Допълнителни възнаграждения за руските военни за унищожен западен танк

Пари се дават и за унищожен украински самолет или хеликоптер
17 юни 2023 07:38, Елка Василева
217
Допълнителни възнаграждения за руските военни за унищожен западен танк
Снимка: архив, БГНЕС

Руските военни, които са унищожили в Украйна произведени в Германия танкове "Леопард“, както и бронирани бойни машини, предоставени от САЩ, ще получат допълнително възнаграждение, заяви руското министерство на отбраната, цитирано от Ройтерс.

Още по темата
Това е част от по-широка схема за бонуси, по която от началото на войната над 10 000 руски военнослужещи са получили допълнителни индивидуални плащания.

Парите се отпускат въз основа на доклади на руски полеви командири.

"В момента се правят плащания на военнослужещи от Въоръжените сили на Руската федерация, които… са унищожили танкове "Леопард", както и бронирани бойни машини, произведени в САЩ или в други страни от НАТО", се казва в изявление на министерството.

Руското военно ведомство заяви, че до 31 май са били наградени общо 10 257 военнослужещи за унищожаването на 16 001 единици украинско и западно военно оборудване.

Сумата, която се изплаща за унищожаването на вражеска бронирана машина, е 50 000 рубли (596 долара), а за танк е 100 000 рубли.

Военните пилоти и операторите от противовъздушната отбрана са получили по 300 000 рубли за всеки унищожен украински самолет или хеликоптер.

Попаденията в ракетните системи "Точка-У" и доставените от САЩ ракетни системи ХАЙМАРС се възнаграждават със същата сума.
(БТА, Николай Велев)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ами те болшинството леопарди ги взривиха мините... Или сами се счупиха... Кой ще вземе наградите тогава?
182
2
 
5
 
! Отговори
Красны медведь преди 10 месеца
Тя цялата Русия е за скрап бе.Не разбрахте ли че иде черната мана по доматите
181
6
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 10 месеца
Всякакви глупости ще измислите. Лъжи, жлъчни подигравки, злоба.. Говорете си :) улропитеците *** като мухи, разбивайки се в руските защитни линии. Германските "танкове" и останалата безполезна скрап гори, срамът на ВАШИЯ провал ще стои с векове и ще се говори с поколения. Радвайте се... Още малко остава...
180
3
 
7
 
! Отговори
Рибентроп-Молотов преди 10 месеца
Путин искал преговори за мир, обаче не искал да освободи окупирание територии, да плаща репарации, да върне депортираните деца и да има съд за военни престъпления. Даже Украйна трябвало да освободи останалата част от административните граници на окупураните области. Значи Путин иска мир, обаче - руски мир.
179
6
 
6
 
! Отговори
Чеченец преди 10 месеца
Не нормалник Путин води война срещу цялото НАТО и побеждава ще дойде и в бг къде ще се криеш няма да ги има и твоите господари.
178
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
мда, допълните възнаграждения...те сегашните възнаграждения не са изплатили за 6 месеца назад, а вдовиците си стоят с торбичката пелмени и нула пенсия
177
6
 
4
 
! Отговори
Путин затвор доживот преди 10 месеца
Кирил Гундяев и всички участници и съдействащи на руския тероризъм, геноцид и престъпления против човечеството в Украйна, Сирия, Чечня, Африка и навсякъде по света : ПОД СЪД НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за всеки загинал по тяхна вина.
176
1
 
4
 
! Отговори
ЗАПЛАТА преди 10 месеца
До Читателвинаги войниците са получавали заплата, дори в БНА е имало заплати навремето, просто са били стотинки а сега плащат нормално.
175
2
 
7
 
! Отговори
Некоректна статия преди 10 месеца
това са бонусите които изплаща МО на РФ, а отделно има частници които плащат до 1 милион рубли за леопард 2 и 500 хиляди рубли за леопард 1. За Брадли мисля че беше 750 хиляди но не помня със сигурност. 7-8 хиляди долара при руския стандард на живот са много пари
174
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Господ раздава според делата ! Крадците, терористите и убийците на мирни жители ще получат това, което са причинили на другите !
173
6
 
8
 
! Отговори
Читател преди 10 месеца
Как така допълнителни възнаграждения!? Какво стана с "за Родину,за Россия"?
172
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руския военен пилот Дмитри Мишов, избягал в Литва: Стреля се по един и същ танк отново и отново... И всеки път се докладва за нова унищожена машина... Срещу малка комисионна наводчика или дроновия оператор потвърждават, че е унищожен нов танк, а танка е все същия, по него стрелят десетина пъти... Защото се плащат по 100 000 рубли за унищожен танк.
171
6
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 10 месеца
До173: то пък вие путканите като сте се заразбирали, всичката ви информация е от вестник комуниста днес. Нали уж лазери имали руснаците с които още 60- те години цяла китайска армия заличили, танковете им едни безаналогови, самолетите с плазмени полета които стапят вражеските ракети, солдатите с адамантиеви бронежилетки. А накрая какво? Един пиян руснак се моли да не го бият, но и да не го връщат при путкинка
170
5
 
7
 
! Отговори
путангутан преди 10 месеца
Руските блогъри са объркани, не знаят какво да пишат в телеграма. Хем имало успешна ракетна атака в Киев, хем Киев не бил атакуван защото африканските делегати са там. Може бе имат специални кинжали, които избягват африканци?
169
3
 
1
 
! Отговори
запознат преди 10 месеца
До Всички подстрекатели,Да, ще стане! Що не кажеш по-добре как един мармот завива шоколада в станиол!?
168
2
 
4
 
! Отговори
До 180 преди 10 месеца
Вероятно си искал/а/ да напишеш "Някои", но както си написал/а/ и трети клас им е много. Познай от кои си?
167
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Някой наистина нямат ,акъл в главата и даже вече почвам да си мисля,че тук пишат някакви деца дето са трети клас .Преди си мислех,че са поне осми,ама явно са сбъркал.
166
7
 
7
 
! Отговори
Всички подстрекатели преди 10 месеца
участници и съдействащи на руския тероризъм, геноцид и престъпления против човечеството в Украйна, Сирия, Чечня, Африка и навсякъде: ПОД СЪД И НА ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР. Кирил Гундяев и всички други руски и чуждестранни политици, пропагандисти и военни, подстрекатели и извършители на военните престъпления в Украйна и навсякъде: на доживотен затвор. Русия плаща за всичко разрушено и по 10 милиона долара за загинал.
165
6
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 10 месеца
.Ехаааааа.значи , за рашките ТОВА Е КАТО 6 ОТ 49----ДА УЦЕЛИШ И РАЗБИЕШ НЕМСИЯ ЛЕОПАРД-2...ха,ха,хааааааа....ЧУДЕСНА РЕКЛАМА ЗА ОРЪЖИЕТО НА НАТО!!!!!!!!!
164
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
УКРИЯ КЕ ПАДНЕ