Арестович за взрива на язовира: Шантаж на Путин

Това обаче нямало да повлияе на украинското контранастъпление
Обновена: 6 юни 2023 14:35 | 6 юни 2023 14:35, Елка Василева
90
Арестович за взрива на язовира: Шантаж на Путин
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият съветник на украинския президент по националната сигурност Олексий Арестович определи като "шантаж" от страна на Русия взрива на "Нова Каховка". Пред БНР той подчерта, че това е "съзнателно действие".

Още по темата
"Това е шантаж на Путин, който по този начин казва на световната общественост: "Щом няма да преговаряте и ще подкрепяте украинското контранастъпление, виждате какви последствия това ще има за вас. И те са достатъчно трагични - промяна на суровинния баланс на Черно море и рязкото замърсяване на водата", каза Арестович.

Според него обаче това няма да повлияе на украинското контранастъпление.

"Това няма да спре нашето настъпление, ние го правим и ще продължим да го правим и смятам, че режимът на Путин ще бъде осъден. Ще задаваме допълнително въпроси, защото страна, която съзнателно причинява такава огромна екокатастрофа през 21-ви век - най-голямата след "Фукушима", не може да бъде член на ООН. И тези, които ни предлагат да преговаряме, трябва окончателно след този случай да разберат с какво си имаме работа", каза Арестович.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
11
 
3
 
! Отговори
До 54 преди 11 месеца
Стига си лъгал. Има видео - всичко е спокойно и изведнъж ярка светлина и отломките летят на вън, което значи че екзплозия та е от вътре т.е Просия
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Язовирната стена все още издържа. Разрушена е най-горната част. Ако ся я взривили щеше да е още по-голяма трагедия. И местните казват че не е имало гърмежи в района. Горната част сама е рухнала в следствие на стрелбите на украинците преди това. Тая стена беше много хубава мишена за хаймарсите. Е сега е видно какво става като се стреля по такива обекти.
48
2
 
5
 
! Отговори
Давай Za преди 11 месеца
Мявзолей, мавзолей ще му издигнат на Вова.
47
3
 
7
 
! Отговори
Ехаа преди 11 месеца
Форумната VPN крава пак е трясна предменструалният синдром, изпадна в амок и мучи глупост след глупост...за тях, логичната мисъл е кауза пердута
46
10
 
19
 
! Отговори
Давай Za преди 11 месеца
Режисьора на филма за Буча, дали получи Оскар?
45
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
205-та отделна мотострелкова бригада на русия на 21.10.22 пишат в своя телеграм канал, че са минирали язовирната стена и вероятността да я взривят е 70%.
44
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тактиката на изгорената земя от бандеро-нацистите. Тия укри нищо не са построили за 30 години, по-голяма разруха и крадене, по-голяма корупция и престъпност в пъти дори от ***, където 12 години един мафиот управлява, а сега продължава да унищожава народа.
43
15
 
10
 
! Отговори
tot преди 11 месеца
Турците когато са бягали са палили всичко по пътя и Путин БЯГА ,но ЩЕ ГОРИ В АДА !!!
42
16
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
МОРДОРСКВА РАЗРУШИ ЦЕЛИЯ БАХМУТ И СИ ГО ПИСА КАТО ПОБЕДА!! МОРДОРСКВА РАЗРУШИ И ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА МРЕЖА НА ЗАЕЦ ! МОРДОРСКВА ВЗРИВИ И СЕВЕРЕН ПОТОК ЗА ДА ВЗЕМЕ ЗАСТРАХОВКАТА , ЗАЩОТО БЕШЕ НЕИЗПОЛЗВАЕМ! МОРДОРСКВА Е ВРЕДНА ЗА МЕЛИЯ СВЯТ И ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНА!
41
14
 
15
 
! Отговори
Ехаа преди 11 месеца
Не им се получи контрата и почнаха с гадостите... това са укроуродите. Лошото е, че родната крава свикна с тази плява.
40
13
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 11 месеца
МОРДОРСКВА ГУБИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА И ЩЕ ДУМНЕ И ЗАЕЦ И ЩЕ СЪСИПЕ И КРИМАПРЪДЦК , ЗАЩОТО ТАКА ВИНАГИ ПРАВИ МОРДОРСКВА ПРЕДИ ДА БЪДЕ ИЗРИТАНА ОТ НЯКЪДЕ!
39
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
западната пропаганда отново в действие. До сега Русия не е ударила нито един инфраструктурен обект, а сега си помислете точно същото се случи при изтеглянето на Азовците за да залеят района при изтеглянето си. И сега на всички ни е ясно че са Урките.
38
19
 
12
 
! Отговори
Блицкриг преди 11 месеца
На 18 август 1941г бягащата съветска армия взривява Днепровската ВЕЦ. Удавени са 80 хил. цивилни. Германците я въстановяват и пускат отново през юни 1942г. Нищо ново.
37
13
 
29
 
! Отговори
КОЙ КОГО? преди 11 месеца
Само се чудя защо им е на руснаците да басстисват точно този язовир, при положени, че 10 години се борят с липсата на вода в Крим, а сега предполагам ще има проблем и с охлаждането на АЕЦ Запорожие. Разрушаването на язовирната страна компрометира двете най-големи завоевания на Русия - Крим и АЕЦ Запорожие. Но виж Украинците като не виждат как ще си върнат Крим и АЕЦ-а, ами логично е да ги ПРЕЦАКАТ.
36
9
 
20
 
! Отговори
ей преди 11 месеца
олексий, олекна ли ти като обвини русия? сега бягай обратно в убежището, защото тая нощ ще има пак голям бомбаж на киев!
35
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе тоя що си би камшика от екипа на клоуна не стана ясно.
34
10
 
26
 
! Отговори
Ярл фон Трън преди 11 месеца
Урконацистите всекидневно изстрелваха срещу бента на Каховското водохранилище по 100-200 ракети и снаряди, вкл. хаймарси, а сега този изпечен еврейски лъжец, заедно с американските подметки в Европа се опитват да ни убедят, че доматите трябва да се ядат с колците.
33
7
 
14
 
! Отговори
Пипи преди 11 месеца
Как може така да лъжат! За толкова *** ли ни вземат!
32
13
 
25
 
! Отговори
джо преди 11 месеца
Каква Фукушима, какви пет лева??? Укрите все не са те... Руснаците сами се нападат в Белгородска област, сами си пускат дронове в Москва . Това си е нямат топки да си признаят и това си е..... Затова не е необходимо да си някакъв спец, просто логиката и заявлението на тоз мишок , че за Русия няма място в ООН.
31
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Последни напъни на джуджето с малката преди армията му от орккки да бъде изритана от украинска земя.