Неделни шпаги: Ще се върне ли ЦСКА до 2 г. в "А" група?

Ще се преборят ли с конкуренцията на Миньор и сие?
22

ЦСКА ще се завърне бързо в А група. Снимка: Булфото
На ЦСКА няма да му е никак лесно. Снимка: Булфото

Общо гласували: 219
ЦСКА ще се завърне бързо в А група
70%
На ЦСКА няма да му е никак лесно
30%

Отборът на ЦСКА ще стартира за първи път в своята история в аматьорския футбол. Заради задълженията си те бяха пратени във "В" група, а феновете застанаха плътно зад отбора. И те и ръководството поставиха целта - след две години да бъдат отново при майсторите. Ще успее ли ЦСКА да мине през "В" и "Б" група безпроблемно? В "Неделни шпаги" кръстосват мнения Красимир Ангелов и Александър Попов.

ЦСКА ще се завърне бързо в А група. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Само преди дни новият шеф в ЦСКА – легендата Пламен Марков, обяви, че ако отборът не влезе още догодина в Б група, това ще бъде краят на ЦСКА. Разбира се, подобно твърдение звучи малко пресилено, но е факт, че “червените” нямат право на грешка обратно по пътя към родния футболен елит.

И едва ли “армейците” ще направят стъпка в грешна посока. Отборът е много над нивото на В група, а и самото име ЦСКА ще стряска достатъчно останалите отбори, които са с просто далеч по-скромни история и успехи, спрямо “червените”. Към плюсовете за ЦСКА няма как да не добавим и силната подкрепа от трибуните, която бъдете сигурни, ще бъде още по-силна, отколкото в последните години в А група. Защото армейските фенове знаят кога отборът им има нужда от помощ и подкрепа и ще я окажат по стадионите, дори и във В група.

Отделно от това доста отбори едва ли ще искат да приемат ЦСКА на своя стадион и е твърде възможно “червените” да имат далеч повече мачове на “Българска армия”, отколкото ще отреди програмата. А на “Армията” по-малките отбори почти винаги играят като обречени. ЦСКА не бива да се притеснява и в още едно отношение – съдийството. На всички е ясно, че в интерес на футбола, че дори и на БФС е, “армейците” да се завърнат възможно най-бързо в елита. Затова съдийски спънки едва ли ще има, дори напротив.

Това което обаче новият треньор Христо Янев трябва да направи, е да изгради отбор. Отбор от млади български футболисти, които да станат гръбнака на новия ЦСКА. Защото в лошото има и известен лъч надежда – изхвърлянето на отбора от А група ще даде шанс за изява на млади български футболисти и юноши на отбора, които едва ли щяха да получат своя шанс в А група. А защо между тях да не излезе някой нов Бербо, Мартин или Стенли? Знае ли човек, всичко е възможно!

На ЦСКА няма да му е никак лесно. Александър Попов, Dnes.bg

Ако се съди по настроение, селекция и очаквания ЦСКА ще премине едва ли не като на парад през В група. Феновете също заявиха поне на думи своята подкрепа, което означава, че "червените" в почти всеки мач ще играят пред собствена публика.

Заради телевизионното излъчване, а и приходи от билети, може да има и отбори, които ще предпочетат да домакинстват на "Българска армия". Което ще бъде добре за всички страни - ЦСКА реално ще бъде домакин, телевизионните зрители ще са удовлетворени, а реалният домакин ще понапълни касата от билети.

Всичко изглежда твърде розово, за да е истина. Нека фенове и ръководство не се заблуждават, че Миньор Перник ще играят ганкиното. Отбори с традиции като Беласица, Пирин (Гоце Делчев), Вихрен, Рилски Спортист, кюстендилският Велбъжд със сигурност ще искат да се докажат срещу ЦСКА. Да не говорим, че особеностите на българския футбол не предполагат толкова голяма разлика в класите между отборите в различните групи.

ЦСКА сглобява и изцяло нов състав, в който намират място само български футболисти и със сигурност ще им трябва сработка. Чужденци няма да има, но това може да се окаже и добрата новина, защото на терена ще са само момчета, които оценяват на кой отбор защитават фланелката. Ако станат първи този сезон ЦСКА ги очаква втория ешелон, за да се върнат при майсторите. А каквото и да си говорим отборите от Б група не се различават кой знае колко от тези в елита.

Проблем за "червените" ще бъде и факта, че с формата от 10 отбора влиза само първият, а вторият ще играе бараж. Когато се надуват фанфарите за връщане за 2 години в А група нека се има едно наум, а и да хвърлят едно око към Шотландия, където Глазгоу Рейнджърс остана на поправителен. С едно изречение - това, че си гранд не гарантира нищо. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: ЦСКАНеделни шпаги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ЦСКА Е НАДЕЖДАТА НА БЬЛГАРИЯ ЛЕВСКИ Е ВЬРХЬТ НА НАДЕЖДИТЕ
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те че ще се върнат е ясно, но ще гледаме голямо подпиране и циркове из долните дивизии :)
16
0
 
0
 
! Отговори
Лупи преди 8 години
След две години ще ме приемат като месия...отново, за да заредя банковите сметки :)
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, Александър Попов, не ти ли писна да се излагаш...--------------------------------------------------------------------------------Business bro, just a business. Don't pay attention.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега да видим силата на подуянци. Ясно, че чорбата изстина, залои се... Сега да видим кукленото шоу какво шоу ще ни покаже.
13
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Отбори с традиции като Беласица, Пирин (Гоце Делчев), Вихрен, Рилски Спортист, кюстендилският Велбъжд"...Абе, Александър Попов, не ти ли писна да се излагаш като кифладжия заради едно (вероятно доста смешно) заплащане само? Вижда се, че пишеш по задължение, само за да има и друго мнение, ама...Гореизброените отбори имат традиции само в продаването на мачове.
12
9
 
3
 
! Отговори
муспи преди 8 години
ЦСКА забравиха че са наказани да играят в аматьорска група, и си раздават нечувани заплати от 3000 лева (хиляди)! Въпросът трябва да се повдигне пред УЕФА и да ги разкарат. Също УЕФА може да се направи че не чува, и към края на първенството да им отнеме 20 точки.
11
7
 
10
 
! Отговори
To6ko1956 преди 8 години
Важното е че ЦСКА съществува и има бъдеще. Другото е ала-бала.
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обора от софийското село е в елита. Това е важното.
9
12
 
15
 
! Отговори
Купата на България преди 8 години
ще я вземе още следващата година. Оттам - лига Европа и... всичко си идва на мястото.
8
12
 
10
 
! Отговори
Тома Неверни преди 8 години
Казах ли ви аз ,че ще оправя цесекато другата седмица излизат на търг седалките и арматурата от стадиона оле оле.
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦСКА наистина ли са -20 точки?
6
22
 
18
 
! Отговори
11 преди 8 години
НЕ. ЦСКА вече не съществува.
5
17
 
5
 
! Отговори
1 преди 8 години
До За Витков!,не си никакъв Левскар,още по-вече,че не четеш и вестници,УЕФА накадва цска с отнемане на 20 точки,като няма значение,в коя група ще играе,а -20точки,много трудно се наваксват,тези според тебе "истински цесекари,след втория кръг ,ще се разбягат,никъде по света,футболисти-аматьори,не получават по 8000евро заплата,разбрали ме фалшив левскарьо,ти да нямаш родствени връзки с политика янка янеф,защото и той ,искаше да уволнява бойко ,но уви стана му съветник,затова препоръчвам ти,стани
4
11
 
25
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
ЦСКА ще се върне в А група, много ясно!Интересно обаче е друго - дали с Иво Тонев и компания Левски ще успее да се задържи в А група?
3
13
 
27
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Левскар съм ,но мисля ,че ЦСКА е на много по-верен път от нас и ще се върне в А група по-силен от всякога. Това им пребиваване в аматьорските групи така ще сплоти колектива който на финала ще се присъедини към А група ,че няма как да не излязат по-силни от това положение. В отбора им сега остават истински цесекари и най-важното и собственика им е цесекар. Има и друг сценарий ,но не е темата тук да го обсъждаме, пожелавам ви успех цесекари и дано имаме дерби за купата !
2
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Синьото говедоКакъв по-голям ПОЗОР от това, да се отречеш от собствения си отбор?!
1
22
 
24
 
! Отговори
se преди 8 години
Няма нищо лошо ,че ЦСКА е във В група.Трябва отрезняване и обновяване след 10 години погром над марката ЦСКА!Полотикоикономическите промени се отразиха и на българския спорт.ЦСКА не беше подминат.Най важното е ,че ЦСКА е жив и ще пребъде под ръководството на г-н Ганчев.Дори и А окръжна не беше лош ход.Но всички които обичат този клуб вярват,че лошото е отминало.ЦСКА е лицето на България в спорта и то отново след ,,лечението" ще бъде такова!