Радев отсече: Мерки, за да няма гладни хора, гладният ще излезе на улицата!

Президентът дарил цялата си заплата преди половин месец на Видин
Обновена: 7 апр 2020 12:06 | 7 апр 2020 11:30, Камелия Цветанова
632

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отново призова правителство да вземе бързи мерки, които според него вече дори закъснявали, за да не се допусне да има хора, които мизерстват.

„Да няма гладни хора, защото гладният човек ще излезе на улицата“, предупреди той.

„Редом със здравните мерки трябват убедителни и навремени мерки за борба със социалната и икономическата криза, защото ако няма адекватна реакция ще има последствия“, каза  държавният глава.

Според него има вече някакви мерки, но те не са достатъчни.

Още по темата

Той смята, че обществото трябва да спазва указанията на властите.

„Но не можем до безкрай, докато има вирус у нас, защото вирус ще има и след 13 май, пак ли ще стоим в това положение? Нужно е да мислим сега как управляемо и по-бързо да излезем от това положение“, коментира Радев.

Според него е нужно да се мисли не само за физическото, но и за психическото здраве на нацията.

„Хората, които вземат тези решения са сити хора, но има много гладни. Заради това казвам: „Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха“, посочи президентът.

След депутатските призиви и той да дари заплатата си за борба с коронавируса, Радев съобщи, че още преди половин месец е дал цялото си месечно възнаграждение за възрастните хора в община Видин.

"За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Дарението трябва да е направено навременно и когато е далеч от камерите, другото е суета и популизъм“, коментира той

Държавният глава призова депутатите сега да си дарят и заплатите за март, както го е направил и той, ако много държат да се равняват по президента.

„Дарителството е осъзнат дълбоко личен акт“, посочи Радев и допълни, че и съпругата му също е дарила 10 000 лева.

А за критиките на премиера Бойко Борисов в края на миналата седмица срещу него, Радев отбеляза, че министър-председателят трябва да се запознае със законите и Конституцията и да прочете, че президентът не може да налага вето върху решение на НС. 

„А от други коментари се въздържам. Гьоте го е казал най-добре - няма нищо по-страшно от активната глупост“, скочи държавният глава, след като Борисов го обвини, че" върви като дърта свекърва" след мнозинството. 

Той поздрави специално шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и неговия екип заради това, че са успели за много кратко време на практика да изградят ново отделение. Радев  благодари и на дарителите, които дали над 3 милиона лева на „Пирогов“.

Според него крайно време е да се намеси и държавата по-решително и финансово и организационно преди да свърши пандемията.

„Важно е да запазим живота и здравето на нашите медици и това, че има 30 заразени вече е достатъчно тревожно и аз ще призова да се оборудват с лични предпазни средства всички“, посочи още Радев.


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
504
11
 
0
 
! Отговори
Баи преди 1 месец
Тук радев е прав ще се работи за кьшеи хляб след извьнредното положение както е било преди - 9 ти септември 44
503
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
българите са едни от малкото, които излизат на улицата само когато са гладни, другите нации излизат за да си търсят правата.
502
14
 
3
 
! Отговори
Ало преди 1 месец
Радев е прав. Макар , че и аз съм за ГЕРБ не мога да не отбележа , че тук има платени герберски тролове
501
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев, спри се, бе! Всеки път като си отвориш устата вони, та се не трае! Много говорене и нищо казване, но за сметка на това с патос като на панахида! Как веднъж не каза една добра дума? Как не каза нещо оптимистично, обединително, повдигащо ***? Само злоба през стиснатите устни! Махай се, ти си срам!
500
18
 
14
 
! Отговори
Поклон преди 1 месец
Къде е тръгнал Радев да се мери с Бойко?! Бойко е доктор на науките, писал дисертация за разпъване на шланга в тежка обстановка. А Радев какъв е? Нека се смири малко и да сведе глава пред кмета премиер генерал доктор на науките футболист на годината Бойко Методиев Борисов. Поклон!
499
6
 
18
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 1 месец
До Анонимен

*** ПЕТНО НЕ ХВАЩА...
498
6
 
17
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 1 месец
До Нищо ново

ТАВАРИШ,АЗ ОБИЧАМ РУСТАЦИТЕ И ЗАДУНАЙСКИТЕ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ С РУСТАШКО САМОСЪЗНАНИЕ НЕ ЗАЩОТО СА ХОРА,А ЗАЩОТО НЕ СА ХОРА,ЧЕ ПРЕДСТАВИ СИ,АКО БЯХА ХОРА И БЯХА ТОЛКОЗ ЛУКАВИ И ГНУСНИ... ТОВА МИ ХАРЕСВА В ТЯХ,ЧЕ НЯМАТ НИЩО ЧОВЕШКО И КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТ ХОРА НЯМА КАК ДА СТАНАТ,ТЕ И НА РЯДКО СЕ НАПЪВАТ И КАТО СЕ НАПЪНАТ...СТАНЕ ЕДНО МАЗАЛО...БАШ РАССИЙСКОЕ...
497
10
 
21
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 1 месец
РУМЕТО СТРОШИ *** И СЕГА В РУСИЯ ПУТЕТО ЩЕ МУ СЪТВОРИ НОВ НАД СВЕТОВНО РАВНИЩЕ,КОЙТО ДА ПОБЕРЕ НА РУМИТО ТЪПОТИИТЕ,КОИТО ИЗХОЖДА ТУК И ТАМ. РУМИТО ЩЕ ДОЙДЕ ПО ГОЛЯМ РУСТАК И ОТ ГЕНЕРАЛГУБЕРНАТОРА НА ЗАДУНАЙСКАЯ ТАВАРИШЧ МАКАРОВ. АКО Е ЗА ПРАСЕДЕНТ,НЕ СЕ НАПЪВАЙ РУМИ,МАКАРОВ ТЕ Е ИЗБРАЛ,А НИЕ ЩЕ ТЕ ГЛАСПСУВАМЕ. ТИ КАКВОТО СИ Ѝ ЗАЛИЗАЛ ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ ЩЕ Ѝ ПРОТЪРКАШ КОЖАТА...
496
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ма излесте всичките 83000 червени тъпира и кашляйте кашляйта кашляйти
495
3
 
18
 
! Отговори
Гн Мутафчийски преди 1 месец
Не Няма да излезе
494
12
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Оставка Радев, никой не те иска страхливец!
493
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свиквайте герберчета - това е Човекът който ще спасява (за съжаление) и вашите гъ...е в името на това да я има България!!!!
След това ще последва справедливостта!!!
492
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Страшно се излага ако и като пилот е така не бих му дал да пилотира нищо по голямо от децко хвърчило ... Дано да го карат да дрънка такива глупости съветниците щото ако е негова позиция баща му пак ще умре тоя път от срам
491
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много се излага тов човек
490
10
 
28
 
! Отговори
Ели преди 1 месец
Той хубаво казва какво трябва да се получи, но реално не казва как трябва да се действа, за да се достигне този резултат.
489
26
 
15
 
! Отговори
ognyanz преди 1 месец
До Анонимен: Поредните глупости. Нищо подобно не е назвал Радев. А бат'ти Бойко по същото това време - точно на националният ни празник 3-ти март, беше на гости на Еврдоган за да се прави на дипломат. Жалка работа.
488
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Генералът се зарази се от простотията на жена си!
487
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев много рано започна предизборнат кампания! Малко по-спокойно! На 3 март гръмко заяви, че няма вирус!
486
25
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 1 месец
Форума не пишете против Радев,Барселона трябва да намали заплатите да има повече мизерия за да гласуват за гЕРБ.Ти ги държиш без пари те пак гласуват ГЕРБ.Радев с пилотско образование само това стига.
485
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не разбрахте ли, че Те не искат никои да умира от глад/някои трябва да бачка/. Те просто искат всички да умират от страх... Много различни неща са, нали...?