Лавров: САЩ търсят нов световен ред

Руският външен министър смята, че Западът опитва да ограничи всеки конкурент
23 мар 2022 13:09, Росен Стойчев
167
Лавров: САЩ търсят нов световен ред
Снимка: БГНЕС/EPA

Голямата цел на Запада е възраждане на еднополюсния свят и там искат да ограничат всеки конкурент. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от БГНЕС.

"Няма никакво съмнение, че едно от правилата, които Западът иска да приложи, е ограничаването на всеки конкурент. Сега тук е Русия, Китай е обявен като следващ, или всичко това ще се случва паралелно. А целта на този основан на правила световен ред не е нищо друго освен пълното възраждане на еднополюсния свят", каза той в речта си.
 
"Преговорите са трудни, другата страна постоянно сменя позицията си. Трудно е да се избегне впечатлението, че американските ни колеги ги ръководят", заяви Лавров пред студенти в Москва.
 
Целта според него, е да се сдържа Русия, както се сдържа всяка друга държава, която се държи малко или много независимо на световната сцена. 
 
"Това, което се случва в момента в света е опит за формиране на нов световен ред", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още по темата: Сергей ЛавровСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега след тоя сийр, по целия свят всеки дето е славянин ще го гледат все едно е хитлерист.А истинските нацисти от Азов и Айдар зорлем ги направихте герои на демокрацията, тия гадини със свастики дето само си спомнят с любов за третия райх.Егати пълния резил де.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 148 Русия на Достоевски предложи строй, който е и по- демократичен и по- справедлив от западния, но вие и предците ви не само не го приехте, а започнахте да преследвате и избивате привържениците му, както и да ги експулсирате.И защо? За да не пречат на тоталитарните ви глупости.Вие провалихте шанса на Русия да е суперсила през 21 век и вие провалихте бъдещето за още един век на цялата славянска раса.Като ви гледат тъпотиите американците сигурно се *** от кеф, как сами им подарихте победа.
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 147 а защо е така? Лавров за това сте виновни вие.Русия на Достоевски и Соловьов има какво да предложи като алтернатива на Запада и либерализма и то е по- демократично и легално, а не по- авторитарно от неговите предложения.Такава идеология даже и самите западни народи биха следвали и в нейно име биха зарязали САЩ.Но какво стана де? Ами ти и Путин решихте че е по- важно да се крепите на власт изпратихте тази Русия на Достоевски на майната и, а на нейно място издигнахте Русия на Сталин.
120
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 146 така че не го възприемай като някаква персонална акция.Това дали сте е състояние да спрете такъв еднополюсен свят, които САЩ никога и не са отричали че искат да направят, си е ваш проблем.Дали такъв свят би бил хубав? Не разбира се.Всякакъв еднополюсен свят предполага идеологическа и политическа диктатура на някаква метрополия върху някакви колонии.Големия ви проблем е че нямате каква конкурента идеология да изнесете за да спрете такъв един модел.
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лавров САЩ винаги това им е бил плана и го пише и в една от точките на официалната им стратегическа концепция, която е обнародвана на английски естествено и публично достъпна в интернет на сайта на американското министерство на отбраната.Там една от точките в раздел проект за външна политика, ясно си пише, че една от целите е възпрепятстване и възпитание появата на конкурента суперсила, каквато и да било.Не става дума за вас, а за всякаква друга сила, тоест вие, Китай и които друг ще да е.
118
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе Лавров кога ще помислите за обикновенните руснаци,които са честни отрудени хора,кога ще спрете да ги ограбвате,докога олигарсите назначени от политическата клика на Путин ще продава природните богатства които са собственост на бедния руски народ и ще ги продават на запад ще купуват яхти за стотици милиони, западни футболни клубове за милиарди?Кога руснаците, като кувейтците и саудитците ще са богати и щастливи, защото имат природни богатства КОГА.
117
3
 
7
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Погледнете лицата им на всички политици- Лавров, Путин, Медведев, немския Шолц, няма нищо човешко в тях. Ако наредите група бежанци пред тях, ще ги погледнат презрително като втора ръка хора и ще отминат. Да гният с парите си из именията си, няма щастие в това! Истинското щастие е другаде- да помогнеш с последните си пари на някой по-нуждаещ се от теб и да не чакаш отплата..
116
6
 
10
 
! Отговори
ТВ преди 2 години
Лавров, никой не ви спира да правите конкурентни компютри, телефони, автомобили, медицинска апаратура и т.н. Само че си оставате една обикновена суровинна държава, на която всички са й криви.
115
2
 
2
 
! Отговори
nWo преди 2 години
Те си го имат отдавна новия световен ред, воден от Хълк Хоган. Жалко, че Скот Хол даде фира наскоро :( Бяха велики!
114
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме си златната мина , която откраднаха канадците от България! Искаме и свобода, нямаме нужда от началници, сами знаем кое е добро за българския народ и кое е вредно и зло! Руския газ е балсам за българската и европейска икономика, имаме нужда от него, за да се развиваме и твърдо подкрепяме Русия срещу укро-нацистките бандити!
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме си златната мина , която откраднаха канадците от България! Искаме и свобода, нямаме нужда от началници, само знаем кое е дбро за българския народ и кое е вредно и зло!
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето целия филм и защо искаме самостоятелна и независима Европа - https://youtube/watch?v=HWLg86D9Fu0
111
5
 
9
 
! Отговори
SWAN преди 2 години
"Лавров: САЩ търсят нов световен ред" - ДА! А Вие активно участвате в изграждането му :))))))))))))))))))))))))))
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, във видеото, не ни харесва и искаме самостоятелна Европа, без началници - https://youtube/watch?v=H7VsbqduEeo
109
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 132, не всеки който критикува най-голямата империя в света е русофил. Ама ти си се учил от американските екшъни и комикси, където всички са или от добрите или от лошите, така че сигурно ще ти е трудно да разбереш тази концепция. Продължавай да защитаваш демокрацията, чрез цензура и да бориш "***", чрез "умерени" нацисти, и да рискуваш живота на планетата, чрез ядрен покер, за да остане Украйна американска.
108
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що сте толкова жалки и неграмотни гейтаците? Циврите за щатските организацийки ама тях вече ги няма. Остана ви само хелзинският комитет. Жалвайте се :))
107
3
 
7
 
! Отговори
Ето защо преди 2 години
Искаме България и цяла Европа(включително и Русия) , ДА СМЕ НАПЪЛНО САМОСТОЯТЕЛНИ, защото европейския начин на живот ни харесва и не ни е необходимо да ни налагат друг и то с насилие и да ни командват! Живота, който виждаме в документалните филми за Латинска Америка , не ни харесва никак и не искаме да бъдем превърнати във втора Латинска Америка и втори заден двор на Северна Америка! Изповед на един икономически убиец - https://youtube/watch?v=H7VsbqduEeo
106
6
 
6
 
! Отговори
Е то бива бива преди 2 години
***, нагъл гьонсуратлък, ама толкова не бива. Мародерският, деспотичен диктаторски режим, който по Хитлеристки избива хора, и имперски присъединява територии, да казва, че САЩ създавали нов световен ред. Жалко, че няма как докато тази гнида прави това изявление да нахлуе някой руски герой с една гьостерица и да го цапардоса през тъпоумно празногледащ череп.
105
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
132 на теб всичкото ти е такова. Аз ти се смея ти си мислиш че мразя игрите. Защото освен мишка съм държал и пушка и знам разликата. *** теб птката от пушка в лунапарка ще ти избие зъбите. И лунапарка и той те мрази хахаха.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото не си чувал за операция пустинна буря или операция в залива на прасетата за това. Аман от преиграли контъе страйк тука