Ще тръгне ли следващото правителство по пътя на Тройната коалиция?

Трябва ни силен външен министър, категорични са политици
32

Броени часове остават преди първия звънец на 47-ото НС. И към днешна дата продължават преговорите между евентуалните бъдещи коалиционни партньори. Ще има ли скоро България редовно правителство?

"47-ото Народно събрание ще има по-дълъг живот от предишните две, които поставиха антирекорд. Обнадежден съм от това, което виждам на преговорите. Всички партии са с нагласата да постигнат временен компромис за коалиционно правителство. Поне се дават сигнали за правителство, което да адресира тежките въпроси, които стоят на дневен ред месеци наред", заяви бившият заместник-министър на външните работи и на икономиката Милен Керемедчиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според лидера на "Земеделския народен съюз" Румен Йончев обаче преговорите не са на финалната права, а тепърва започват.

"Да не се заблуждаваме, че преговорите са свършили. Те сега започват. Тези преговори бяха за пред камерите, но бяха и необходими, защото предизборна кампания реално нямаше. Много ясно стана от шоуто във Facebook, че коалицията е БСП - "Продължаваме промяната". Останалите партньори бяха превзети още по време на изборите", коментира Йончев пред Bulgaria ON AIR.

Милен Керемедчиев предупреди, че прилагането на сценария с разпределението на постове от Тройната коалиция ще бъде порочно и фатално за коалицията.

"Такова разпределение на министри и заместник-министри от различни партии ще създаде тежка работна среда в самите министерства. Ще има вътрешни битки за надмощие, от които никой няма да спечели. Ако се тръгне по този план, всичко ще бъде съшито с бели конци, но няма да изкара дълго време", убеден е Керемедчиев.

Румен Йончев също изрази надежда подобно "заграждане" на министерски постове да не случи.

"Надявам се тези преговори да доведат до обща управленска платформа. Тогава разпределението на постове няма да е от такова значение. В срещите между бъдещите коалиционни партньори не чухме как ще изглежда бюджетът - на какви реформи ще заложат. На тях всеки беше дошъл да сподели личните си мечти и визии за бъдещето на България", заяви той.

И двамата бяха категорични, че един от важните постове в следващия кабинет ще бъде този на външния министър.

"Надявам се да имаме ярък и силен, дипломатичен нов външен министър. От него ще се очаква да води тежки разговори, трябва ни силна фигура на тази позиция за преговорите със Северна Македония", каза Милен Керемедчиев.

Гледайте целия разговор във видеото.


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турците в България са съвременните пролетарии, а БСП по определение е пролетарска партия. Проблемът е, че Нинова трябва да признае Доган за вожд и ходжа (учител) на българския народ.
30
0
 
4
 
! Отговори
ТРУДНО ,БЕ... преди 1 месец
ПРИ ТОЛКОВО МНОГО НЕКАДЪРНИЦИ И ОТКРОВЕННИ ЛЪЖЦИ, СЪВСЕМ РЕЗОННО Е ДА ПАДНЕ ПАЗАРЛЪК С НЕПРЕДВИДИМИ ПОСЛЕДИЦИ!...НАЙ -ОБИГРАНА В ТИЯ ВРЪТКИ Е КОРНИ И НИЩО ЧУДНО , ОТ 4-тото МЯСТО В КЛАСАЦИЯТА , ДА ПОЧНЕ ДА РАЗДАВА КАРТИТЕ НА "КАНАДСКИТЕ УМНИЦИ" И ХИТРЕЦИ .....А, ТОВА , КОРНИ ГО МОЖЕ!!!!!
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
БСП трябва да се влее в ДПС и да го превземе отвътре.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не мога да го избера,защото ме е страх, страхувам се, нека българите изберат сами какво искат и кой да управлява! А ДПС да остане като партия и бъде представител на либералите и демократите, каквито са си по принцип! Но кой да управлява страната - нека българите решат сами, да се съберат и решат! Каквото те решат, това да е , да бъде тяхната воля, без майнд контрол!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е крайното ми решение - нищо не избирам, народа да избере сам, но без майнд контрол и друг контрол! Оставете ги сами да решат, а ДПС ми се иска да остане като партия, да не бъде изхърляна!
26
0
 
1
 
! Отговори
Поправка преди 1 месец
Погледнах в сайта на Уикипедия, че на ДПС цвета е жълт и сложих жълто! Това не е избор, контролират те с майнд контрол, заплашват със смърт, ако избереш каквото искаш, аз избрах розовия цвят и жълтия и АЛДЕ в себе си вътрешно желаех, но ме заплашват, не мога нищо да реша, нищо, нека хората в България сами да решат кой да управлява, без майнд контрол и заплахи! Нека ДПС остане на власт, моля ви!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е избор, заплашват със смърт, ако избереш каквото искаш, аз избрах розовия цвят и жълтия, но не ме заплашват, не мога нищо да реша, нищо, нека хората в Българи сами да решат кой да управлява, без майнд контрол и заплахи!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Исках АЛДЕ и ДПС да управляват, защото са разумни и добри хора, но бях под тотален майнд контрол и друг вид контрол, но не мога да го избера,защото ме е страх, страхувам се, нека българите изберат сами какво искат!
23
0
 
1
 
! Отговори
Без майнд контрол! преди 1 месец
Бях под тотален контрол - майнд контрол, също и заплахи чрез реклами, болки и не избрах това, което искам, не изразих своите желания, но погледнах в сайта, че на ДПС цвета е жълт, затова сложих жълт цвят, не мога да го избера, защото много хора ще загинат, още от сега отправят заплахи, нека българите сами изберат кой да ги управлява,нека те изберат!Исках точно ДПС да управлява, защото Доган беше умен,добър и разумен човек, а не мутра и тъ пак!Майнд контрола е тотален,нищо не избираме сами,нищо
22
0
 
1
 
! Отговори
Така преди 1 месец
Така и не разбрах, макар и тайно, подписаха ли някакво споразумение по някакви политики? Ако не са, днеска ни чака парламентарно шоу. Ще се забавлявам искрено.
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колониална администрация с двама еничари отпред - това представлява ,,правителството'' .
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Tова е държава на българите, нека те си изберат сами кой да управлява и да са доволни от избора си и щастливи с избора си! Не им контролирайте мозъците, нека сами си изберат управление с което да са щастливи от избора си! Спрете да им контролирате мозъците ,нека те се договорят и разберат сами кой искат да управлява и да са щастливи от избора си! Дайте им поне веднъж, те да решават сами съдбата си, нека българските политици и българите да решат съдбата си сами!
19
1
 
7
 
! Отговори
Това преди 1 месец
не е "четворна коалиция".Това е комарджийско каре. Събраха се от кол и въже, като за международен турнир - доказани изпечени мошеници с афинитет към червената боя и "млади таланти" специализирали игрите в странство. А залогът и мизата сме ние всички, децата ни, Конституцията, държавата. Ще блъфират и ще цакат - все за наша сметка. Промяната им е бетонирана константа, а ние ще им се радЕваме.
18
1
 
5
 
! Отговори
Бай Коминтерновски преди 1 месец
Ква тройна коалиция, бе?! Туй си е жива четворна коалиция!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Харвардските братя ще ядът шутове скоро.
16
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Един дедо спасител вече ни ...оправи за 800 дни,втора серия не ни се гледа.
15
0
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 месец
ШЕ ТРЪГНЕ ---АКО КАКА КОРНИ КАЖЕ....АКО НЕ , НАПРОЛЕТ , ПАК ....НА ПОПРАВИТЕЛЕН.
14
1
 
9
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
КОРНИ ИСКА НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕН ДОГОВОР , ЗА КОАЛИЦИЯТА ...ХА,ХА,ХААААА....ЯВНО НЕ ВЕРВА НА КИРЕ "КАНАДСКИЯ ЛЪЖЕЦ" И БЪРЗА ДА СЕ ЗАСТРАХОВА ! ...КОРНИ Е ПЕЧЕН ЮРИСТ И КАНАДСКИТЕ ФАТКИ , НЕ И МИНАВАТ.........А И ТЯ , ЛЪЖЕ ДАЛЕЧ , ПО-ДОБРЕ ОТ КИРЕТО.....
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО да завладее Русия - ха ха ха
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то вече е тръгнало...