ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен

"Политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи"
395
ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен
Снимка: Булфото, архив

Обвинението на президента Румен Радев, че премиерът Бойко Борисов е в залеза на своето управление, явно ядоса депутата от ГЕРБ Георги Марков, който излезе с декларация от името на цялата парламентарна група.

"Вчера българският държавен глава, уважаемият президент Радев, се появи в нарочно интервю по телевизия. Лично аз очаквах, че той поне ще изрази съжаление за тези две национални катастрофи, за този фалстарт на българския преход, за убитите надежди, че 90-те години ще има реформи. Вместо това уважаваният държавен глава предрече и е видял залез на ГЕРБ. Сега да кажем от името на ПГ на ГЕРБ, че политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи", скочи Марков.

Още по темата
Според него обаче от местните избори стана ясно, че ГЕРБ продължава да е първа сила.

"Гласът народен и Божи само преди един месец реши да няма залез на ГЕРБ в София, да няма залез на ГЕРБ в Пловдив, във Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Силистра, Шумен, Търговище, Монтана, Кюстендил, да няма такъв залез в Казанлък, Нова Загора, в Дупница, в Асеновград, в Ловеч, в Тетевен и Бяла и Петрич", отсече той.

Марков смята, че има много млади кадри на ГЕРБ, които да продължат политиката на партията.

"Който не вярва, да заповяда, включително и президента. Ще го заведа в Тетевен, за да види 22-годишната Преслава, млада кандидатка за общински съветник, женена за гвардеец с две деца. Ще го заведа в Ловеч, за да види какво значи областна управителка - Ваня Събчева", посочи като пример той.

Марков припомни в декларацията също, че преди 30 години падна тоталитарният режим в Източна Европа.

По този повод думата взе и депутатът от ДПС Йордан Цонев, който отсече, че споменът за събитията от преди 30 години е нужен за Народното събрание и за обществото, но не бива да се пропуска ролята на етническите турци в борбата срещу режима.

"Никога не трябва да пропускаме ролята на мюсюлманите в битката с тоталитарния режим, защото без тяхната битка за правата им, режимът нямаше да бъде така разклатен", отсече той и припомни, че България стана член на НАТО и ЕС с активното участие на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
19
 
12
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН до 293 преди 4 години
Доц. Кристиан Таков беше ГОЛЯМ ЧОВЕК!!!!Думите му са изключително актуални за състоянието на Държавата и тоталните некадърници във властта,дето я съсипват и искат да я унищожат!!!!!Лека пръст на този изключителен БЪЛГАРИН!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
269
26
 
19
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН-странджата преди 4 години
Хората наистина не са слепи.Постоянно напускат Държавата с изключително "силната икономика" на БОКО ТИКВАТА!!!!!Незнам колко трябва да си "облъчен" или "зомбиран",за да твърдиш,че България върви към все по-добро!!!!Обиколи ДЪРЖАВИ,в които се смятат за НОРМАЛНИ,а не както е в момента в Бг(ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ).Надявам се,че не си "кон с капаци"!!!Аз не живея в България и правя разликата!!!!!Със такива хора няма да се оправят нещата!!!!!!Бъди сигурен!!!!!!!
268
44
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновен доносник.
267
43
 
20
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Докога Баце ще е на поста не зависи от раята,а от тези,които са го сложили и държат там.Най-вероятно ще го изритат когато са готови с новия си политически проект.Борисов усеща че е отписан и тича да търси външна подкрепа в Брюксел и Вашингтон.Едва ли ще му помогне...
266
44
 
24
 
! Отговори
Хайде, преди 4 години
Цялото ГЕРБ го играе"За честта на една филия с мас".
265
44
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агент Николай не забравяйте своето минало .
264
44
 
24
 
! Отговори
seira преди 4 години
"ДРУГАРЮ" ГЕОРГИ МАРКОВ,ДОКОГА ЩЕ ПОВТАРЯТЕ ЛЪЖИТЕ, ЧЕ Е ИМАЛО ЧЕСТНО СПЕЧЕЛЕНИ ИЗБОРИ И ЧЕ ГЕРБ Е "ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА" - ПОБЕДИТЕЛКА, А "НАРОДА" БИЛ ИЗБРАЛ ГЕРБ?!НИЕ НЯМАМЕ ЛЕГИТИМНИ ИЗБОРИ И ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА НАРОДА В УПРАЖНЯВАНЕТО НА ВЛАСТТА!ЗА ДА МОГАТ ДАДЕНИ ПОЛИТИЦИ ДА ПРЕДСТАВЛЯВАТ НАРОДА Е НЕОБХОДИМО, ЗАД ТЯХ ДА СТОЯТ ГЛАСОВЕТЕ НА 50+1 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС БЪЛГАРИ (НЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!).ДЕМОКРАЦИЯТА Е ВЛАСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!НЕ НА ОЛИГАРСИ, МУТРИ И ЧУЖДЕНЦИ!
263
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко е да изпаднеш в такова страхливо подлизурство, да лижеш подметките на Боко на твоите години!
262
2
 
27
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Парата прави борбата,драги ми Смехурко господин Марков и ти много добре знаеш колко честни избори се провеждат у нас.Магаре беше при соца,магаре си и сега.Не знам с какви очи гледаш хората.Пак си на софрата и е сладко нали?
261
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен------------Ами, всеки народ си заслужава управниците!
260
5
 
22
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
До ЯневПрезидент е!Президент! И то перфектен! Как само го наби на селянинЪТ от Банкя! Мед ми капе на сърцето! Всички бивши комунисти и настоящи *** от герб,сега вият на умряло! Бикофф,маркофф и сие ще получат Herzinfarkt!
259
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Янев, хич та няма!
258
27
 
3
 
! Отговори
Янев преди 4 години
Не знам защо продължава да се мълчи за факта, че Ушатия не е никакъв президент, а резидент на руските служби! Това е национално предателство и такива родоотстъпници се осъждат доживот! Тоя същия наглец говори оня ден за Левски, но по онези стандарти вече Левски да му е резнал кунките! Навремето така Левски се е изразил за предателите, които искат да докарат руския миризлив ботуш в България!
257
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е, че сме най-бедната и разбита държава в ЕС! Нямаме една работеща система и разпада се вижда с просто око и от ден на ден е още по-голям! Иначе всички са БКП и най-лошото, че са от тия най-гнусните дето се бутат само за да краднат!
256
4
 
19
 
! Отговори
x преди 4 години
този гювечар от зората на приватизацията да вземе да се скрие, защото днес виждаме плодовете от тяхната " демокрация " и като цитира унгарските хубави неща да беше го направил.
255
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хърватия влиза в ЕС през 2013 г.с 350 ? мин. работна заплата,днес е 505 ?,в Словения минималната е 886 ?,така се прави когато управляващите са национално отговорни политици,уважаващи своите избиратели-НАРОДА!Какви са българските политици ако можете да мислите,сами отгатнете?Един казва тук излезте да гласувате всички-какъв наивник вярващ на тази политика сътворена от политиците чрез която стоят непоклатими във властта!Ако искаме да разкараме тази крадлива пасмина-НЕ ГЛАСУВАЙТЕ за да ги изметем !
254
26
 
8
 
! Отговори
TT преди 4 години
Зеленият чорап пак се изказа неподготвен...Ама то от шапкар какво да очакваш...
253
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо този човек, достигнал една достопочтена възраст, бил конституционен съдия и пр. така се напъва да лъска имиджа на властта, че чак задминава по усърдие хора като Харизанов, Беновска, мадам В, Биков и дрА беше време, когато агент Николай олицетворяваше синята идея и гората му вярваха!
252
28
 
8
 
! Отговори
Племен преди 4 години
Отдавна трябваше да импийчмънт ушатото недоразумение - доносник на руските служби, още когато настояваше да купим Грипените, а преди дни моли ББ да отиде вместо него на срещата с Нато за да се снима с Тръмп, с какви очи не знам! И Тръм го прие заедно с кобилата му най-вече заради ББ! И сега тоя наглец Фатмаков взе пак да плюе срещу ББ?! Ами ударете го по фуражката с празната глава с един хубав импийчмънт и да мирне малко!
251
7
 
24
 
! Отговори
PILOT до долния преди 4 години
Ама ти виждаш ли да има държава , защото ако имаше отдавна като Цецо с апартаментите , банкянския еднокнижник и една рота червеи трябваше да са на тъмно !