Политолози: Половин година управление е много малък период

Коментар на Антоний Тодоров и Мария Пиргова
Обновена: 21 юни 2022 22:33 | 21 юни 2022 21:50, Росен Стойчев
43
Политолози: Половин година управление е много малък период

"Можем да формулираме много критики към правителството, но аз съм съгласен, че става въпрос само за 7 месеца. Време, за което министрите почти вече са успели да се наместят на креслата си.
Още по темата
Давам си сметка, че мотивите за вота на недоверие са формалното покритие, за да може да има вот на недоверие", каза политологът проф. Антоний Тодоров пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Тодоров добави, че всички, които говорят, че правителството трябва да падне, са много пестеливи как точно си представят близкото бъдеще.

"Почти не си спомням вот на недоверие след 6 месеца управление, защото това е изключително малък срок, за да се проявят управленските намерения и линии на едно правителство. Вината не е в правителството и в неговите политики, а е в 12-годишното управление на ГЕРБ и тази система, която се наложи - на мрежова корупция", коментира политологът проф. Мария Пиргова.

Според нея тази система не може да се развали за 6 месеца. По думите ѝ, което и правителство да беше на власт, извън ГЕРБ, резултатът щеше да е днешният - цялата бивша система да е на щурм срещу новото управление, за да се върне на власт.

Проф. Пиргова посочи, че проектът на Слави Трифонов е създаден за такива практики, каквито бяха разкрити в МРРБ. Тя смята, че предположението на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов, че депутати от БСП ще гласуват против правителството, е пресилено.

"Костадин Костадинов има възможността да каже каквото си иска. Аз не вярвам това да се случи. Нараства, изглежда, подкрепата за "Възраждане", но нека не преувеличаваме, крайната десница не е в голям възход", обърна внимание проф. Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Госпожо ,надявам се БСП никога да не е в управлението .
33
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради контрата на опозиционните партии, реформите не се случват, а дори и да се случат, трябва време да дойде ефекта от тях. От партиите на статуквото никой не иска съдебна реформа, защото доста хора там ще трябва да отговарят за националните предателства през годините. 32 години се краде, а единствения осъден депутат е Владо Кузов за педофилия.
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малък период но настъпиха мазола и станах много лоши
31
1
 
0
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
До анонименА 12 години?
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези политолози да станат политици пък после да говорят.. Всеки е политолог или ''експерт'' в тази страна.
29
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Половин година е малък период за управление , но достатъчен за съсипване на една държава.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е да , но за този малък период им разбиха много схеми..ииии се притесниха...та свалят Правителството!...нищо ме не знаят после накъде
27
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая какво иска - да ги оставим още 4 години ли?! Дизела е почти 2 евро. Какво трябва да се случи още?
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още през април месец стана ясно че ще е чудо ако кабинетът оцелее но утре ще се реши.А тези политолози говорят че 6 месеца били малко...никак не са малко.
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Счупиха държавата и ни разединиха.
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За разлика от Кирчо,който се опитваше без референдум да налага каквото реши Константинов предлага референдуми и каквото реши народа.Едно време насила ни вкараха.Не вярвам да се стигне до референдум,но поне за мен резултата е ясен стига да не се проведе масирана пропаганда за излизане.Дори да се стигне до там вече никой няма да мрънка защо са ни вкарали там.
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е. За половин година ни върнаха в 1990г. За половин година съсипаха България. Инфлацията подмина рекорда, който беше през 1997г. За 6 месеца потопиха България.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До номер 22:Хайде пак почнахте с глупостите.Константинов ясно каза,че ако спечели ще има РЕФЕРЕНДУМ.Познай как ще гласуват повечето.Няма да гласуват за излизане от ЕС,защото имат роднини и познати извън граница и това ще означава,че няма да ги видят никога повече.Даже ромите ще гласуват против,защото от църквите им организират сезонна работа в Германия,Англия и т.н.От НАТО няма как без да сме си оправили армията,а това ще е многооо трудно,защото е съсипана.
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 А Дамаджанов защо не работи за купуването на депутати и заплахите от простото Киро и Руди Гела към тези които не се продават???
20
5
 
12
 
! Отговори
L. преди 1 година
Да, но поразиите са като за 6 години.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23 А Дамаджанов защо не работи за купуването на депутати???
18
1
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 1 година
Рашков: Работим по заплахи към народни представители...
17
1
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
М.и тези дет са наводнили Парламента и са 60+, 70+ ти как им викаш??? Те са си пенсионери и трябва да си ходят да играят шах, табла и карти!!! Стига им толкоз и на нас ни Омръзнаха да ги хрантутим!!!
16
6
 
2
 
! Отговори
ще разпоря Анала на преди 1 година
Киро със автомат калашников
15
4
 
6
 
! Отговори
За другите срокът преди 1 година
е 100 дни,но за харвардските мошеници 7 месеца не стигат.И тази мантра за лошото наследство от ГЕРБ се изтърка.И комунистката Пиргова забравя какво наследство са имали тези след Жан Виденов и Руменчо Гечев(или и е по-удобно да забрави). В държава като нашата тежките обременености са от ориенталщината на турското робство,а след това терористичния комунистически режим.Но за счупената коалиция и оцеляването на БСП като участници във властта ГЕРБ е оправданието за собствените грешки.