Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!

Действията му противоречали на интересите на Русия
13 юли 2018 09:20, Елка Василева
136
Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!
Снимка: архив, Reuters

Тайно "правителство" управлява света, смятат всеки двама от трима руснаци, предаде Франс прес, позовавайки се на проучване на руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), което показва засиленото влияние на конспиративните теории в Русия.

На участниците в проучването е бил зададен въпросът дали според тях съществува "организация или група от организации, които влияят върху всички световни процеси и контролират действията на ръководителите на много държави".

Според 74 процента от хората, които вярват в тази конспиративна теория, действията на това "световно правителство" "противоречат на интересите на Русия", се подчертава в проучването, осъществено в края на май с участието на близо 2000 души.

Още по темата

Около 23 процента от вярващите в съществуването на задкулисно "правителство" смятат, че то се състои от олигарси и банкери.

През последните четири години броят на руснаците, които вярват в тази теория, е нараснал, отбелязва Франс прес.

Един от всеки десет руснаци е убеден в съществуването на "тайното правителство" и твърди, че е намерил доказателства за това, гледайки телевизионни емисии и четейки книги.

Много от руските телевизионни канали разпространяват емисии за "враговете на Русия", заплахите и заговорите срещу нея - теми, които силно присъстват в официалната пропаганда.

Според данните от проведеното проучване около 24 процента от руснаците не вярват в тази теория, посочва Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
9
 
19
 
! Отговори
Очаквано преди 5 години
"Появиха се обаче 2-ва препани камъка: Единият е Путин, другият е изненадата Тръмп. До някъде Тръмп го вкараха в релсите, Путин обаче няма как да го спрат..."======================Aз мисля, че Путин е успешен не защото е откровена контра на ГП, а успява много внимателно, бавно и полека, да покаже и докаже на ГП чрез постъпките и действията си, че с него може и да не е перфектно, но без него този луд свят ще скочи в пропастта с главата надолу. В тази блобална катастрофа ще загине и самият ГП.
91
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 91Като има тайно правителство, за какво има явно тогава. Направо тайното да застъпва...че то не е преставало да е на пост... )за какво ви дадоха "интернет", а ? я помисли хубаво! Т.е. ИИ от къде черпи "интеректа" си, а ? Я помисли хубаво... всичко дефакто е просто като фасул...
90
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тайни правителства няма, има богати хора с влияние. На Питин му дърпат конците 100 човека незаконно забогатяли и той покрай тях. Ей това ти е тайното правителство.
89
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като има тайно правителство, за какво има явно тогава. Направо тайното да застъпва.
88
25
 
14
 
! Отговори
Georgiev преди 5 години
Руснаците сигурно вярват и в съществуването на Баба Яга. А дали е така?
87
2
 
12
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Не едно, а много тайни правителства управляват света
86
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че това новина ли е? Естествено, че има тайно правителство и разбира се - не от днес.
85
2
 
19
 
! Отговори
цезар преди 5 години
Ейиии аман от вас. Стига сте ми показвали това черно перде. Стига с тези бисквитки и вафли.Като показвате някой реклами направо на човек му се повръща. Аз търся в нета това което ме интересува и си плащам за това. А не да ми показвате гноясали пръсти и извадени черва. Телевизиите са малко по скромни от вас.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
85 БЕШЕ ДО 84 сега е вече 83
83
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснаците вярват: Тайно правителство управлява света!..То че управлява, управлява ... това и учениците в началните класове за това вече говорят. Ама то пък е толкова тайно ... че всички вече знаят за него! ) Там е работата, че част от тактикат е че то вече не е тайно, до такава степен са сигурне, че "връщане назад нема", че всички материали за "тях" сами си ги пускат в тубата и в сайтовете... )И между другото, големата тайна е, че то управлява ... "чрез вас" (ама не става въпрос за избори)
82
5
 
15
 
! Отговори
американците виновни преди 5 години
Щом " братушките " казват така ,значи е " така " !Точка по въпроса !
81
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ествствено че супер богатите движат нещата в света. Те не са под прожекторите и са неизвестни за огромна част от човечеството. Политиците са техни изпълнители. В противен случай не би трябвало да существува лява или дясна политика.
80
27
 
15
 
! Отговори
историк преди 5 години
До до 77Германците избиха само 25 милиона руснаци , а Ленин и Сталин общо избиха над 30 милиона руски граждани чрез директни разстрели и бавна и мъчителна смърт в концлагерите ! Ленин е първият в света ,който създава концлагери за ликвидиране на опонентите от собствения си народ !
79
6
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
това го знаем откакто сьществува човечеството тези воини които избухват в различникраища на света са точно по рецептата да се намали населението и няколко умницида владеят световните ресурси наполеон за какво трьгна за москва 1939 германияреспективно круп и тисен трьгнаха кьм ссср и залежите сега какво правят а арабскиясвят продават им орьжие да се избият взаимно и някои да им гушне петролните кладенци
78
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е да не би да е лъжа? Както искат да ни внушат масонските драскачи...
77
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До руснаците мазохистиНие не сме по-различни от руснаците ! Ние пък издигаме паметници на окупаторите си , на всяка крачка има паметник на руския войн ! Не случайно сме бедни дори в ЕС защото не знаем кое е в наш интерес !
76
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как мислите възниква ЕС и глобализацията ? Това да не са случайни събития ? Всичко е организирано и планувано с години на тайни срещи. Ако не сте чували за това си е ваш проблем. За пръв път думата Евро е спомената като възможно име за европейска валута през 50те години на тайни срещи между банкери и индустриалци. Знае ли някой за това или я чухте за първи път като падна комунизма ? Нещата се решават в тъмни кабинети зад всякакви погледи, а не от актьори като Бойко или Макрон.
75
18
 
20
 
! Отговори
руснаците мазохисти преди 5 години
Това е единствената нация в света ,която издига в култ диктаторите си и им прави паметници ! Ленин и Сталин избиха над 30 милиона руснаци ! Не случайно са бедни дори при наличието на тези огромни природни богатства ! Просто не мислят ,не знаят кое е изгодно за тях , не знаят как да постигнат благоденствие с тези природни богатства !
74
14
 
6
 
! Отговори
ДО РУСОФОБИТЕ НЕБЪЛГ преди 5 години
КАКЪВ ПУТИН БЪЛНУВАТЕ КОГАТО БЕРЛ ЛАЗАР ДИКТУВА НЕЩАТА В РОССИЯ!!!!ТОЙ Е ЧАС ОТ СВЕТОВНИЯ ЕЛИТ КОЙТО КОНТРОЛИРА ТЕРИТОРИИТЕ НАРИЧАНИ ДЪРЖАВИ!!!!
73
14
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Прави са ***, има едно тайно Кремълско общество, което още от падането на царизма в Мадър Раша се е обособило, като държава в държавата. Членовете на това общество са превърнали държава с територия 1/6 от световната суша, в бащиния. Смучат си доларите и еврата от бензиноколонката и ги трупат в офшорките си, а за крепостното селячество остават самагончика, бояришника и честта да защитава Родину от Врагът гойто дебне пред портата !!!