НФСБ също иска нова Конституция, подкрепя ГЕРБ за проекта

Депутатите на Симеонов също имат предложения за новия основен закон
Обновена: 25 авг 2020 13:37 | 25 авг 2020 13:37, Камелия Цветанова
148
НФСБ също иска нова Конституция, подкрепя ГЕРБ за проекта
Снимка: БГНЕС

След като ВМРО приеха предложението на ГЕРБ за свикване на Велико народно събрание и приемането на нова Конститиция, същата позиция заяви и другия коалиционен партньор на партията на Бойко Борисов - НФСБ.

"Радвам се, че бяха изключително конструктивни разговорите. Колегите заявиха, че имат волята да подкрепят нашето предложение за стартиране на процедура за ВНС и нова Конституция", каза след срещата шефката на НС Цвета Караянчева.

Още по темата

Тя допълни, че консултациите днес са само първата стъпка от разговорите.

"От тук нататък след 2 септември ще стартираме един период, в който ще бъдат разгледани всички предложения, защото всяка една парламентарна група ще има предложения. Отново уточнихме, че в нашия проект ще има съответни технически корекции. Те също са забелязали и имат някои технически забележки и ще бъдат отразени в проекта, който ще предложим за подпис на 2 септември", коментира още Цвета Караянчева.
Валентин Касабов НФСБ също посочи,че разговорите предстоят с уточняване на конкретните теми, изчистване на забележките и с предложенията, които имат.

„Още на 2 септември предполагам, че ще успеем да внесем проекта в деловодстото на НС.

Ние сме доволни, подкрепяме усилията и желанието за нова Конституция, а и част от мислещите хора в България искат да се свика Велико народно събрание“, коментира той.

Съпартиецът му Борис Ячев допълни, че целта е да се обсъдят идеите на всички и да се събере подкрепата на 160 депутати, за да се стигне до свикване на ВНС.

„Ние заявихме подкрепа на първата стъпка събирането на 120 подписа, за да влезе проекта в пленарна зала за обсъждане. Имаме уверенията от ГЕРБ, че нашите предложения ще бъдат обсъдени и ще се търси тяхното място в проекта на нова Конституция“, отбеляза той.
 
Ячев припомни, че част от предложенията на ГЕРБ са и на НФСБ. Като пример той посочи редуцирането на броя на депутатите и индивидуалната конституционна жалба.

Предвидената за днес среща с независимите депутати за днес се отлага.

„Те имат нужда от още време и срещата с тях няма да се състои днес“, обясни шефката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
2
 
! Отговори
СЕЛСКИ ТАРИКАТЛЪК преди 3 години
Играят ни селско тарикатско театро.....Най малко ШАЙКАТА и бай *** имат желание и искат ВНС и таралежа у гащите нова конституция...целта е ясна: да затапят устата на Слави и други мераклии за ВНС и главното бягане от служебен кабинет с тупане на топката и печелене на време, щото това конституцията е отговорно мероприятие и утре историята ще ги съди, а и те немат капацитет и здрави *** за това, камо ли пък и повече от 2/3 съгласие!!!!Но за всеки случай........на пазара!!!!https://segabg/touche/tush-08-25-2020
126
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Konstituciata dali ste ima i angliiski bukvi, kakto bg pasportite? Ili moje bi i na frenski ezik? Bulgaria nali e frankofonska strana?
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въртят, сучат, но оставка не подават, а само отклоняват вниманието от искането за оставка.
124
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Време е стадото да стане глутница,иначе го чака кланница.
123
1
 
1
 
! Отговори
S.P.Q.R. преди 3 години
Някога на времето гледах един филм, харесваше ми някога,но вече не толкова: Та умиращият император Марк Аврелий говореше на бъдещият гладиатор Максимус:Някой трябва да върне на Рим истинското му лице. Имаше се напредвид да се върне Републиканския, а не имперския характер на Римската империя. Що се правите, че не разбирате какво ви казвам:Има проклятие над тази държава и това проклятие продължава вече 150 години.Проклятието на колониализма, проклятието на отмъщението на Харконите.80 години минаха
122
5
 
5
 
! Отговори
.!. преди 3 години
Епа гато Слави Трифонов искаше такива промени, че и референдум направихме и над 3.5 милиона души казаха ДА тогава ще не стана! А сега некви долни ко..пилита ше ми правят промени в конституцията! Еми сега аз не искам тия ДОКАЗАЛИ СЕ МАФИОТИ И МУТРИ да правят каквото и да било с конституцията!
121
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
жалките дупетати драпат като за последно да се задържат още малко на власт. Мутроституция щели да правят, за да може по-лесно да си крадат и управляват доживот. Да ама НЕ! Ще бъдат пометени като домат от куцо пиле!!!
120
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Псевдо ВМРО (жалки циркаджии, ятаци на ОПГ ГРОБ за разграбването на България) и смешното НФСБ (псевдо патриоти, зор да служат на интересите на всеки друг, само не и на народа)Тази група шутове винаги се явява като се развали малко настроението на отбашията, защото са свършили суджуците и започват да му го подобряват, както се полага на шутовете.Сега пускат хумор, как "заставали" зад пародията на конституция, с която Борисов си покри срамотите.
119
1
 
2
 
! Отговори
До 115 преди 3 години
А ти си оставен от Сорос да плюеш тука, да лижеш и да мажеш, сакън де не би да останеш без хонорарче (сребърници).Продължавай ди си пишеш глупостите, разтоварващо е да чете човек хуморески, писани от лакеите на задокеанския си господар.
118
2
 
6
 
! Отговори
Защо предсрочни? преди 3 години
Да ти отговоря и за президентските избори: И там е имало фалшификации, избори без манипулации и фалшификации ГЕРБ просто не могат да направят. Но Цецка беше толкова абсурден кандидат за президент, че колкото и да се пънеха да я обявяват за "майка на нацията" нямаше как да спечели.
117
5
 
8
 
! Отговори
Поучителна басня преди 3 години
Патерицата, патерицата!!!Викала една тиква, че го заболял кръста при рязкото навеждане, като се опитвала да танцува с любимците му от СДС.Веднага дотърчали Валерката и шкембе войводата и взели да им помагат - при всяко навеждане срещу "Козяк" тия подпират ли подпират и къде със скърцане къде без, напъват се да докарат танца до края, до пълното скапване на България.
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питайте македонците за новата конституция. Ама на албански им го напишете, че те вече са с 2 официални езика. И ние скоро.
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам той да отговори. И това с шестте месеца не е аргумент. Първият кабинет на Борисов беше от юли 2009 до февруари 2013 г. :)
114
4
 
6
 
! Отговори
Защо предсрочни? преди 3 години
До Анонимен: Смесваш въпросите със спекулации като бат'си Бойко.На президента Радев не му трябва служебно правителство, то е нужно на българският народ за да се оттърве от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка.Тези г'лупости, които си писал по гербаджийска опорна точка за Радев не си струва да се коментират.Ако Бойко и каскетурата можеха да извадят доказателство за държавна измяна, щяха да го направят и сега. За това имунитет няма.Няма по-нагли л'ъжци от гербаджийските ***.
113
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 112Радев е оставен от Решетников за да вади България от ЕС !! Изборите са малка работа. На предното служебно правителство ли беше работа да се опита да сключи корупционната сделка с Грипен??? Ако Радев дойде на власт какви ще ги надроби пак?? Аз е Евразия не искам! В Европа ми е добре!
112
2
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Може ли аз да отговоря?:):):)Дърпаме се,защото до редовните избори остават само 6 месеца:):):)
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Защо предсрочни?Когато Радев спечели изборите не бяха ли организирани от ГЕРБ? Там колко невалидни бюлетини имаше? Нечестни ли бяха? И по каква причина трябва да вярвам на Фигуранта -агент на чужда държава?? Нали ти е ясно, че в първия ден след изтичането на мандата му ще бъде съден за държавна измяна? На Радев му трябва служебно правителство и оставка на Гешев за да прикрие най-тежкото престъпление -ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА
110
1
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Това беше до 108 къде пише,че НИКОЙ вече не искал да търпи Бойко:):):)
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bad Company,Я да ти отпера и аз един въпрос.Предишното служебно правителство пак го прави Грипена и тогава спечелихте изборите. Сега що се дърпате?
108
1
 
4
 
! Отговори
Goddess Rhеa преди 3 години
НАПЪЛНО СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАМ КЪМ ЗАЯВЕНОТОот професорите по Конституционно правои Конституционните съдии,КОИТО КАЗАХА ЧЕ НАМАЛЯВАНЕТО НА БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ Е БЕЗУМИЕ-----------------Вие искате ли 30 човека мнозинство да ви пишат законите И ДА ОПРЕДЕЛЯТ ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ ВИ ИЗБОР ?============================================♦ АЗ СЪМ БОГИНЯТА НА СВОБОДАТА ♦♦ И АЗ ОКОВИ, НА МОЯ СИ НАРОД НЯМА ДА СЛАГАМ ♦============================================