Желязков: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС ще изпълнят ангажимента за конституционните промени

Всяко напрежение прави коалицията по-силна, смята председателят на НС
55
Желязков: ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС ще изпълнят ангажимента за конституционните промени
Снимка: БГНЕС

Сигурен съм, че мнозинството ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС е монолитно и ще изпълни ангажимента, който е поел. Това заяви председателят на 49-ото Народно събрание Росен Желязков в коментар на темата ще се случат ли до края на годината конституционните промени.

Още по темата
Желязков коментира и казуса около здравния министър и „Пирогов“. „Отношение може да вземе или самият министър на здравеопазването, или министър-председателят – това е установеният ред. Вчера позицията на комисията беше ясна, тя е в подкрепа на това кадровите решения, особено в структурно-определящи лечебни заведения, да минава през съгласуване при отчитане на ефективността и резултатите, и значимостта, разбира се“, каза той.

„Мога да кажа, че всяко напрежение или студен, или по-горещ конфликт в рамките на коалицията я прави по-силна. Свидетели сме на това както с оттеглянето на двата различни проекта в сроковете за отмяна на дерогацията, така и в желанието да бъде внесен общ такъв.“

Желязков допълни, че от друга страна коалицията колкото повече укрепва, толкова повече от ГЕРБ-СДС се притесняват за това, че в техните коалиционни партньори назряват определени конфликти, които могат изненадващо да доведат до напрежение.

„Затова ние считаме, особено пред Коледа и пред Нова година, че има важни задачи и не трябва да допускаме повече напрежение“, заключи той.

Председателят на парламента участва във форума "20 години Икономически и социален съвет на Република България", който се провежда в Министерския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
До Песен за ГЕРБ под номер 34 - Те не са "самотни" ,защото ВИНАГИ са на ГЛУТНИЦА . ГЕРБ И КОМПАНИЯ САМО ТАКА СЕ ЧУВСТВАТ"ЖИВИ" и готови да "УБИВАТ" ...Самостоятелно те са "никой" и поединично са страхливци!
38
0
 
1
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Желязков - един умен и безскрупулен ***.
37
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никой не ви е иска ангажименти това са промени на ПП,герб и ДПС изменници на народа
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мошеници и измамници крадливи най бързо се сдружават. В името на парите и вечната власт.
35
1
 
1
 
! Отговори
Чичи преди 5 месеца
Искаме си Делян Пеевски за председател на комисията за конституционни промени. Тези са нелигитимни !
34
2
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 5 месеца
Поредното представление на айдуците..
33
1
 
6
 
! Отговори
Никаква преди 5 месеца
Файда няма от техните конституционни промени. Тотално безмислени са. Говорят, колкото да не заспят.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По всичко личи, че тези с бързи крачки градят диктатура, съобразно с американските стандарти за банановите републики - Гватемала, Хаити, Чили и т.н. Няма да ме изненада и след като си оплетат кошницата, пак по тези USA стандарти за колониите да създадат ескадрони на смъртта и тайна полиция, които да налагат терор и да ликвидират мислещите различно
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какъв ангажимент са поели тези национални предатели - пред посолството сигурно?
30
0
 
9
 
! Отговори
До песен за Герб преди 5 месеца
Позволихме го ние с пасивността си. Нали през пролетта имахме избори на които с пасивността на онези над 60% които не гласуваха, позволихме Борисов и Пеевски да бъдат "спасени" от САЩ, но в замяна да продадат интересите на България. Единственото справедливо наказание за делата им е завещано нам от Апостола а именно ... "Смърт, смърт и пак смърт"!
29
1
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ се разпада? преди 5 месеца
РАЗПАДА ли се герб?
28
0
 
10
 
! Отговори
Монк преди 5 месеца
Според мен единственото решение за спасението на България е принудителното сваляне от власт на тази пасмина продажници. Отчаяно имаме нужда от спешни действия.
27
1
 
3
 
! Отговори
Песен за ГЕРБ преди 5 месеца
Кой позволява на тoзи Бойко, Да причинява само мъка Да богатее за чужда сметка И да постига всичко с измама Припев: И плачат ГЕРБ-ерастите,със сълзи на очите Животът им е самота,причуват се със страха И плачат ГЕРБ-ерастите със сълзи на очите Животът им е самота,това е тяхната съдба
26
1
 
10
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
Бой си требе по кухи деупутатски кратуни и дебели депутатски газя. Ама надали ще стане - софиянци са офсе, пък другите освен че са офсе, са и далеко от събитията. После ще се гледаме умно и ще викаме: Кво стана, беее? Що тъй стана, беееее?
25
1
 
9
 
! Отговори
? преди 5 месеца
Ангажименти? Какви ангажименти и към кого? Не съм чувал българското общество да е искало конституционни промени. Значи ангажиментите на ППДБ, ГЕРБ и ДПС са към някой друг. Към Посолство, може би?
24
0
 
13
 
! Отговори
Рендету преди 5 месеца
Най-големите мошеници, мафиоти и некадърници шъ внасят промени у Конституциятъ на Бг??????? Е..., д/*** да ви е яко!!!!!
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ще правите каквото ви казва Посолството...Национални Предатели !
22
0
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
задачата на тая ръбеста персона е да ръководи дейността на НС..Бидейки напълно НЕУТРАЛЕН ..А той се изживява като депутат-взема страна в "политиката" им !..Това първо...И второ:-ПРЕД КОГО цитираните "опегета" са декларирали тоя "ангажимент" ?!..-Пред избирателите ли?...НЕ,НЕ и НЕ !...НЯМА БЪЛГАРИН,който да мечтае за промени в конституцията !...Нас ни вълнуват други неща..Само тия вкопчили се във властта ИНТЕРЕСЧИИ имат интерес да ИЗЛЪКУТЯТ Основния закон В СОБСТВЕНА ПОЛЗА !..Ще им позволим ли ?
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Луди за връзване....
20
5
 
2
 
! Отговори
Мда преди 5 месеца
Само начело с такива опитни държавници като г-н Делян Пеевски България ще намери верния път към евроатлантическия просперитет.