ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен

"Политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи"
395
ГЕРБ атакува Радев за "залеза" на Борисов, залезът зависи от гласа народен
Снимка: Булфото, архив

Обвинението на президента Румен Радев, че премиерът Бойко Борисов е в залеза на своето управление, явно ядоса депутата от ГЕРБ Георги Марков, който излезе с декларация от името на цялата парламентарна група.

"Вчера българският държавен глава, уважаемият президент Радев, се появи в нарочно интервю по телевизия. Лично аз очаквах, че той поне ще изрази съжаление за тези две национални катастрофи, за този фалстарт на българския преход, за убитите надежди, че 90-те години ще има реформи. Вместо това уважаваният държавен глава предрече и е видял залез на ГЕРБ. Сега да кажем от името на ПГ на ГЕРБ, че политическите залези и изгреви ги определя гласът народен и Божи", скочи Марков.

Още по темата
Според него обаче от местните избори стана ясно, че ГЕРБ продължава да е първа сила.

"Гласът народен и Божи само преди един месец реши да няма залез на ГЕРБ в София, да няма залез на ГЕРБ в Пловдив, във Велико Търново, Варна, Бургас, Стара Загора, Габрово, Силистра, Шумен, Търговище, Монтана, Кюстендил, да няма такъв залез в Казанлък, Нова Загора, в Дупница, в Асеновград, в Ловеч, в Тетевен и Бяла и Петрич", отсече той.

Марков смята, че има много млади кадри на ГЕРБ, които да продължат политиката на партията.

"Който не вярва, да заповяда, включително и президента. Ще го заведа в Тетевен, за да види 22-годишната Преслава, млада кандидатка за общински съветник, женена за гвардеец с две деца. Ще го заведа в Ловеч, за да види какво значи областна управителка - Ваня Събчева", посочи като пример той.

Марков припомни в декларацията също, че преди 30 години падна тоталитарният режим в Източна Европа.

По този повод думата взе и депутатът от ДПС Йордан Цонев, който отсече, че споменът за събитията от преди 30 години е нужен за Народното събрание и за обществото, но не бива да се пропуска ролята на етническите турци в борбата срещу режима.

"Никога не трябва да пропускаме ролята на мюсюлманите в битката с тоталитарния режим, защото без тяхната битка за правата им, режимът нямаше да бъде така разклатен", отсече той и припомни, че България стана член на НАТО и ЕС с активното участие на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
10
 
12
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Президента е обединител та дрънка.Така хубаво ни обединява срещу Борисов.Чакайте речта на Нова година.Така ще ни охули като държава......
249
2
 
28
 
! Отговори
ЕХА преди 4 години
БЪЛГАРИНО ОТРЕЗВИ СЕ!Ходи в Словения, Чехия, Полша, Словакия, Естония, Литва, Латвия, Хърватска огледай се и сравни и прецени къде се намираш.
248
1
 
4
 
! Отговори
до предния преди 4 години
Забрави НДСВ.
247
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалък наглец Типичен бай Ганьовски манталитет-воден от максимата "ние сме със Вас , които сте на власт".Кратка биографична справка на т.н. агент"Николай":юрист консул в кметство към Столична община по време на "развития социализъм;"върл"демократ след свалянето на Т.Живков внедрен в новоучредения СДС;топло местенце на конституционен съдия при поява на признаци,че СДС губи властта,присламчен към ГЕРБ след изтичане на мандата в КС. И този безгръбначен индивид взел да дава оценки кое е морално ..
246
1
 
32
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Много жалки "индивиди" има,които пречат на функционирането на България като НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!!!!!С такива "нагаждачи" няма да вървим напред,а ще продължаваме да "потъваме" със всеки изминал ден.Благодарение на такива тотални некадърници аз не живея в момента в България!!!!!!???!!!!
245
1
 
8
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Много жалки "индивиди" има,които пречат на функционирането на България като НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!!!!!С такива "нагаждащи" няма да вървим напред,а ще продължаваме да "потъваме" със всеки изминал ден.Благодарение на такива тотални некадърници аз не живея в момента в България!!!!!!???!!!!
244
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този, който е научен да пълзи, никога няма да полети!
243
7
 
29
 
! Отговори
Не бъркайте! преди 4 години
Не бъркайте, Борисов и партията му с комунисти! Те са нещо по-страшно! Те са представителите на така наречените - партийци, които и преди 10 ноември, и след него се водят единствено от лична изгода и тесен комформизъм, далеч от идейни или идеологически рамки и постановки. Тоест хора, които много лесно се вграждат в средата, която действа в даден момент. Как да се борим с тях ли? С промяна на тази среда и идеи, които не са изпразнени от съдържание, но на пъро място с масово гласуване.
242
9
 
32
 
! Отговори
Марко преди 4 години
Марков , ходи се пери , некадърнико , язък че си бил конституционен съдия
241
4
 
17
 
! Отговори
ЧУДЯ СЕ АЗ преди 4 години
Бойко комунист ли е,или капиталист?
240
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във второто решение Комисията съобщава за открито от нея в друго дело сведение от агент Николай относно обект на ДОП Скакалеца прието на 7 декември 1972 по линия Подготовка и бягство от НРБ. [10] В документите е записано, че е снет от отчет през 1976 г. Досието на Марков е унищожено на 18 юни 1990 г. - "УикипедиЯ"! Ами, изводите си направете сами!
239
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"определя гласът народен и Божи", скочи Марков."" ......... и божи! Нямам думи! Не бъркай господа бе! Колко партии смени бе, човече жалко!
238
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дивите и неграмотни африкански племена от джунглите се научиха да правят правилният избор когато гласуват при изборът за ВОЖД,а българското стадо овце от порода "българска тъ'поглава" все още не може да разбере,че БКП му мъти овчата кр'атуна с едни и същи комунистически обещания и измами вече над 70 г. ! Явно Бог се е отказал от нас,разбрал е,че никой не е в състояние да ни увери, че верният път се избира с разум,нещото което ни липсва ! Жалки сме,наистина сме стадо овце, 30 г, се мамим сами !
237
5
 
14
 
! Отговори
народен преди 4 години
Този президент кога ще прочете "Винету" за да му дойде акъла в главата само се опъва като харманлийско кебапче.
236
6
 
16
 
! Отговори
Гербав Комунопитек преди 4 години
Дърто *** съм аз, Още от джобчето ми червената книжка стърчи,Винаги на всеки аз съм се подлагал за да се издигна,Сега и на тиквата верен блюдолизец станах аз,Бутнаха ни те БКП-то преди тати на позиция да ме уреди,Затова се хванах с новия Бай Тошко аз в играта,Корупция и схеми плета аз по цял ден,*** съм си аз, но пък за сметка на това от корупция направих шия аз,Брат със хората от маалата станах аз!Да живее Разбойко и кражбата край него!Химн на националния предател от ГЕРБ!
235
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой нароен глас като вече на всички избори 70 процента не участват в изобирте?!
234
3
 
35
 
! Отговори
Безпартиен преди 4 години
Ей мрсни герберсти, ще се радвате скоро на 'народния глас' като ни писне на онези 3 милиона, които не сме гласували за вас и фалшивата ви коалиция/опозиция. Да не виснете по дърветата, че 60 000 шкембелии няма да могат да ви опазят всичките.
233
6
 
12
 
! Отговори
д0 251 преди 4 години
ББ не е комунист,а КАПИТАЛИСТ.
232
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко трябва да е про'ст един народ да не може да разбере, че живее в продължаващ по време на имитираща демокрация РАЗВИТ СОЦИАЛИЗЪМ ? Някой от овчето стадо виждал ли е как живеят народите в Унгария, Словения, Чехия, Словакия, Хърватска и т.н. все бивши соц.държави ? Ако можете да мислите овце такива, веднага бихте разбрали, че избирате комунисти да ви управляват и, че социализмът ви продължава и няма на хабер да си тръгне, защото сте завършени тъ'паци и затова той ви ПРЕСЛЕДВА до днес !
231
4
 
23
 
! Отговори
Винетко Борисоф преди 4 години
Аз съм прос-т и вие сте прости.Затова се разбираме...