Радев даде мандата на ПП-ДБ, но ги посъветва да не го реализират

Не би искал да повери съдбините на страната на лидерите на коалицията
Обновена: 29 май 2023 17:21 | 29 май 2023 17:11, Камелия Цветанова
520

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев, който връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство на Николай Денков от ПП-ДБ, призна, че според него не е целесъобразно той да бъде ползотворен на фона на изтеклите записи от заседание на Националния съвет на ПП.
Още по темата

„Г-н Денков, искам да изразя своето уважение към Вас лично, познавайки Ви в качеството на служебен министър и да изразя своето пълно разбиране за деликатността на ситуацията, в която се намираме. Като президент съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава и искам да заявя, че точно заради това не е целесъобразно от моя страна да Ви връча мандата след изтеклите записи и да поверя съдбините на страната в ръцете на лидерите на ПП-ДБ заради турпилирането на суверенитет, планираната чистка в службите и държавата администрация, заявката за вмешетелство в изборите и дискредитирането на лидерите на ЕС“,каза той.

„Но аз съм призван да браня Конституцията и заради това съм длъжен да връча мандата, но в името на запазването на остатъците от нормалност и доверие в политическа система Ви призовавам да преосмислите изцяло целесъобразността от оползотворяването на този мандат“, каза Радев.

Николай Денков отсече, че България има нужда от стабилно правителство, което да решава проблемите на хората и което да предвижи решително напред европейския път на страната.

„България има нужда и от стабилен парламент, който да приеме бюджета. Заради това е много важно НС да продължи да работи и да вземе своите решения. Чакат ни и промени в НК, в законите за борбата с корупцията, а може би и промени в Конституцията, които до оздравят съдебната система. Заради това ще водим прегори с останалите парламентарни сили,за да успеем да съставим правителство. Надявам се това наше искрено усилие да бъде подкрепено и следващата седмица да имаме правителство. Задачата е трудна, но не е невъзможна, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още по темата: мандатРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
8
 
6
 
! Отговори
ПРОЛЕТ преди 10 месеца
Пич , Бъркаш . Партийците са уплашени от Възраждане .
364
6
 
7
 
! Отговори
!!! преди 10 месеца
Никой не задава очевидния въпрос:Защо про-европейските партии, и чуждите посолства (вероятно американското) искат прочистване на службите от назначените от Радев хора? Какво точно в тези хора, не се харесва на про-европейските партии?
363
1
 
7
 
! Отговори
чорапогащник преди 10 месеца
сложно изказване за бивш военен :)
362
2
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 10 месеца
Президента Радев както винаги е БЕЗУПРЕЧЕН !..Мернах долу /по-късно ще го огледам/,Манекена на Преизподнята да го определя като "Най-срамния мандат"...Ей,***,в Конституцията е записано,че ВТОРИЯ мандат ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се дава на ВТОРАТА по големина парлашка група !!!!...Ако и тя го върне неизпълнен,тогава ТРЕТИЯ бива избиран от Президента ПО НЕГОВО УСМОТРЕНИЕ !
361
5
 
11
 
! Отговори
Принципно преди 10 месеца
Радев няма право да дава каквито и да е " съвети" относно Изпълнителната власт, защото все още сме ПАРЛАМЕНТАРНА република!
360
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вечното деление на Руснаци и Американци. Гражданска война в България ли искате заради вашата незрялост? Ако искаш да си човек на България трябва да искаш България да е над всичко и независима от Руско и Западно влияние. Такива хора има ли или вие отдавна се продадохте като про-западняци и про-руснаци? България трябва да има добри отношения и със Запада и с Русия. И никой не трябва да й се меси във вътрешните и външните работи. Ако вие не мислите така, значи не сте Българи.
359
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сега Жълтопаветните"стожери на демокрацията"ще блеят ли по паветата или ще ръкопляскат?
358
7
 
2
 
! Отговори
До 394 преди 10 месеца
И как ще го спасява или пък не, като Радев си има сигурен мандат още 3,5 години и сега ББ няма как да го бутне даже и да иска!!!
357
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най обикновенно съветско мekepe s kагебейско дистанционно монтирано в кратуната
356
5
 
2
 
! Отговори
До 391 преди 10 месеца
Защото сме солония на САЩ!
355
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Най обикновенно съветско *** с кагебейски чатал на врата
354
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Всичко е в ръцете на Боко. Само той може да изпере ПП-тата и да го тypи на Рундю. А да видим сега. Ако Боко спаси Рундю, повече няма да се гласува за него. Ще го завлека с 20-30 гласа веднага.
353
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Връщай веднага!
352
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Днешните събития отново ни доказват, че най-големият шарлатанин се намира не къде да е другаде... а в президенството!!
351
11
 
10
 
! Отговори
Посолството на САЩ преди 10 месеца
нагло се меси във вътрешните работи на България !!! ЗАЩО НЯМА ИЗГОНЕНИ АМЕРИКАНСКИ ДИПЛОМАТИ !!!???
350
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Давай, Борисов!!! Сега си ти наред да отмъстиш на повърнята Крадев! За дрона, за кюлчетата, за всичко което ти стори!
349
2
 
5
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 10 месеца
Да не барат службите и администрацията, че там тъкмо напълни с негови хора :)
348
5
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 10 месеца
Радев е БОРСУК.Чапла, Кокарджа.
347
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Радев кога е съгласувал компромата със записа с посолството си - тези дни или преди месеци, като план Б да осуети прозападно правителство? За една скандална посланичка питам. И още - защо лъже, че няма проблем за България да бъде приета в Шенген възможно най-скоро, като отлично знае, че докато той е президент (проруски), страната никога няма да бъде пусната в Шенген и приеме еврото!
346
10
 
10
 
! Отговори
G.I. Joe преди 10 месеца
Най-отвратителния крейзидент който може да бъде. Бих му се изплюл в лицето.