разлигавил в ефир? Абе ***, я мини по така наречената си магистрала Пловдив-Морето? 90Км/ч на коларската му пътека! Тази черна пътека няма как да се кара на нея! Вълнист асфалт, дясна лента опасна за водачите, лява лента постоянно някои джигит ти святка да му се махнеш от пътя и на всеки 2км по една кола тюфлеци в сини дрешки, скрити като партизани зад храстите да снимат! Това магистрала ли е бе Бай Тиквонии?
666
1
 
6
 
! Отговори
Max преди 4 години
Ще изкара и той като бай Тошо 30-40 години пък после ще му мислим....