Русия е прехвърлила кръвни банки към границата си с Украйна

Това засилва опасенията на САЩ от възможна инвазия
28 яну 2022 21:45, Александър Попов
130
Русия е прехвърлила кръвни банки към границата си с Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия е прехвърлила кръвни банки към границата с Украйна, което засилва опасенията на САЩ от възможна руска инвазия на Украйна, предаде Ройтерс.

Доставянето на кръв и други медицински материали, нужни за лечение на ранени, е ключов индикатор за военната готовност на Москва, заявиха пред Ройтерс трима американски представители.

По думите на сегашни и бивши официални представители на САЩ има конкретни индикатори, като например доставките на кръвни банки, които са от решаващо значение, за да се определи дали Москва наистина е готова да нахлуе, ако руският президент Владимир Путин вземе решение за това.

Разкритието на пожелалите анонимност американски източници за кръвните засилва опасенията на САЩ, че струпването на над 100 000 руски войници по границата на Русия с Украйна може да е подготовка за нахлуване, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Пентагонът и преди е съобщавал, че струпването на руски войски в района се съпровожда и от осигуряването на "медицинска поддръжка". Разкритието за доставките на кръв обаче е подробност, която според военни експерти е много важна, за да се установи степента на руската готовност.

"Това не означава непременно, че ще има ново нападение, но без това то поначало не може да бъде извършено", каза Бен Ходжис, пенсиониран американски генерал, който сега работи в изследователския институт Център за анализ на европейската политика.

Засега руското министерство на отбраната не е отговорило на писмено запитване на Ройтерс за коментар.

Говорител на Белия дом не пожела да коментира, но изтъкна многократните публично отправени предупреждения от САЩ за руската военна готовност.

Пентагонът отказа да коментира, тъй като става дума за оценка на разузнавателни данни.

Тримата американски официални представители, които говориха за доставките на кръв, не пожелаха да уточнят кога САЩ са засекли прехвърлянето им към частите по границата с Украйна. Двама от тях обаче казаха, че това е станало през последните седмици.

"Господин Путин също може да постъпи правилно", добави той. "Няма причина тази ситуация да прерасне в конфликт. Той може да избере да я деескалира. Той може да нареди на своите войски да се изтеглят."/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат и си угаждат! Можеха и дизел или бензин да си докарат, а имат и нуклеарно оръжия, ама го забравиха, но не е късно! А ние имаме нещастна здравна систем, която си влачим правителство след правителство след нас! Гледайте първо националните интереси и след това в чуждите чинии! На българина като му пуснат малко нещо за Русия и се подмокря, едни от злоба други от страст, важното е да го отвлечем от собствените му проблеми! Най лесната за манипулация нация!
94
20
 
9
 
! Отговори
Б. М. преди 2 години
Чебурашки, обичайте ***, хващайте се за ръчички с Костя Копейкин, с Воленчо, Николай Малинов и другите *** и отивайте в мама си Раша да дарявате кровь. И НЕ СЕ ВРЪЩАЙТЕ! Тук предатели НЕ НИ трябват!
93
1
 
10
 
! Отговори
ол преди 2 години
е като има 100000 те не се ли разболяват?
92
17
 
9
 
! Отговори
Днiпр - 1 преди 2 години
До СС Виталiй подготвя зашитата на Киев от руските окупатори. Безброй, десетки хиляди киевчани са включени в нея и работят денонощно като доброволци. Украинците не искат война, но ще пречупят гръбнака на всяка руска агресия!
91
4
 
14
 
! Отговори
СС преди 2 години
Интересно ми е къде са боксьорчето и газовата принцеса, които подпалиха Украйна преди няколко години. Прибраха тлюстите пачки от ЦРУ и си живуркат някъде из Европа, нали? Добре че оная, беларуската, дето искаше да подражава на газовата принцеса, и свиха перките навреме и я пръждосаха. Беларусите се оказаха по-умни от украинците, мдаа.
90
2
 
4
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До Ха-ха. Споко, китайците ще му посторят болници. За 8 дена ги правят по две...ако помните..... с цялото оборудване.
89
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия на собствена територия може да си прехвърля каквото си иска, както си иска и когато ди поиска, за разлика от американците и съюзниците им, които прехвърлят оръжие навсякъде по света. Някой да не му е ясно нещо?
88
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам, че доста хомосексуалисти са се мъчили да мислят, драскайки. Не се опитвайте, мисленето не ви е силна страна. Върнете се на село и пасете патките.
87
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега руското министерство на отбраната не е отговорило на писмено запитване на Ройтерс. Говорител на Белия дом не пожела да коментира. Пентагонът отказа да коментира, тъй като става дума за оценка на разузнавателни данни, а както се уверихме многократно, тяхните разузнавателни данни често са събрани от просторите на интернет коментари, предположения и откровени фейкове.
86
2
 
6
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Братя, помирете се! Не проливайте братска кръв! Господи, вразуми ги!
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Щирлиц - Таблетките , таблетките ! Вземай ги редовно !
84
16
 
10
 
! Отговори
Навални преди 2 години
Ако найстина Русия нападне Украйна и ги превземе, какво би се случило? Биха се вдигнали доходите на хората и 100тина украйнски олигарха биха изгнили в затвора. Всеки украйнец говори руски и би му било доста лесно от тази гледна точка. Та... така погледнато, ако бях украйнец изобщо не бих се притеснявал, че ще ми вдигнат стандарта на живот и ще вкарат в затвора всичката ***, която ме е крала цял живот от парламентарната трибуна и хората над тях!
83
16
 
13
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Кръв ще се лее от блядoвската сгaн.
82
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Зеленски твърди че се преиграва и нагнетява много повече страх, отколкото трябва. Та кой знае по-добре? Украинеца или ония дето чули недочули говорят отвъд океана? Зерлем война им се прави на някои хора.
81
17
 
23
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Американците да внимават че Русия да не реши да си върне и Аляска
80
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прехвърлили са кръвни банки в болните мисирешки мозъци и техните господари които от сутрин до вечер облъчват вече побърканото население с всевъзможни глупости ,но упорито мълчат за истинските проблеми на хората !
79
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заедно с кръвните банки са забелязани и 4 вагони качествени памперси.
78
10
 
28
 
! Отговори
DF преди 2 години
Палячото Зеленски вика спрете се бе, няма местене на войкси няма мобилизация няма подготовка, махнете таа истерия.Тука другарите от Ройтерс, набиват изтериии... Западния свят изтрещя тотално,политическия... явно има трябват пушилки за замасиране на нещо..
77
11
 
11
 
! Отговори
ЧАПАЕВ преди 2 години
НА 02.02 РАШКИТЕ НАПАДАТ. 100 000 ВОЙСКА? ТОВА Е ЦЯЛ ПЕРНИК УЕ? КОЙ ГИ ХРАНИ И ТОПЛИ? В ТАНКОВЕТЕ ИМА ЛИ КЛИМАТИЦИ? ЯВНО СКУЧАЯТ И СИ ИГРАЯТ НА РУСКА РОЛЕТКА, ЗА ТОВА СА БАНКИТЕ С КРЪВТТА.
76
9
 
25
 
! Отговори
Баси преди 2 години
По света има официално на 700 воени американски бази неифициално над 1000 подържат постояни воени конфликти някъде по свта с цел контрол над ресурси и оправдание демокрация