Борел: Ако Москва прибегне до ядрен удар, Западът ще унищожи руската армия

"Путин каза, че не блъфира, страните, подкрепящи Украйна - също"
Обновена: 14 окт 2022 08:08 | 14 окт 2022 07:03, Елка Василева
323
Борел: Ако Москва прибегне до ядрен удар, Западът ще унищожи руската армия
Снимка: БГНЕС

„Ако Русия атакува Украйна с ядрено оръжие, военният отговор на Запада ще бъде "толкова мощен, че ще се стигне до унищожаване на руската армия", заяви ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, предаде Франс прес.

Още по темата
"Путин каза, че не блъфира с ядрената заплаха. Той трябва да разбере, че страните, които подкрепят Украйна - ЕС, неговите страни членки, САЩ и НАТО, също не блъфират. Всяка ядрена атака срещу Украйна ще доведе до отговор, не до ядрен отговор, но до военен отговор, толкова мощен, че руската армия ще бъде унищожена", каза Борел на посещение в Колежа на Европа в Брюж.

Заплахите на Москва се приемат много сериозно от страните, които членуват в НАТО. Във вторник, преди срещата на военните министри от Алианса, генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг заяви, че "завоалираните ядрени заплахи на президента Путин са опасни и безразсъдни".

"Русия казва, че ядрена война не може да бъде спечелена и не трябва да бъде водена. Ние наблюдаваме отблизо руските ядрени сили. Не забелязваме промяна в позицията на Русия, но оставаме бдителни", подчерта Столтенберг.

"Нямаме никакви индикации, че към момента Русия е променила позицията си, но я следим денонощно, седем дни в седмицата", обяви вчера американският министър на отбраната Лойд Остин.

Военната доктрина на Русия допуска възможността от ядрени удари, ако нейна територия бъде атакувана. Бившият руски президент, сега заместник-председател на Съвета за сигурност, Дмитрий Медведев увери, че Москва ще защитава новите анексирани територии ", включително и със стратегически ядрени оръжия".

"Трябва да се вземе на сериозно реториката на Русия, но без да се всява паника", увери европейски представител на НАТО по време на срещата на министрите в Брюксел, като посочи, че анексирани територии вече са били отвоювани от украинската армия, без това да е довело до най-лошия сценарий.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
7
 
3
 
! Отговори
Топло+студено преди 1 година
Как се нарича третото състояние: При първото когато има топлина-няма студено, 2) когато е студено няма топлина а третото когато има и топлина и студено ще имали съответо студено и топлина по смисъла на закона за енергийното равновесие защото ще се окаже че трябва да плащаме за студено въпреки че радиатори са топли, а когато има топло а радиаторите са студени пат ще плащаме за същите радиятори
223
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При първи сняг друга песен ще запее, даже може и домашен кютек да яде
222
22
 
15
 
! Отговори
Кори преди 1 година
Борел вади нож на умряло куче. Имат армия руснаците, колкото и всичко друго - т.е. нищо. Руската армия, както и всичко друго, са един пренадут балон с вонящи лъжи.
221
12
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Жужака получи ясно предупреждение.Бункерът е на мушката.
220
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нямаме никакви индикации, че към момента Русия е променила позицията си, но я следим денонощно, седем дни в седмицата", обяви вчера американският министър на отбраната Лойд Остин...А АЗ МИСЛЕХ САМО ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДО СЪБОТА СЛЕДИТЕ и неделя почивате --смешници
219
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозно!А дали ще има време?
218
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борел ли е Борката ли е не знам ..ама дума глупости....ако ОНИ че срелят -и НИЕ че стреляме ..и те така
217
8
 
12
 
! Отговори
Готин преди 1 година
Вместо да се плащат един-друг, да вземат и да се разберат. Всеки има своето право и ако един от тях се прави на "мъж" е много лесно да се разбере, че не е така. Друг е въпросът, когато едната страна е психически неуравновесена. За сега обаче Зеленски не е фактор и няма да бъде, а Путин е доказал че има здрави нерви. Лошото ще стане, когато някой натовски *** си повярва!!!
216
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НАТО по време на срещата на министрите в Брюксел, като посочи, че анексирани територии вече са били отвоювани от украинската армия може ли такива лъжи от тези дипломати донецк луганск херсон и зопорожска област са руски и никои не може дори да ги докосне укронаци сега губят по цялата фронтова линия коят е много дълга 1100 км
215
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
русия на плаши никои ако се нападне русия тогава ще ги ползва с ядрени бомби.вие ако искате да нападнете на русия ще получите подарак от путинт закакво ни заблуждавате с авашите измислици.
214
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бе стига кьорфишеци и измислици!
213
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя Борел ходил ли е в казармата?
212
3
 
6
 
! Отговори
Производител преди 1 година
Имам добра оферта за *** - хубави, плътни, здрави чували. Не се късат, не се разтягат, стабилни, българско качество! За на едро ще предложа много привлекателна цена
211
3
 
4
 
! Отговори
обективен преди 1 година
До до обективен!-Ти къде смяташ да живееш след т.н."ядрена зима"? Ако въобще ти е ясно за какво става въпрос?Може би ще пишеш нелепости в този форум при -180 градуса?По-добре отиди на психопреглед.Само с тези писания от днес, ще те приемат.А тези 77 години следва да ти подскажат до къде са стигнали технологиите във въоръжението ,вместо да смяташ някакви глупотевини.
210
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинките се къпят от време на време рускините смърдят през цялото време... тъй 4е това за лафа там дето свършва канализацията запо4ва русия е вярно
209
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путин = кадафи 2.0
208
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
как се познава едно село дали е руско или Украинско .... в Украинското има канализация и вътрешни тоалетни 4е дори и работят от време на време ...а в руското канализация няма и барака две тухли и септи4на яма
207
7
 
13
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 1 година
225-вземи си хапчето ,дженди!Поссрайна е едно нищо без Русия!Всичко в Поссрайна е построено от руснаците ,с техния труд ,пари и технологии.Усраинците са най-мързеливото ,продажно и подло племе в Европа.Факт.
206
7
 
10
 
! Отговори
Шапкомир Дудев преди 1 година
Интересно ми е с какво ще унощожат руската армия, с пълчища обратни ли които сега са на служба при тях и се обзалагам че ако решат да пратят тяхна войска в русия ще има купища оставки и европа ще се пресели на изток както направиха предеругите от русия само че те се преселиха на запад :-)
205
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** в сибир