Популистът Трифонов разделя политиците от суверена

Политолог: Дори да има трети избори, разликите няма да са много
82

Кандидатурата на Пламен Николов за премиер с мандата на "Има такъв народ" предизвика много противоречиви реакции от страна на останалите партии, които се оказаха изненадани от тази номинация.

Какви са възможните сценарии за формирането на кабинeт и ще получи ли партията на Слави Трифонов подкрепа?

"И Бойко Борисов, и Слави Трифонов са класически популистки играчи. Трифонов разделя политическата класа от суверена и създава напрежение и само той е изразител на настроения. Има една интересна разлика между Борисов и Слави - той избра да не е кандидат за премиер и така излезе от институциите. Няма правило, че лидерът на най-голямата партия трябва да е премиер", каза за "България сутрин" политологът Теодора Йовчева.  

По думите ѝ това, че беше представен само премиер, а не кабинет, е крачка към това да се остане на масата на преговорите.

Още по темата
"За промяна на позицията може многократно да се говори, когато става дума за ИТН. Подминава се фактът, че Пламен Николов е член на ИТН. Говорим за концентриране на отговорността в ИТН", допълни тя за Bulgaria ON AIR.

"Дори да има трети избори, няма да има голяма разлика със сега. Бихме загубили повече време", подчерта Теодора Йовчева.

"До момента бяхме в метафората политически театър, но вече е време за импровизация на политическо шоу. В момента ставаме свидетели на висш политически гений. Това, което виждаме от ИТН не е сериозно поведение към политиката", каза политологът Атанас Радев.

Според него ИТН представят решенията си и на базата на Facebook клипове.

"Това присъствие в социалните мрежи неглижира ролята на медиите. Ставаме свидетели на добре режисиран политически театър", смята Радев.

"Информацията за представения в петък Пламен Николов не ни носи данни за неговите политически възгледи. Партиите избягаха от реториката за надпартийна коалиция. Парламентът си функционира сравнително спокойно. Президентските избори съдържат в себе си този елемент на мажоритарен вот", допълни събеседникът в студиото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
не ни заплашвайте със...време...пари,имаме много...нямате схеми и крадци които да ги ограбят,ако ли,ще започнем да грабим съседи бре,съюзници , прИетеле финансиращи послушни тях мафиоти...обслужващи ги...поредната пор.ог.аф.я на европейските политици...слабост.страх,липса на ценности,лицемерие...да очакваме ли новият хитлер...фрау,милиардите ограбение сме на кръстопът...Справедливост...която ни отказахте...или Отмъщение...и жестокост...отчаян и не вярващ...бих хранил Чудовището...да играем!!!
66
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Слави и ...популист...на кого и какво обеща бре?има си идей...не традиционни,различни...за огранчините си е шок...ще си носи кръста...нестандартно и смело...доста...камикадзе...то и Апостола така...ама нямаше кой да го подкрепи...и сега ли...за сребърници...и ще гледате децата си мечтаещи да бягат в...очите...и ще плачете...Дела...или ще ви презират децата ви...Чиста и Свята!!!
65
3
 
5
 
! Отговори
Мисля си преди 2 години
Слави е абсолютно прав. Кой е Христо Иванов - популист на дело. Кой е Хаджигенов - популист на дело. Чужди министри? Че КОЙ е най-големият крадец в Българско - западните БАНКИ и КОРПОРАЦИИ. Ежегодно крадат по 14 до 16 млрд Евро от българите. При чужди министри ще крадат 2 пъти повече. Западът 5 века е грабел света и с роби е построил благосъстоянието си. Сега ние сме му робите, евтино платени гастарбайтери. Видях го с очите си.
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
невероятните политолози , тия май са учили дистанционно
63
1
 
3
 
! Отговори
Ненормално е млади, преди 2 години
очевидни скоро завършили "специалисти"да извеждат капитални изводи по ред въпроси,за които вероятно са прочели два-три реда в книгите и да представят тези свои изводи като велико умотворение на хората,изживяли това на гърба си. Разбирам,че се търсят нови лица и идеи от телевизиите,но стига с тинейджърско-чалгаджийските прозрения,лансиращи нов прочет на стария ни живот.Сега у нас с лопата да ринеш социолози,политолози и др.такива,казващи какво е искал да ни каже енкойси и какво смята народа
62
1
 
3
 
! Отговори
Тъпотия копеле преди 2 години
което е решилошо да се нагласи в абсурда в койтове се намираме и дрънка нелепици.Та ти изобщо не си наясно какво е пупулист бе.Сигурно си си купил дипломата
61
4
 
7
 
! Отговори
хх преди 2 години
В България да се назначи служебно правителство от ЕС и да спестим пари от избори!!!Министрите да са чужденци !!!
60
3
 
3
 
! Отговори
СС преди 2 години
Работата на политиците е да управлявят ,а не да крадат!!!
59
2
 
5
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До Анонимен40 Защото ББ застана с името си и не шикалкавеше като тази.
58
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политически аналитици са на мнение, че Слави помага на ББ за завръщането му....
57
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Присъединявам се към всички, които са за служебното правителство. Харесва ми факта, че за първи път от 30 години, се видя, че някой си върши работата. Направо да си го кажа, за първи път виждам, политици да работят, имахме всякакви и стига толкова експерименти. Тошко политик....Бизнесмен с 14 служители- Премиер...И аз имам фирма, но не мисля, че мога да се явявам на кастинг ...Не ги слушам вече изобщо.
56
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Промяната на Радев :)))))) Пацо - джапанката премиер :))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Министрите сигурно ще са от Илиянци :)))))))))))))))))))))))))))))
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За македонците в космоса нещо? Хайде да подхванем вече и сериозните важни теми! Трябва да ви е приоритет!
54
3
 
9
 
! Отговори
Разликите преди 2 години
няма да са много на трети избори.... Значи, ще има и четвърти и пети, шести избори, докато ИТН или някоя друга поумна партия вземе 51% и не пита другите какво трябва да прави! )))
53
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хаштаг Те всички ще ни изчегъртат и най вече тези който гласувахме за дългия ,а започна да ни кла-ти късия под него .
52
6
 
10
 
! Отговори
Хаштаг преди 2 години
Самоизчегъртайте се бе ИТН, съсипахте държавата докато се надпреварвате да угодите на Божков.
51
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Да направиш правителство, на основата на омразата. Наистина ме е гнус от вас!!!
50
3
 
8
 
! Отговори
извод преди 2 години
Време е да си внесем от Германия освен лук, картофи, употребявани леки коли и министри.
49
9
 
17
 
! Отговори
тая коя е преди 2 години
абе моме , ако Борисов беше популист , нямаше да се направи толко много за България .
48
7
 
17
 
! Отговори
Гамен Грипенов Ветов преди 2 години
Здраствуйте паляци!Забърках ли ви кашата,вкусна ли е?Не ви харесва европейската кухня,затуй с началниците ви забърках класическа руска каша!Ако слушкате и папкате ша ви отпусна водка и сельодка,щот кат я изконсумирате,ша ви трябват силни средства да понесете вкусът и!!Еб,ах мамицата на магистралите,дето Тиквата ми са фукаше,еб,ах мамицата на митници и граничната полиция!Сега е слободия и плутокрация!Всеки муджахидин може да мине през нея като бърз влак през малка гара!Да ви е сладка подмяната!!