Младост, "Малинов", мор, мъка, мрънкане...

Ремонтите не секват, метро има, пътища – няма
Обновена: 5 авг 2015 11:36 | 5 авг 2015 11:35,
97

Снимка: Dnes.bg

Метрото до Бизнес парка в "Младост" 4 вече е факт, но "Малинов" из Младост – не. Булевардът е в ремонт от месеци и краят му сякаш се не вижда.

От Столичната община ни обещават, че скоро, живеещите в квартала, ще си отдъхнат и ще подкарат колите си без пътни строители да им объркват плановете.

Още по темата

Какво ни обещават от септември: булевард с шест ленти, нови тротоари, осветление и озеленяване.

Но какво е сега, през август: разкъртено дясно платно от ХМС до Била, което предизвиква километрично задръстване в посока "Младост", а и към Летище София. Сутрин и вечер - неспирно трафик шоу.

Но пък от септември живеещите в квартала ще си имат съвсем нова екстра – нова част на "Малинов", по която в момента кипят усилени ремонти. Отсечката тръгва от новичката метростанция "Балан" и ще стига до южната дъга на Околовръстното.

И макар юлските жеги да морят строителите, работите там са напреднали доста – асфалтират ударно, слагат се и тротоари. Друг е въпросът как полагат плочките – върху пясък, без цимент. После знаем – пропадат. Пък и кой инженерен гений продължава да настоява шахтите да са по средата на пътя?

Остава и въпросът, защо тази отсечка (1,5 км ) не беше направена и пусната, заедно с метрото.

Но да спрем с мрънкането – след като бул. "Александър Малинов" беше затварян и разкопаван вече няколко пъти заради строежа на метрото – скоро от "Цариградско шосе" до околовръстния път ще има новоасфалтирана 3,5-километрова отсечка с по 3 ленти в посока. Докога ли? Докато тръгне метрото към Околовръстното, например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
16
 
! Отговори
Знаещ преди 8 години
Журналиститееее... Да сте чували за пясъчна възглавница?!? Разбира се, че плочките се слагат без свързващи материали. Това да не е банята....
50
1
 
21
 
! Отговори
Защо, преди 8 години
...защо го ремонтират, след като след месеци ще тръгнат тежкотоварните за т.н. Гранд Каньон...., отново ще се нагърчи и ще зейнат дупки
49
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей я не пишете против наш Цецко, Боко и Данчето- не бил интилегентен, глупости. Цветан Цветанов участва в Шестата трансатлантическа конференция на мозъчни тръстове във Вашингтон, а кога видим там Станишев или Миков тогава намирайте кусури на Герб.
48
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво що се мрънка бе! Случайно знаете ли, че и в момента разкопават новонаправеното, защото били забравили да положат колектори, тръби и т.н. Ама трябваше да се правим на велики и да откриваме нещо половинчато и замазано да изглежда като готова. Още нещо НАПРИМЕР ТАЗИ НОЩ КЪРТИХА ОТ ДВА ДО ЧЕТИРИ И ПОЛОВИНА ПРЕЗ НОЩТА!
47
3
 
20
 
! Отговори
МАТРЯЛ преди 8 години
Герберите няма да се събудят никога. Напразно се надяваш, ако мислиш че един ден ще прогледнат се лъжеш. Те ОБОЖАВАТ вожда си, не е въпрос на това какво прави или не прави. Те просто го обичат. Любовта е сляпа както се казва.Каквото и да стори в техните очи той винаги ще е прав. А ако някой го критикува, независимо колко обосновани са критиките, те ще го виждат като жертва на агресия.България е обречена на герберизма за съжаление. С твърд електорат от 30% няма кой да ги спре.
46
13
 
7
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Абеее само мрънкате.... "Пък и кой инженерен гений продължава да настоява шахтите да са по средата на пътя?". Пич ,аре помисли малко защо са там и не пиши такива глупости. Искате нови пътища, искате да няма дупки ама не искате нищо да се затваря.... емии ето ви новина - Да се бяхте родили няколко века по напред. Може тогава да могат да го правят ей така, за секунда. Представи си само какво щеше да стане ако го бяха направили с метрото... само за секунда си представи всичко там затворено напълно!
45
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На снимка две до високия блок, който се вижда с кола не можеш да се прибереш. Трябва да направиш нарушение и да им минеш през загражденията. После се минава по едно черно пътче!!!! Питам нормално ли е! Няма пресичане и пеша на отсрешната страна! Трябва да се ходят километър два и да се използва подлеза за метрото. После забравяш до кой магазин си тръгнал ... Хубава работа, ама не баш ... Тази страна така я изолираха с прекрасната им инфраструктура, че нямам думи да изразя възмущението си !!!!!!!
44
1
 
7
 
! Отговори
МАТРЯЛ преди 8 години
До ЕвропеецаНямат и грам критична визия. Преглъщат всичко от вожда си като религиозни фанатици ръката на бога. Стига човек да се разходи в периферните местоположения на всеки един град в БГ, за да види уникален упадък и мизерия присъща на централно-африканските държави. Но за тях това не е реалността. Реалното е тва, което виждат на телевизора. В такъв дълбок съм ги вкара Герб, че вече ходят като зомбита само направо и всичко отстрани е мъртво за тях.
43
2
 
8
 
! Отговори
Човек преди 8 години
И както Смешнопатицова (ФунДъкОВА) обеща - на всеки булевард, на всяка улица която се ремонтира ще има велоалеи.Новите велоалеи на царя!
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очастъка около Била - се прави поне за трети път тази година! И то не защото се е разбил - а ей така! Това което се прави в момента - е да се сменят брудюрите. Предишните бяха малко по ниски - с около 2-3 сантиметра. Сигурно не отговарят на някой Брюкселски стандарт? И разкопаване, разваляне на старите, полагане, преасфалтиране!!! А през това тези които плащат масрафа на Фъндъкова (данъкоплатците) седят в километрични опашки, закъсняват, плащат и за гориво повече, дишат ***! Това е ГЕРБ
41
0
 
19
 
! Отговори
МАТРЯЛ преди 8 години
В държавите от първия свят строенето на магистрали дори не фигурира в новините! Счита се за даденост която най-много стига до регионалните новини, или тези специфично свързани с града в която се строи.
40
1
 
13
 
! Отговори
Европееца преди 8 години
До МАТРЯЛБратле мислиш ли че Герберите разбират какво и говориш ? Те са си толкова *** че дори не виждат че ГЕРБ почна да се целува уста в уста с ДПС . Ама да видим кога ще пада на колене , че като гледам как завърши тази година политическият сезон ... Това как се прави в Европа и как изглеждат нещата в страниоте които ИСКАТ да вървят напред е стара тема .
39
1
 
26
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Слиза кметицата от самолета и много бърза към кметството. Отива при един бакшиш и му казва, че ако я закара за 10 минути ще му плати тройно. Той се съгласява, обаче при условие, че кметицата е с вързани очи. След 7 минути таксито спира пред кметството, кметицата шашната:-Това не е истина, кажи ми от къде мина?-Ако ти кажа и там ще разкопаеш:)
38
3
 
8
 
! Отговори
МАТРЯЛ преди 8 години
И освен това Борисов взима комисионна за всеки км построен от шефа на фирмата която печели всички обществени поръчки за магистрали. Това са пари които естествено не се декларират и отиват в Швейцарски банки, тоест тия пари не се връщат обратно в обществото.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
работническият квартал се разраства, все пак робите трябва да се чустват важни
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако имате възможност - не се лъжете да излизате с кола в центъра! Или си отделете двойно повече време за път.
35
3
 
12
 
! Отговори
МАТРЯЛ преди 8 години
До АнгТочно към матрял от твоя сорт са адресирани тия новини. Целта е да покажат колко много прави властта, а всъщност това са само 10% от парите които трябва да са вложени в инфраструктура. Но е нормално, бедния и на малко се радва. Хвърлят ви трохи и вие в екстаз.За сравнение, Борисов първия мандат построи 220 км магистрали (за 4 години), а Хърватска за 6 месеца 530 км. и министъра им отиде да отреже лентата на завършека, докато Бойко на всеки 5 км прави церемонно отваряне и вие в екстаз.
34
4
 
7
 
! Отговори
ааа преди 8 години
Отдавна не бях чел нещо по-безсмислено, по-елементарно и по-поръчково!
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Синди, на коя барака в Столипиново викате най- райското място на планетата?
32
2
 
16
 
! Отговори
Теодор преди 8 години
Г-н Желев, за ваша информация правилния начин за поставяне на плочки и е върху пясък, а НЕ върху БЕТОН (цимента е съставка в бетона и е на прах), за да може да се оттича дъждовната вода иначе няма смисъл от плочи, директно може да се асфалтира. Що се отнася до ремонта, в Германия пътували ли сте, е там непрекъснато има ремонти, разликата е че не ги повтарят по няколко пъти, както в случая на Малинов.