Шкварек: У нас имаме страхлив елит, който се влияе от протести

В София имат привилегията да протестират с биричка в ръка
18 ное 2022 22:30, Александър Попов
225

Днес се организира протест срещу връщането на хартиената бюлетина като метод на гласуване, като в него се включиха лидерите и депутати от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Протестите са нещо, което се повтаря като филм, като песен, години наред. От 2013 година насам има една общност в София, която изживява своята младост. Всеки път трябва да се намери начин да се изживее 2013 година - Орешарски, #ДАНСwithme. Една общност, която е убедена, че е гражданското общество на България и че тя е плът на тази нация. Това е демократичната общност, която когато даде гласност - се пълнят жълтите павета", каза представителят на групата на Европейските Консерватори и Реформистите в България Кристиян Шкварек пред Bulgaria ON AIR.

Според него това започва да писва на някои хора.

"Нещата не трябва да се правят по този нелегитимен начин по нощите. Но не съм съгласен и с друго нещо - винаги, когато се вземе решение в тази държава, което не се харесва на демократичната общност, то се променя, като се напълни площада с 500 до 2000 човека. Не изборите решават как ще се управлява тази държава. При правителството на ГЕРБ редовно се даваше назад за определени закони и решения, защото са се напълнили жълтите павета или са блокирали Орлов мост. Другите хора са из страната, това е проблем на либералната демокрация. Това е навсякъде из света. В Унгария, Франция, Полша -  хора, които живеят в столицата, са привилегировани. Тяхната възможност да излязат на протест с биричка е една привилегия, която нямат възможност останалите в тази страна. Има правителства в останалите страни, които не се съобразяват по този начин. На Орбан му излизат 500 000 човека в Будапеща. В Берлин преди няколко години имаше такъв огромен протест - не се съобразяваш", припомни той.

Според него в България има изключително страхлив елит, който се огъва на всякакъв натиск - отвън и протестиращите хора.

"Това нещо трябва да приключи, това е бъг в системата, който трябва да преодолян. В даден момент определени партии ще трябва да изпият горчивата чаша и да направят нелегитимно правителство, което да изтрае определено време, поне до края на войната. Но със сигурност няма да бъде добре прието от по-голямата част от хората", подчерта Кристиян Шкварек.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: Кристиян Шкварек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
художника преди 1 година
Ти па си много смел.
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
У нас имаме кУнсерватори които са омеги опитващи се да станат бети като имитират алфи.
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шварек, пречи ти тая демокрация, а? Един легитимен и мирен начин има хората да изкажат неодобрение, а ти искаш 1 милион да излязат. Това че излизат няколко хиляди, показва, че има една голяма част от народа, която не одобрява. И те всичките ще излязат, но когато опре ножа до кокала. Защото сега са "заети" да гледат реалитита и сериали...
135
0
 
5
 
! Отговори
ДуПеСе преди 1 година
щели да "блокират" България. Та те отдавна са я блокирали и смучат кат кърлежи, и ни обърнаха в турси вилает, другата част е задунайска губерния. Българите са пръснати по Европа , такава е картинката, кво ви е виновен Шкварек не знам , ама то бясно куче лае по всичко
134
3
 
6
 
! Отговори
опетков преди 1 година
До Малко за политика Ами политиците са ги избрали мииони или поне стотици хиляди, а на площада сте само шепа кресльовци. Защо трябва да се съобразяват с вас? Никой няма право да си присвоява да бъде "народа". Конкретно в случая с бюлетините е странно, ако не и извратено, "умните и красивите " *** да протестират срещу правото на хората на избор с какво ще гласуват. Нали уж сте демократи? Такива сте само когато ви отърва и е във ваша изгода.
133
1
 
1
 
! Отговори
шкварек къде си е преди 1 година
"у нас", демек "у тех"?
132
6
 
5
 
! Отговори
Handel преди 1 година
"каза представителят на групата на Европейските Консерватори и Реформистите в България Кристиян Шкварек" - преведено на български - "отявлен гербераст".
131
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Шрек откъде изпълзя?
130
8
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
Шкварек, протести има и извън София, колко пъти от някое градче блокират магистрала за щяло и нещяло? Психопат.
129
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На дневен ред е да се организират граждански отряди за отпор на фашистките елементи.
128
0
 
19
 
! Отговори
Аз преди 1 година
елит не виждам да имаме! Това са евтини крадци с пошло съзнание!
127
8
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Този Шкварек счита за нещо добро и нормално политиците да не се влият от протести. Що за политици ще са тогава? Избрани са и са се заклели да работят в полза на избирателите. Ако избирателите протестират, а тях не ги е грижа, това какво е - демокрация или диктатура?
126
6
 
12
 
! Отговори
Лешояд преди 1 година
Какъв е тоя Шквакер, тук е България да си върви откъдето е изпълзял.
125
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До РУСОМРАЗАбсолютно! Раята да си знае мястото и да не протестира много-много!
124
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ФСБ, когато се говори с недомлъвки винаги след това е лесно за оправдание, такива хора винаги обществото ги е определяло като "мазни" ! Не съм този който те попита и на когото отговори.
123
5
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
до 183 -Какво да Ти назовавам ? та ти сляп ли си ? ДПС щели да изкарат десет пъти повече протестиращи срещу Протестиращите? Явно и ти си поредната "мишка" църкаща да обвини някой гражданин и да го докладва на корумпетата във властта! Шматарок! когато почнеш да заплашваш че ще пратиш хора на контрапторести -това е игра с огъня - със стабилноста на държавата - много близко е тънката линия да стане нещо по голямо ! айде отивай да си пишеш доклада към службите - че да изкараш 20лв а т! смо-та-няк
122
3
 
5
 
! Отговори
Алоо Ф.С.Б-то преди 1 година
Какъв ти е проблема да ги назовеш поименно тези хора, страх ли е гони или си по рождение черковна мишка ? Такова мазно и страхливо население е останало да оботава земите на героите ни и че чакаме да се подобрим на "кукуво лято" !
121
3
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 1 година
Холера Полска. Хайде марш в Полша да правиш протести....
120
5
 
6
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 1 година
някой хора си играят с огъня и са много близко да БГ МАЙДАН -ГРАЖДАНСКА ВОЙНА! ЯВНО ТОЛКОВА СА ТЪ-ПИ ЧЕ НЕ РАЗБИРАТ КАКВО ПРАВЯТ!
119
2
 
2
 
! Отговори
до 185 преди 1 година
Ха ха ха ами на теб за чуденето ти и втори ти е много хаха !