Боеве в Курска област в Русия, руските сили отблъскват украинска атака

Диверсионно-разузнавателна група опитала да проникне в село Тьоткино
Обновена: 14 мар 2024 13:26 | 14 мар 2024 13:22, Елка Василева
215
Боеве в Курска област в Русия, руските сили отблъскват украинска атака
Снимка: архив, БГНЕС

Боеве се водят днес в руската Курска област, която граничи с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на руската Национална гвардия (Росгвардия).

Още по темата
Боевете се водят между руските сили и проукраински бойци, заяви националната гвардия.

Росгвардия и руските въоръжени сили отблъскват атака на украински диверсионни групи край село Тьоткино в руската Курска област, предаде ТАСС, като се позова на пресслужбата на националната гвардия.

"Подразделения на руската национална гвардия отблъскват атака на вражески диверсионно-разузнавателни групи край село Тьоткино в Курска област. Гвардейците се сражават заедно с военнослужещи от въоръжените сили със служители на Пограничното управление на Федералната служба за сигурност на Русия", се казва в изявление на Росгвардия.

По-рано губернаторът на Курска област Роман Старовойт съобщи в комуникационното приложение "Телеграм", че украинска диверсионно-разузнавателна група се е опитала да проникне в село Тьоткино, но атаката е била пресечена.

Във вторник също имаше атаки срещу това гранично село от бойни групи, идващи от Украйна, отбелязва АФП. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И от тая урсула и от тоя макрон също ми писна.
97
21
 
8
 
! Отговори
до всички русофили преди 2 месеца
За какви избори говорите - като по времето на Тодор Живков? когато имаше един кандидат и една партия, ИЗБОР - значи да избираш между няколко алтернативи, поне 2, а в Русия има само един кандидат - Путин.Толкова ги беше страх, че забраниха участието в изборите и на най-дребния опозиционер. Ама от сега ви казвам - 99.7% ще гласуват за ОФ.ХА АХ Ха
96
28
 
10
 
! Отговори
Darko преди 2 месеца
Наесен храбрите воини от ВСУ и Легиона ще маршируват на краснай плошчади таварищи хахаха. Слава на Украйна!
95
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВКС на РФ отблъскват терористи от вражески ДРГ. Това НЕ е част от войната, в частта сблъсък на фронта. Фронтът си е същият, промяна НЯМА. А диверсантите са ликвидирани физически. Никаква война НЕ се е пренесла на територия на РФ. Напротив, води се на територия на Бандерия, която постепенно се превзема. Фронтът е на път да се срине до месеци. Парите за Бандерия са за поръчки на боеприпаси, които тепърва ще се произвеждат. Снаряди скоро няма да получат. И ще трябва сами да бесят Пан Зе.
94
24
 
10
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 месеца
Браво на Путин! Как така успя да докара войната в Русия? Или май беше специална операция? С такъв военен министър като еленовъда Шойгу предстоят нови епизоди от "17 мига от пролетта".
93
17
 
9
 
! Отговори
Ручки боец 001 преди 2 месеца
Пръцнах и напреднах на фронта с 5 санта. Напред другаре!
92
1
 
0
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 месеца
Съжалявам не се отнася за Боби това което писах, а се отнасяше за анонимния който то му опонираше. А после го изтрива.
91
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бомбенто в Белгород продължава.
90
0
 
11
 
! Отговори
Горд Българин преди 2 месеца
До Анонимен 93 - много си мързелив и късоглед. Вземи малко да прочетеш история за да разбереш какво означава киевски рус и да не пишеш глупости и да занимаваш хората с твоята простотия.
89
10
 
7
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен По това време основните исторически източници са от Византия. Гърците не могат правилно да произнасят Рус и за това са кръщавали местните РУССИА в летописите така са отбелязвали и на картите. Но при тях няма просто няма Украйна. Крайна/Украйна започва като термин доста по-късно по времето когато голяма част от въпросние земи са били под Полско Управление. И доста по-късно вече в почти съвремени времена 19-20 век започва да се говори за Украинци.
88
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укрозомбитата направо са смляни Телеграм каналите са пълни с мъртвите Укропи и унищожената им техника. Поредната им глупава авантюра завърши с много убити безмозъчни укрозомбита. В унищожаването на тези непотребни твари участва ВДВ на Русия.
87
13
 
23
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Руснак националист "Умнико" за пореден път се убеждавам че слушаш "РАЗВАЛЕН ТЕЛЕФОН" и то "Телефон" не през две - три баби а и всяка баба е говорила на различен език... Путин каза: Ако има опасност за СЪЩЕСТВУВАНЕТО на Руската федерация - каква опасност са няколко стотин националисти въоръжени и насъскани срещу РФ от кой? Те половината вече са изтребени от руските въоръжени сили.
86
8
 
24
 
! Отговори
Подкрепям: преди 2 месеца
"Тя войната все на руска територия се води. Защо това се представя като някаква голяма новина."
85
16
 
11
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Украинец националист "Умнико" Киевска Рус е ПРОФЕСИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ ТЕРМИН с който се означава времевия период в който столицата на Руската държава е била в Град Киев. За да се изпълни желанието ти ще трябва да измислиш машина на времето.
84
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е как може да пускате информация от преди два дни.
83
22
 
7
 
! Отговори
Руснак националист преди 2 месеца
Фалшивия путин е лъжец!!! той обеща да използва атомното ако руската федерация бъде нападната като сега! май нема да ползва атомното кога армията на украйна стигне и до москва!
82
22
 
18
 
! Отговори
Украинец националист преди 2 месеца
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ БОЯ ДА СЕ ПРЕНЕСЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
81
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Империя на злотоТака са се върнали, че с "чиповете от перални" правят на скраб ултрамодерните Пейтриът и Абрамс хахаха Европа загива - вече не произвежда нишо освен мултикултурни ценности. Във Франция, Германия и Англия католицизма е вече втора религия. Бавно, но сигурно европа става анадола но Брюкселските ЕвроПудели правят пачки от войната. Гражданите страдат, стачки навсякъде а те само комисионни от оръжие лапат! Бий Вова Euroпаветниците!
80
17
 
22
 
! Отговори
Империя на злото преди 2 месеца
Уф, тези там в блатная съвсем изтрещяха. Върнали са се 80 години назад.
79
24
 
10
 
! Отговори
Украинец националист преди 2 месеца
ДАНО ЯДРЕНОТО СЛЪНЦЕ ИЗГРЕЕ НАД УКРАЙНА!