Асен Василев: Приходите от концесии у нас са едва 145 милиона лева

Актуализация на бюджета щяло да има заради предстояща вълна от COVID-19
Обновена: 25 юни 2021 15:28 | 25 юни 2021 15:28, Камелия Цветанова
83
Асен Василев: Приходите от концесии у нас са едва 145 милиона лева
Снимка: БГНЕС

Приходите от концесии са едва 145 милиона, като те включват всички природни дадености на страната. Това е изключително нисък приход. Това каза служебният финансов министър Асен Василев при откриването на първия обществен съвет, посветен на разходите на държавата, предаде БГНЕС.

Поради този факт, Василев каза, че работят с Министерство на енергетиката, за да бъдат завишени тези такси.

По отношение на актуализацията на бюджета финансовият министър каза, че ще има такава и тя ще е провокирана от предстоящата нова вълна от COVID-19 и необходимостта бизнесите, които евентуално ще бъдат затворени, да бъдат подпомогнати, тъй като новият вариант е с 60% по-заразен от предходните.

Още по темата

Наред с това той каза, че дефицитите на страната са ниски и сме на трето място по нисък дефицит в ЕС.

„Държавният ни дълг е третият най-малък в ЕС и по този начин ни дава свобода да реализираме национални политики. Прави впечатление, че част от приходите растат доста бързо“, коментира той.

От думите му стана ясно, че голяма част от приходите се формират в София.

"Част от приходите идват от нефинансови активи, основно имоти с отпаднала необходимост. В момента се опитваме да съберем информация, защото има притеснителни данни. Във Варна има два имота, продадени на цени доста под пазарната", посочи той.

От гледна точка на МФ е добре да се помисли за по-засилен контрол при тези сделки, коментира Василев.

Стана ясно още, че от приходи събираме 47 млрд. лева, но харчим над 51 млрд. и подчерта, че през 2020 г. НАП са събрали 25 млрд. лв., а държавата е изхарчила над 3 млрд. лв. за ковид мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до колкото знам преди години някъде четох че в основата на когото е дадена златната концесия стои българка.
64
1
 
0
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Тоя още се опитва да събере информация за два продадени имота във Варна?!? Дава 100 лева на един варненски брокър на имоти и след час два ще има всички документи.Ама то целта му е да черни не да защитава интересите на обществото
63
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Но пък демокрацията ви даде гей парад, така че няма да ревете , че ви ограбиха за 30 години ;) !!!
62
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече чета, толкова повече разбирам, че Бойко наистина е психопат, при това крайно алчен, злобен, отмъстителен и заграбил цялата държава и разправяйки се с нея и с хората в държавата, като в бащинията си ,нямам думи!
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Концесиите в чекмеджетата са за 10 милиарда...
60
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 65....Имаме си и специалисти но не можем да слезем на 70 метра дълбочина и след като по чудо извадихме черната кутия (втасала) я пращаме у съюзо да ни я разчетат! Имаме специалисти - пишман! :))))))))))
59
3
 
1
 
! Отговори
До 46 Влади преди 2 години
Не говорете глупости да заблуждавате хората! Няма никакъв проблем България сама да си добива ресурсите. Имаме си и специалисти, има и достатъчно пари в бюджета за да се инвестира в държавни предприятия. Машини се купуват без проблем. Имаме Минно Геоложки Университет в София който всяка година произвежда нови специалисти! Кой мислите че работи в канадската фирма? Канадци ли?Всички работници да българи! От чистачките до директорите. Канадци са само акционерите които прибират печалбите.
58
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БКП управление - БКП концесионери! Изправи се Мутри вън би трябвало да се преведе Наведи се Мутри Вътре! :)))))))))) И така още еди милениум дорде поумнеят повечето българи! :))))))))))))) Няма Герб, БСП, ДПС, ПАтриоти - всичко е БКП Форевър! :)))))))
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВладиНе е въпроса в изгонването на консиционерите, първо да престанат да замърсяват природата и водата, а второ - никъде няма такива смешни проценти за концесии,плащани на местните хора, дори в африканските страни взимат по-голям процент от нас!
56
3
 
2
 
! Отговори
мишо бирочето преди 2 години
даже мамунсагите в африка им дават повече. средните концесии там по 15%. в *** 0.5%. някой мисли ли си че този ококорения с правеното носле че хапе ръката на тея дето са си го отгледали у харвардя.... едва ли. че земем от някой да дадем на нашите. ПС: едно време сме пращали специалисти по половината свят да добиват руди и други неща. златото няма да избяга. да стои децата ни ще го копаят. ама няма. всеки като за последно и после офшорки и лайф ис лайф по островите.
55
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корпорациите ги държат и корпоративния вот командва в България, а не суверена - българския народ, ако продължават да не гласуват масово хората, пак корпоративния вот ще спечели , гласувайте за патриотични партии, за БСП, ОП, Възраждане
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ са съставени от комунисти и чалгари. Изчезват.
53
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите са най некадърното племе от крадци. Трябва само да ваксинират хората е те са толкова неуки и замечтани в кражбите си, че се провалят поголовно. Спряха и магистрала Хемус за да могат да набутат там свойте фирми, да окрадат готовите пари и да не построят нищо както винаги. България ще се оправи когато комунисти и чалгари изчезнат!
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласихме се да станем отново колония на Западна Европа и САЩ. Другите държави се бореха да се освободят от колонизатора, ние бяхме свободни и се върнахме при колонизатора, който да ни ограбва срещу 145 милиона.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Концесиите са най-лесният начин за правене на пари, дадеш жълти стотинки и после влачиш колкото може. Това е начин да те назначат за милионер. За съжаление е само за наши хора, както всичко в тая държава.
50
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спецов знае всички начини за укриване на данъци. Ще ги излови.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не лъжете, че ще се връщат парите. Следващите ще изтеглят нови заеми да покрият сегашните заеми.
48
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
50 пари викаш има, всичко е ок?Фактите какви са? Най-зле е България в целия Европейски съюз. Когато минавам през села и градове, изключвам центровете и парковите с понякой фунтан направени на петорно по високи цени от пазарните, всичко друго е умищожено и съсипано. Ходих преди време в Косово и там нещата са много по-добре. Спрете се бе хора. Хайде дружно да запеем никога повече герб :) .
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швейцария ограбва медната руда на Замбия. Швейцария краде от бедните и крие парите на богатите срещу дял от крадените пари. Богатите крадци на бедните и богатите закрилници на престъпността........................Западните фирми крадат нашите ресурси.
46
3
 
0
 
! Отговори
Бойко Банкянски преди 2 години
Това с продаване на подпазрна стойност го изобретиха Костов, Царя и Станишев , така че не се сърдете на нас че го правим.