Облачно и дъждовно в четвъртък, след обед валежите ще спират

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 14° и 19°
0
Облачно и дъждовно в четвъртък, след обед валежите ще спират
Снимка: БГНЕС

През нощта облачността от запад на изток ще се увеличава и вплътнява, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

След полунощ на места главно в Южна България ще има превалявания от дъжд. Вятърът в повечето райони ще стихне. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 9°.

В четвъртък ще преобладава облачно време. Ще има валежи от дъжд, на повече места и по-продължителни в Източна България, в отделни райони количествата там ще са значителни. След обяд валежите от запад на изток ще отслабват и спират, облачността ще започне да се разкъсва. През нощта срещу петък валежите и в крайните източни райони ще спрат.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 14°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд и на места ще са значителни. През нощта срещу петък валежите ще спрат. Вятърът преди обяд ще бъде слаб от изток, след обяд малко ще се усили и ще променя посоката си. Максималните температури ще бъдат 16°-18°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, на височина от около 2200 метра преминаващи в сняг. На места в Странджа и Източна Стара планина се очакват значителни количества. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В петък, след временно намаление, облачността от запад отново ще се увеличи. Привечер в крайните западни райони ще започнат валежи. Вятърът ще бъде до умерен, в източните райони и близо до северните планински склонове временно силен и поривист от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между 8° и 13°, а максималните - между 20° и 25°.

В събота в Западна и Централна България ще бъде облачно, с валежи, на места значителни по количество, с гръмотевици. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 14° до 19°. В източните райони валежи ще има на по-малко места и ще са предимно слаби. Ще остане ветровито, с умерен, временно силен южен вятър и сравнително високи температури.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари