Радев към Иванова: Подкрепяме политиките, допринасящи за модернизацията на България

28 сеп 2023 19:15, Нели Христова
17
Радев към Иванова: Подкрепяме политиките, допринасящи за модернизацията на България
Снимка: БГНЕС

Приоритетите пред България в областта на иновациите и инвестициите във високи технологии обсъди президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с комисаря по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Европейската комисия Илиана Иванова. Новоназначеният европейски комисар, излъчен от България, е на първо посещение у нас след встъпването ѝ в длъжност като член на ЕК, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава поздрави Иванова за назначаването ѝ, като открои нейния ресор в Европейската комисия като стратегически важен за страната ни, тъй като е свързан с перспективни за България области като иновациите и научните изследвания, както и с развитието на младите хора и тяхното образование. Румен Радев потвърди подкрепата на президентската институция за политиките, допринасящи за модернизацията на България, особено по отношение на разработването и прилагането на научни иновативни постижения в нашата икономика.

Президентът припомни за нарасналия инвестиционен интерес и значителния ръст на внесените проекти по Плана за възстановяване и устойчивост, в резултат на усилията на последното служебно правителство, както и за добрата информираност на бизнеса след проведени множество активни консултации и информационни срещи във всяка област от страната. Обща бе позицията, че страната ни следва да продължи да работи за улесняване на достъпността на програмите на Европейския съюз за подпомагане на иновативни компании у нас.

В рамките на срещата бе обсъден и демографският проблем, вследствие на високите нива на емиграция на млади хора от България. Откроена бе необходимостта от въвеждането на мерки за тяхното привличане и задържане у нас чрез създаването на повече възможности за професионално развитие.


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 месеца
Еййй ама как ги умеят тия общи приказки, бе -немат грешка! Нищо не разбрах! Доволен съм и от двамата...:)
15
0
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Радев аз, остави!! Стой на еднъ ръкъ разстояние , че културиста ще те хвърли на Коремното пак, остави мирррно ха ха ха хаПинку
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Подкрепяш фашистите от ГЕПП, защото самият ти си фашист!
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този клипоушко колко му остана до края на мандата ?
12
2
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 2 месеца
Добре, четая мисирка ще се мандахерца в Брюксел само една година ! Догодина ще има нова европейска комисия , в която няма да се ширят такива като Минделката, травестита Габриел, феса Кючук ( или Кючек му беше името на тоя) .
11
1
 
1
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 2 месеца
Другарката Иванова с досада изслушва дрънкането на Чорапа и си мисли : " Само да се махна от тази държавица на бедняци и про.ст.аци "!
10
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 2 месеца
Само като се сетя, че тая руска *** трябва да я търпим до 27 година, чак ми се повръща
9
2
 
6
 
! Отговори
дедо ви преди 2 месеца
тоя къв лицемер е ,,,,,
8
2
 
3
 
! Отговори
Дани Лорейн: преди 2 месеца
"Аз трябваше да бъда назначен за евроусвояч... ъъъъ,еврокомисионграб... ъъъ еврикрад...ъъъъ,тоест да съм близо до кацата с медеца...
7
1
 
1
 
! Отговори
Въпрос преди 2 месеца
6 Този не беше ли от ДАНС един който лови руски терористи като теб?
6
3
 
11
 
! Отговори
Нео преди 2 месеца
Двуличен чорап!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Масова смърт на хора в Бобов дол,полицая Емил Димитров е масов убиец!
4
4
 
3
 
! Отговори
Много е просто преди 2 месеца
Трябва да бъдем равни на другите европейски народи да плащаме в Евро и да сме в Шенген
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 2:Не е руска политика,а българска.Пак получаваш халюцинации.Така си се пикирал,че не знам как уцелваш буквите...Спирай дрогата!
2
0
 
5
 
! Отговори
Нане преди 2 месеца
До 2...любов да кипи, а не войни... ===)))
1
1
 
4
 
! Отговори
пришълецът преди 2 месеца
Още малко и ще си повярвате:)))