Дипломат: Ердоган за пореден път извива ръцете на Европа

Българската граница няма да бъде залята от мигранти, смята Георги Димов
28 фев 2020 23:58, Анисия Иванова
31

Премиерът Бойко Борисов и турският държавен глава Реджеп Тайип Ердоган ще се срещнат в понеделник, а причината е ситуацията с мигрантите.

Все пак Ердоган увери, че няма заплаха за България от нова бежанска вълна.
"Предполагам , че срещата ще е в Истанбул. За пореден път Ердоган извива ръцете на Европа, но този път използва тази мигрантска вълна като оръжие. Това не са бежанци. В момента в Идлиб оръжието му не е достатъчно", каза бившият консул на България в Одрин Георги Димов в предаването "Денят ON AIR".

Той не смята, че българската граница ще бъде залята от мигранти, но гръцката граница отдавна е залята.

"Причините за това са много - една от тях е заради противоречията на двете държави по всякакви въпроси. Чисто географски границата - на Гърция границата е много по-голяма от нашата. Надали Ердоган ще си позволи лукса точно с нас да се заяжда. От дълги години България е единствената държава, с която Турция няма проблеми", посочи още той.
Той посочи, че Борисов продължава да се натоварва с посредническа мисия между Анкара и Брюксел, за да защитава и обяснява турските позиции", каза още той.

Според Георги Димов Турция се е разположила в Сирия заради параноята от кюрдския проблем и неговото разрешаване.

"Извършва се етническо прочистване с тези 3 операции и на мястото на сирийските кюрди, тя иска да установи "туркоманите". Ердоган се вживява като лидер на мюсюлманския свят. Турция е там, където се развива газовата война и където със сигурност ще има енергийните трасета до световните пазари", допълни той.

Според експерта Русия пък е разположила силите си в Сирия, защото се е утвърдила като един от най-активните и стратегически играчи.

Чисто военно те стоят най-силно там. На терен там Русия ликвидира джихадистите. Тя е важен доставчик на енергийни ресурси и там ще минават тези трасета, а те също искат да участват", посочи Георги Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
3
 
! Отговори
1-3 преди 4 години
Можеше да си държи аскера на границата и просто никого да не пуска да влезе вместо да мечи как е приел 3 милиона. Ама НЕ: влезе на територията на чужда държава като у тех си, и си прави вилает, даде на брадатите оръжие, бронетранспортьори, униформи, пусна дронове да летят и разузнават в техен интерес, да обстрелват сирийците. Иска пай от баницата - големия тарикат. Редовната армия не ти е ония *** кюрдите Сега войничетата му плащат цената. В Либия за 2 седмици поне още 20 дадоха фира.
24
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АнонименАма зад Асад стой Русия. Дали Турция ще иска война с Русия при положение ,че НАТО и САЩ имат проблеми с Турция и няма да я подкрепят.
23
1
 
4
 
! Отговори
Гинка преди 4 години
Само *** не разбраха Кой е миротвореца с бомбардировачи , който подгони стотици хиляди да емигрират.
22
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е наш евроатлантически партньор и съюзник в НАТО.Този дипломат е евроатлантически предател и агент на Путин. Плюе нашите евроатлантически партньори.
21
3
 
12
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Ей този АНАЛизатор, омръзна ми да му ГУеДам мутрата, все срещу Турция плюе, но когато беше в Едирне, гушкаше хилядите левове и ядеше локум с кеф, а сега плюе:ми$ерник!
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия и Турция извиват ръцете на Европа.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво говори тоя изобщо има ли си на престава от политика!Кой го е направил този консул в Одрин :)
18
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ако съм на мястото на Ердоган ще наредя турските тайни служби да хванат психопата Асад и публично ще го обеся,камък върху камък не остави от сирийските градове населяващи с сунити правят етническо прочистване за да заселят шиити на мястото на сунитите
17
1
 
6
 
! Отговори
Wiz air преди 4 години
Toya diplomat samo gluposti govori dano pak dago pratyat v turciya kato diplomat zashtoto ima mnogo opit
16
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците ако знаеха какъв човек са имали в Одрин , щяха жив да го одерат тоя примитивен расист и ислямофоб
15
14
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Клоун някакъв, рийш ли...Турция влязла в Сирия заради енергийните трасета и е лоша. Просия влязла в Сирия заради енергийните трасета и е добра...
14
6
 
14
 
! Отговори
до Сашко Й. преди 4 години
Чудя се на племенника на поручик Йорданов - този, чийто войници разстреляха 8 дечица от Ястребино. Взел да се хвали, че вуйчото наредил убийството на децата! А Сашко е демократ, от тези първите, които съсипаха БГ. И кой го взе за евродепутат? СИКаджията БиБи, бивш ***! Както казват хората, краставите магарета през девет дола се намират и съешват... И сега Сашко дава акъл на Европа как да постъпи със султан Ердоган. Моля?! Нали не искаш онези с танковете и ятаганите да минат по пътищата ни?
13
6
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
За себе си Ердоган е прав-колко му е да извиваш меки китки...
12
4
 
4
 
! Отговори
До марсианеца! преди 4 години
***, ти наистина си извънземен, ако поне малко познаваше този човек, нямаше да пишеш глупости. Или така са ти поръчали от ГЕРБ, нали сте им платени ***, затова пишете глупости. То от глупави хора нещо умно не може да излезе.
11
2
 
6
 
! Отговори
Значи си марсианец преди 4 години
12ти, нали прочете, ракетата и марш обратно на марс, перекендета, взехте да разбирате от всичко, иначе с 3ка по милост взел основно, ама геополитик ....
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоз на снимката ако е дипломат,аз съм марсианец.
9
6
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Ер Малък пак се мисли за Ер Голям. Като му спретнаха опит за атентат набързо избяга в чужбина и квичеше като застрелян домуз..
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Европейците са гл-у-па-ци да плащат на Ердоган толкова пари - 9 милиарда,ако не спрат,той ще продължава да ги рекетира,по-добре да поставят условие,че ще спрат турските стоки за Европа,ако пуска бежанци или че ще затворят границата на ЕС с Турция!
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немците казаха официално, че няма да подрепят нападателната война на Турция, защото е забранено със закон. Блъфа май няма да мине.
6
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция използва мотива,че уж има кюрди в Сирия,за да заграби сирийски територии,самите сирийци не искат турци в държавата си!Агресора Турция трябва незабавно да се отдегли от Сирия!