Правителството дава още половин милион лева на БЧК

Служителите и доброволците се включиха в битката с COVID-19
4
Правителството дава още половин милион лева на БЧК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването в размер на 500 хил. лв. за увеличаване на субсидията на Българския Червен кръст, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският Червен кръст изпълнява своята основна мисия да подпомага държавата в случай на бедствия, пандемии и други кризисни ситуации. БЧК със своите служители и мрежа от доброволци оказва непосредствена помощ на пострадали в планината чрез Планинската спасителна служба, както и на нуждаещи, като отговоря на нарастващите потребности от подпомагане на социално слабите и уязвими лица.

Служителите и доброволците на БЧК активно са включени в множество дейности, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19, в т.ч. предоставяне на услуги на уязвими хора, на здравни и социални заведения.

Предложението за одобряване на допълнителни разходи за увеличаване субсидията за БЧК е предпоставка за осигуряване на финансови възможности, благодарение на които организацията да осъществява дейността си в условията на усложнена епидемична обстановка и чувствително намаляване на собствените приходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: БЧКсубсидия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
22 преди 3 години
НЕ - правителството преразпредели от ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ за БЧК още 500000лв.