Боеве в Курска област в Русия, руските сили отблъскват украинска атака

Диверсионно-разузнавателна група опитала да проникне в село Тьоткино
Обновена: 14 мар 2024 13:26 | 14 мар 2024 13:22, Елка Василева
215
Боеве в Курска област в Русия, руските сили отблъскват украинска атака
Снимка: архив, БГНЕС

Боеве се водят днес в руската Курска област, която граничи с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на руската Национална гвардия (Росгвардия).

Още по темата
Боевете се водят между руските сили и проукраински бойци, заяви националната гвардия.

Росгвардия и руските въоръжени сили отблъскват атака на украински диверсионни групи край село Тьоткино в руската Курска област, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на националната гвардия.

"Подразделения на руската национална гвардия отблъскват атака на вражески диверсионно-разузнавателни групи край село Тьоткино в Курска област. Гвардейците се сражават заедно с военнослужещи от въоръжените сили със служители на Пограничното управление на Федералната служба за сигурност на Русия", се казва в изявление на Росгвардия.

По-рано губернаторът на Курска област Роман Старовойт съобщи в комуникационното приложение "Телеграм", че украинска диверсионно-разузнавателна група се е опитала да проникне в село Тьоткино, но атаката е била пресечена.

Във вторник също имаше атаки срещу това гранично село от бойни групи, идващи от Украйна, отбелязва АФП. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
17
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Кравар ЕвроатлантикЛесен е отговора мирише на изпържено свинско...НАТО пак яде попарата, пак месомелачката за ***!*** и поредната пратка оръжие стана на скрап хахаха Руснаците се чудят на безмислените атаки на Дрогозомбитата!
117
25
 
25
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Питам аз какво става в Белгородската Народна Република а русофилите мълчат с пълен памперс.
116
5
 
2
 
! Отговори
Всю за Ельондурвата преди 2 месеца
На пазаря служителки на Плод и Зеленчук разтягат шербет локуми и чешейки се по онва място гадаят да ли са ГрщнеШайзенската Елендура шъ си ги закупи 5 дневната мини хай тех перална на втукнати меструлниСиТампон която работи с лична неподхлладенаУрина като маа като луда на лево-десни завъртания при изпиранията и предо-задни високо потивотакни центрофигняченета водещи до обиленОргазъм с който облива мини перялнището наречено *ПyтkоЧикия*
115
15
 
11
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
Тез стари баби с руско потекло,защо,и как тъй бързо бягат с тез раници и бохчи!? Тея непосилни товари,за тея стари кокали са направо пълно бойно! Да разбере руснака от първо лице,що е бежанец,и хубаво ли е някой да те гони от дома ти! Айй...,ай-ай...!?!
114
8
 
5
 
! Отговори
82-ОМБР преди 2 месеца
От 21:00 на 14.03.2024 до 07:00 на 15.03.2024 цивилните в курско и беогородско са приканене да "палят джета"на север,че след това,оле-оле,айй...Ай-ай-Бог високо-цар далеко!
113
4
 
17
 
! Отговори
Получили са си преди 2 месеца
Украинската армия е решила да започне настъпление в района на Белгород преди изборите за президент на Русия, пише военният кореспондент Евгений Поддубный. На кръстовището на Харковска и Сумска област, в посока Грайворонск, командването на Въоръжените сили на Украйна е прехвърлило специални части на ГУР Артан. Руската армия е унищожила 5 танка, 3 самоходни оръдия, 1 MLRS, няколко пикапа и бойни машини на пехотата и 70 бойци от украинските въоръжени сили.
112
13
 
26
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 месеца
До всички неграмотни евроатлантици - Белградския район нее нападнат от редовни войскови подразделения, а събрана *** от руснаци и всякакви други безхаберници, защото ако Украйна нападне, това вече ще означава обявяване на война и съвсем ще развържи ръцете на Руснаците. Затова се нарича СВО. Така че евроатлантици преди да пишете глупости вземете малко се образовайте, почетете малко.
111
10
 
26
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 месеца
До всички неграмотни евроатлантици - първо според спогодбата след 2 световна война Русия има право да влезе с войска във всяка една държава където фашизма и нацизма е издигнат в култ, в Украйна това се случи издигнат фашиста Бандера, подразделенията Азов също са фашистки. Второ според устава на ООН голяма група хора имат право да се самоопределят, в случая ДНР и ЛНР, украинците почнаха до ги избиват. А Русия ги защити. По същия параграф на ООН САЩ бомбардира Сърбия за сметка на Косово.
110
12
 
17
 
! Отговори
Кон преди 2 месеца
Няма начин да е нещо повече от лъжа и провокация. Ако Зеленият клоун нападне Русия, ще изчезне от лицето на Земята и ще развърже ръцете на Кремълския *** да започне мобилизация. Не мисля, че американците в Киев са толкова *** да го допуснат. И това си е вече прекален фашизъм от украинска страна, така да се каже реципрочен на руския, но вреден за всички и най-вече за украинците.
109
3
 
8
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 месеца
Е, колко да се се бият? Докато прилетят два фаба...
108
11
 
26
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 107 Унуфри един обикновен 120мм миномет(който трудно но се пенася от 4 човека пеша) има обсег с нормални мини 8-10км а ако ползваш спец боеприпаси с т.н. "димен генератор" или ракетен ускорител до 16км и всеки такъв миномет е неоткриваем докато не почне да стреля. Сега направи си труда погледни на картата колко населени места попадат в тази 15-16км зона? Защото за разлика от Руснаците Украинците ДОКАЗАНО ТЕРОРИСТИЧНО СТРЕЛЯТ ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ПО ГРАЖДАНСКИ ОБЕКТИ !!!
107
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Боби, виж ся руските "успехи" ги знаеме :) не е нужно да ни повтаряш опорните точки на кремълските военнопрестъпници, те официално казаха че са ги ликвидирали още оня ден, ама на не са, и понеже са ги унищожили както казваш затова училиата в двете области минаха на дистанционно обучение, и губернатора на Белгородска област се появява 5 пъти да обяснява че нямало евакуация:))) хората да не бегат всичко било под контролем:)))
106
7
 
16
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 106 СЕРИОЗНО Ти знаеш ли какво е станало наистина? Да бъдат Легионерите атакуват 5 населени места едно до друго едновременно. Полицията и месните веднага бягат. На позиции предварително изградени има НАБОРНИЦИ които приемат Боя. След около час долита Руската Авиация, Ланцети и Самоходна Артилерия и започва да работи по легионерите. Боя продължава около 5 часа. Няма жертви сред наборниците те са там само да вдигнат тревога. Днес отново Легионери са пробвали да преминат границата...
105
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
не може да бъде това беше вчера и още руската държвна телевизия показа какви са щетите от 9 танка на всу 8 са за скраб , от 13 бронетранспотьора 13 за скраб от които 9 бредлита , от 240 хохли 234 са дали фира останалите 6 се изнасяха като бити pедераsi пеша
104
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това не са украйнци, а руския доброволчески корпус и легион свобода, превзеха селото още преди 3 дни, гарнизона който е там е заличен има няколко военнопленици има клипове с тях в тубата, руснаците пращаха няколко пъти подразделения но всичките претърпяха неуспех в това число и некакви спец части фесебейшници, като цяло са доста добре оборудвани с дронове и брадлита, обявиха че основават Белгородска свободна република
103
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украйнците освободиха цяла Украйна, щом харчат сили за атака на руска територия хахаха Това наистина не го разбирам. Хайде, ако в това село има украински военнопленници или някакъв важен оръжеен завод, ОК, има логика, но иначе никаква. Все едно Румъния да е окупирала Варна и Добрич, а ние да ходим да им завземаме Крайова, вместо да си освобождаваме нашите. Май наистина главнокомадващите им не са от най-умните.
102
5
 
17
 
! Отговори
УСраа НАТО преди 2 месеца
На безполовите - все мъжкаря Путин им в мислите
101
0
 
5
 
! Отговори
Онзи с шапката преди 2 месеца
Да се чете .... избираме една част другите избягаха
100
26
 
14
 
! Отговори
Sata NATO преди 2 месеца
Добре е Путин да посети Курска област, може да му се пооправи хормоналния баланс... На стари години може за сефте да му поникне брада.
99
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кандидатите за президент в Русия са повече отколкото тези в САЩ! Умнокрасив ли си или напротив? Не се излагай! Звучиш някак си предубедено!