Киев призна, че убива руски пропагандисти, но не се опитва да затрие Путин

Путин е законна цел, но Украйна не се опитва да го убие
18 май 2023 22:03, Нели Христова
238
Киев призна, че убива руски пропагандисти, но не се опитва да затрие Путин
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на военното разузнаване на Украйна призна, че негови агенти са убили пропагандисти на Кремъл през 15-те месеца след нахлуването на Русия в родината му.

Той също така каза, че Киев има за цел да установи демилитаризирана гранична зона до 100 км навътре в Русия, за да възпре всякакви бъдещи атаки. Това са коментари, които ще разпалят страховете от ескалация на войната.

"Вече успешно се насочихме към доста хора. Има добре разгласени случаи, за които всички знаят, благодарение на медийното отразяване", отговори 37-годишният генерал-майор Кирило Буданов на въпрос дали украинските служби за сигурност са убили руски пропагандисти, цитиран от The Times.

Няколко влиятелни провоенни фигури бяха убити или ранени от експлозиви, поставени на руска земя от февруари миналата година. При последния подобен инцидент на 6 май 47-годишният Захар Прилепин, който се хвалеше, че е убивал украинци "в големи количества", се измъкна жив, но с два счупени крака след взрив на кола бомба, при който загина и бодигардът му. Нападението е извършено близо до Нижни Новгород.

Руските следователи казаха, че разпитват заподозрян на име Александър Пермяков, когото обвиниха в работа с украинското разузнаване.

40-годишният Владлен Татарски, военен блогър и помощник на шефа на "Вагнер" Евгений Пригожин, беше убит от експлозиви, скрити в негов бюст, подарен му в кафене в Санкт Петербург по време на провоенно събитие на 2 април.

Руското министерство на вътрешните работи съобщи, че е издадена заповед за арест на Юрий Денисов, украински гражданин, за когото твърдят, че е наблюдавал Татарски в продължение на два месеца от апартамент близо до дома му. Твърди се, че той е пътувал от Латвия под ръководството на "украинските специални служби".

През август миналата година Дария Дугина, на 29 г., провоенен експерт от държавния телевизионен канал RT, беше убита от кола бомба, за която се смяташе, че е била предназначена за баща й Александър Дугин, ултранационалистическият идеолог, за когото се твърди, че има влияние върху президента Путин .

Ударите с дрон срещу Кремъл на 3 май, очевидно предназначени да убият Путин, са извършени "заради руската агресия", твърди Буданов.

Говорейки в Different People, украински канал в YouTube, Буданов каза, че неотдавнашните актове на саботаж на руска територия, включително дерайлиране на товарен влак и атаки срещу нефтена и газова инфраструктура в близост до украинската граница, са били извършени "почти 100 процента от граждани на Руската федерация".

В отделно интервю за Island, друг канал в YouTube, Буданов каза, че има "малцинство от руснаци", които си сътрудничат с неговата украинска военна разузнавателна агенция GUR. Те са били мотивирани от "патриотични причини" и "готови да променят Русия", заяви той.

Буданов подчерта, че въпреки че Путин е законна цел, Украйна не прави опити да го убие.

Неговите агенти ще продължат да се насочват към онези руснаци, които са извършили военни престъпления срещу Украйна, каза той. "Тези случаи са се случвали и ще продължат. Такива хора ще получат заслужено наказание, а подходящото наказание може да бъде само ликвидиране и аз ще го приложа."

Буданов обвини руските пропагандисти за все по-бруталната тактика на Кремъл в Украйна, хващайки Путин в порочен кръг, от който той не може да излезе жив. "Кремъл инвестира толкова много в тази пропагандна машина, че в крайна сметка тя започна да им влияе."

Той каза, че московският бизнес елит е против войната и търси начини да я прекрати. Руските олигарси са загубили милиарди долари поради западните санкции и икономически натиск, но критиките към инвазията са редки и приглушени.

Дисидентите, които са се обявили против това, са хвърлени в затвора или отровени. Наталия Арно, основател на фондация "Свободна Русия", която избяга в САЩ през 2014 г., каза, че тя също е била жертва на нечестна игра по време на скорошно посещение в Европа: хотелската й стая е била разбита и напръскана с нещо, което мирише на "евтин парфюм", но вероятно е било нервнопаралитично вещество, което я е накарало да изпита "остра болка".

Ако самите руснаци свалят Путин, Украйна пак ще трябва да създаде демилитаризирана зона на 100 км навътре в руската територия, за да предотврати бъдещ конфликт, твърди Буданов. "Това трябва да е нашата цел. Ако те няма да атакуват и не решат, че искат отмъщение след няколко години, това не би трябвало да е проблем."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ловния сезон за ,тр,,,оли по4на бум бум бум да намаляват отпадаците
181
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
след тая война русия категори4но трябва да бъде орязана от територий в белгародска и още няколко области в добавка на де митализирана линия на вътре от поне 120 км за да е кремъл в обсега на нимарса ... за да си седи следващото ждудже цар в блатата и да не опитва глупости
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Боби сложих ти плюс по инерция но всъщност не мога да разбера какво искаш да кажеш. Ти кой боби си.
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"Демилитаризирана гранична зона до 100 км навътре в Русия" - на какви наркотици е това 37-годишно момче?На каквито и да е - ще бъде успешно излекуван.Ако се наложи и атомизиран- стремежа за 100 км навътре в Русия, покрива стандарта за използване на атомно оръжие за защита целостта на Русия.
178
2
 
2
 
! Отговори
Боби преди 11 месеца
Седя и им гледам мутрите ,като се прибират от работа в трамвая. Всички са руски пропагандисти. Личи си и го пише на челата им.
177
1
 
6
 
! Отговори
100янов преди 11 месеца
Това не е ли тероризъм ,ако в еврогей съюза убият журналисти то медиите ще обявят това за тероризъм а тука мълчат ,даже и Днес бг мълчи.Ах верно те мълчат защото ако осъдят убииствата на фашистите от украйна няма да има грантове от америка за българия
176
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Това не е от 15 месеца а от десет години и се избиват и украински граждани с руско самосъзнание да не изброявам ,че се сещам за поне двайсе убити с терористични актове ,журналисти, обшественици има и депутати .
175
3
 
15
 
! Отговори
баш терорист преди 11 месеца
Това, което го вършат си е чист тероризъм, ама нали, щом е от украинци-няма дерт. А?
174
11
 
6
 
! Отговори
Инж+ преди 11 месеца
Трябва паметник да му направят на Путин!!! Реанимира НАТО, обедини ЕС, направи украинците нация и съсипа РФ!!!!
173
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Иѝиии да се чудиш кой, кого нападна?
172
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
А трябва...
171
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щу ракети и снаряди ще гризнат още уркопитеците.... Тоя дали ще се скрие някъде незнам...
170
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нищо такова няма в интервюто на Буданов. Днес публикува проруски фейкове. Баси тъпата медия. Я публикувайте оригинала. Ако искате да различават фейк от истина, намерете оригинала и четете него. Днес е пасквил пълен фейкове.
169
11
 
8
 
! Отговори
Русофил-лицемер преди 11 месеца
Рашистанците опандизиха и изгониха всички журналисти, за това няма как да видите такава новина от там. Когато убиха Политковская - с години се водеха дела, и накрая осъдиха некви двама случайни алкохолика от сибир. Като гръмна моста Керч - за 12 часа извадиха "случайно намерена" лична карта на терориста - естествено на снимката некъв небръснат и страшен "нацист украинец". Точно рашистите са последните дето могат да дават коментарчета за журналистика.
168
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Остава да си признаят , че проповядват нациско-тероростична идеология и нещата ще придобият ...
167
0
 
17
 
! Отговори
Инж. Гонзич преди 11 месеца
До АнонименБотев и Левски терористи ли са били, плиткоумнико?
166
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Умишлено убиване на блогъри, които са вид журналисти и цивилни лица, по дефиниция се нарича тероризъм.
165
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Унищожавайте ги до крак, защото към вас те няма да се церемонят. Руския съдизъм е пословичен.
164
10
 
23
 
! Отговори
ТЕРОРИЗЪМ преди 11 месеца
Това не се ли нарича тероризъм?
163
12
 
19
 
! Отговори
********* преди 11 месеца
Никой не може да победи Русия. Такъв филм няма. Няма и да има никога. Като са толкова ербап НАТО защо не се намесят пряко. Както в Сърбия ,Ирак , Виетнам Сирия , Панама ,Иран ,и т.нт. Нали ракетите им "не стрували" ??????? Тинктури минути за наивници.