Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки

Резервите на президента повтарят нашите аргументи и са основателни
Обновена: 22 мар 2020 15:00 | 22 мар 2020 14:30,
196
Нинова: Кабинетът компенсира безсилие със силови мерки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Във връзка с наложеното вето от президента Румен Радев- резервите на президента към Закона за мерки по време на извънредно положение са основателни. Те повтарят нашите аргументи, изразени в Народното събрание, при обсъждането и гласуването.“, каза в своя позиция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

„Многократно настоявахме правителството да представи план за социално-икономически мерки в подкрепа на засегнатите от кризата, така както направиха редица европейски правителства. Това не се случи в закона. Нещо повече- поискахме актуализация на бюджета с ясно разписани средства за подпомагане на домакинствата. И това наше предложение беше отхвърлено.“, допълни Нинова..

„Противопоставихме се на крайните мерки, засягащи свободата на изразяване и налагане на цензура. Гласувахме против текста, с който се наложи ограничаване на свободата на словото.  Не подкрепихме и възлагане на изрични правомощия на армията в закона. Тя може да се включи и по сега действащия закон,  без да и се дават извънредни права. Правителството компенсира безсилието си да се справи с кризата и хаоса, който създаде с прекомерно увеличение на силовите мерки .Що се отнася до борбата със спекулата: както многократно заявихме- недопустимо е в този тежък за целия народ момент, някой да трупа печалби на гърба на болестта и нещастието на хората. Настояваме за справедливост.“, завършва изявлението си соцлидерката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм гласувала за ББ, но добре, че е той в тези трудни времена!
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лошото е, че не случваме на президенти, а хубавото е, че имат ограничени правомощия!Желев реши да връща земята в реални граници, Стоянов с мълчанието си подкрепи грабежа на Костов, Първанов направи опит да прави партия, а за последните двама - не ми се говори, надминаха предишните.
166
1
 
4
 
! Отговори
Баба Гошка преди 4 години
Червени ***, взимайте си Парашутиста и на екскурзия до Милано, Париж или Лондон, където пожелаете:-) :-) :-)
165
1
 
6
 
! Отговори
до 176 преди 4 години
До ДО 170добре е поне, че ситуацията не изисква намеса на върховния главнокомандващ - Президентът на някои.
164
9
 
26
 
! Отговори
ДО 170 преди 4 години
Нещо си зле с политиката. ГЕРБ си е на ниво. Доказаха, че умеят да се справят във всяка рискова ситуация. К. ИМПЕКСОВА, Р. ГЕЧЕВ и цялата "соц." комунистическа гилдия, доказаха как се фалира, приватизира и разграбва д-вата.Ако *** беше на мястото на ББ, щеше да се оплете и покрие, неспособен да се справя в рискови ситуации. И в този труден за цяла Б-Я момент, се стараят да дестабилизират ф-вата. Законът в/ху който *** наложи вето е предложен от К. ИМПЕКСОВА и сие, но той умишлено прикри това
163
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Нищо ново 150Ти май четеш текстовете под диагонал.разбира се, че ще икономисват, когато харчат резерва. Харчат го за здравето на хората.Стига сте мрънкали и точили зъби за готовото.Аман от комунисти!
162
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм фен на ББ, но много отговорно поведение има , за разлика от Нинова с тези неадекватни предложения, да не говорим за пудела й Радев с ветото.
161
4
 
16
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 4 години
Миналия път взе по 8 кинта да гласувате ,ама тоя път ще вземеш дед.....я
160
26
 
2
 
! Отговори
Нивга преди 4 години
Абе не знам защо герба не звучи така убедително като през 2009 ако някой ми каже че съм си хапнал пържола не това не значи че постната пица има вкус на месце
159
11
 
30
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След предстоящата оставка на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп след тежката загуба на общинските избори следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
158
33
 
9
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До До *** плаши: Щяла да изчезне БСП? Ще изчезне ГЕРБ. Времето им изтича. Тръгнат ли веднъж надолу, нищо няма да ги спре.
157
7
 
19
 
! Отговори
До Курнелия плаши преди 4 години
де да бяха само децата уплашени...Кокошките спирят да носят,на кравите иовцете им секва млякото,а на кочовете и пръчовете им се изправят рогата.Цветята и зеленчуците вехнат,гроздето става кисело,а виното вкиснато.Все пак в нея има нещо положително-тя съсипа фарисейската БСП и както етръгнало тя скоро ще изчезне като популистко-утопична формация,създаденада лъжи хората и обогатява монстрите си. Дай Боже!
156
15
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До Нищо ново. Повече няма да пиша. Само ще чета. Откровено преди да се заровя в тези форуми много неща ми бяха неясни. Има много истини примесени със злъч и простотия. Но това сме хората.Не съм фен на ГЕРБ. Вече изобщо. И аз като много други хора по избори съм предпочитал по малкото зло.
155
23
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Наблюдател: Аз пък имам какво да правя, и се ядосвам и на себе си, че си губя времето като се препирам тук, но не може да се оставят без отговор такъв поток спекулации, а и п'ростотии не липсват. А това че има и платени т'ролове не е трайна. Някои са си го признавали сами.Отстраняването на крадливата и некадърна гербаджийска дружинка не е политическа, а национална задача. Едва когато това стане, тогава можем да се отлепим от дъното на ЕС.
154
11
 
30
 
! Отговори
Курнелия плаши преди 4 години
Не показвайте тази снимка на Куурнела вечер, защото децата няма да могат да заспят. И не само децата, 85% от българите не могат да я гледат.
153
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев да се маха не става за президент
152
27
 
11
 
! Отговори
Гербаджийски крадци преди 4 години
До Червените крадци: Суджук, апартаменти, кражби от обществени поръчки, милиарди за незапочнати самолети - ето това е ограбването на България от гербаджийската дружинка вече трети мандат. А ти си тръгнал да ни баламосваш с куфар, акции от Тенкоимпекс и т.н. Малко ли награбиха Бойко и дружинката му? Във всеки град, село и паланка има по някоя калинка с дружинката си.
151
6
 
21
 
! Отговори
Isus преди 4 години
Проста ***
150
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
До "Нищо ново". Простотиите са ми присъщи ако това Ви успокоява. Животът ми е пример за това, както и настоящият отговор. Само не разбрах това за плащането. Аз просто карам карантина, а безделието ражда пороци. Като писането във форуми.
149
8
 
31
 
! Отговори
Червените крадци преди 4 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от Решетников пилот Румен Радев и това беше:):):):)