Пешеходец в София: Мисията невъзможна, решенията – лесни

Редовно автомобилите спират върху местата, предвидени за пешеходци
5 апр 2018 17:00, Боряна Павлова
22
Пешеходец в София: Мисията невъзможна, решенията – лесни
Снимка: HelpBook.info

За нередно паркиране върху тротоарите по бул. "България" в София, сигнализират граждани в онлайн платформата HelpBook.info.

"Паркира се и върху тротоарите, като колите се движат по тротоарите, заедно с пешеходците", пише в сигнала, изпратен към платформата на Investor Media Group.

Това е един от най-натоварените и оживени столични булеварди и освен тежкия автомобилен трафик булевардът е използван и от много пешеходци.

"Особено неприятно е положението в участъка от бул "Тодор Каблешков" до Околовръстното шосе", става ясно от сигнала.

Друго подобно място в столицата, по което е абсурд пешеходци да се придвижат спокойно е бул. "Симеоновско шосе". Проблемът там съществува отдавна, а сега е изпратен и сигнал чрез HelpBook.

"Приложено ви изпращам снимка на, която ще видите, че един родител с детска количка трябва да рискува да излезе на пътя, и недай си Боже да бъде ударен от кола за да продължи в посоката по която е тръгнал", пише в сигнала.

За хората, които живеят в квартал "Витоша" преминаването през бул. "Симеоновско шосе" е неизбежно. За родителите на малки деца е още по-наложително, тъй като това е единственият път до детските градини и поликлиника, които се намират в кв. "Студентски град:.

"Надявам се, че няма да се изчака да се случи някоя трагедия за да се получат нещата и ние пешеходците да може да се движим спокойно и без притеснение дали ще бъдем ударени от някоя кола", завършва сигнала

Ако и вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Ние пък ще отразим вашия сигнал, а медийното внимание е още един стимул за институциите да свършат работата си!


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Крива река преди 1 година
Какъв ад е на Каниц, Иречек - по две колони от една страна паркирали, Григорович, Манов, Баница, Богдановец, Ами Буе. Навсякъде коли и разбити тротоари.Хората се трепят за място - в буквален смисъл. Слизаш на платното с риск да те ударят. Навремето квартала беше тунели от дървета, сега е бетон и изсечени д-вета, няма въздух. На 200 метра застроиха 8 сгради. Никакъв закон не ги задължи за гаражи от 1998 г.
Сега е заварено положение, само за офиси.
Няма визия за този град, абсолютно безхаберие.
18
2
 
0
 
! Отговори
Ръгбист преди 1 година
Аз съм и пешеходец и шофьор. И към двете породи имам забележки. Като пресичаш-огледай се! Като наближиш пешеходна пътека-намали! А един таксиджия навремето ми каза-пресичай с очите в обратната посока на движението и гледай дали ще спре. Спират яко, ама си е риск. Не се знае на какво вещестео е... Иначе, като шофьор на 2 седмици повозих двама на капака, щото гледах настрани. Понеже не гледах напред, не издълбах чертички на капака. Не се броят.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито паркоместа, нито култура, нито държава. Това е положението към 5 април 2018. Дано не е така още дълго, ама надали.
16
0
 
2
 
! Отговори
77 преди 1 година
До Ели 14

Значи частниците хищнически презастрояват, без дори да оставят място за еднопосочни улички, а общината трябвало да им осигури паркоместа. Че то не остана място пеш да се влиза... Що за недоразумение е това?
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ели

Аз искам да ми осигури хеликоптерна площадка общината, защото имам не по-малко право да се придвижвам с вертолет.
14
5
 
11
 
! Отговори
Ели преди 1 година
Аз виждам нередност в това, че общината не осигурява паркоместа, а само чертае зони и слага санкции, без да предлага рационално решение на проблема!
13
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво ма боли мене за дофиа ? Ае сек тер
12
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като видиш толкова оплаквания от майки и бащи с детски колички, да се чудиш от къде е тая демографска криза в България :)
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Режи гумите, чупи и е готов.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете една статия за пресичане на 2 метра от пешеходна пътека,пресичане на червен сигнал на светофар за пешеходци,пешеходни пътеки на спирките които така са направени че трябва да се пресече пред спрелия автобус,спирки на автобуси и трамваи ТОЧНО на светофари.....
9
8
 
6
 
! Отговори
фак фак преди 1 година
До фрък фрък

Строшен прозорец от пешеходец,строшен крак на пешеходец.
8
7
 
9
 
! Отговори
фрък фрък преди 1 година
решението - троши му предния прозорец
7
2
 
14
 
! Отговори
Скънка преди 1 година
Има и сруга отправна точка.
Ако се возиж само в ГТ, ще скочиш с двете ръце, че си съгласен.
Излез да покараш малко в София. Каквито водачите, такива и пешеходцитв- нулева толерантност, наглост и агресия. Предимството ди е предимство, но винаги трябва да в съобразено.
Много често ми се случва да виждам хора на пешеходна пътека все вдно са със застраховка - живот: ядящи, влачещи се, дефилирайки СЪС СЛУШАЛКИ.
Па огледай се,бе!
6
4
 
11
 
! Отговори
Жо преди 1 година
СПОРЕД МЕН, не може булеварди и улици да носят в името си "ШОСЕ".
Цариградско шосе, Самоковско шосе, Симеоновско шосе, Ломско шосе, Ботевградско шосе и т.н. Някога може да са били шосета, но днес са булеварди в населено място.
Самото наименование "шосе" подсказва на водачите, че това е нещо извънградско и трябва да се юрка яко.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато не се спре вдигането на блок на всяко празно място, и желанието на цяла България да дойде в София, така ще е
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо се насочва вниманието към колите само? Колко паркинга се направиха откакто Самоковската принцеса я направиха кмет? Нито един!! Удобно е да има зони за да се папкат пари. Къде да се паркира питам аз? Отговор няма, защо? Далаверата в СО върви, крадат се пари от всичко и всеки.
3
4
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Некомпетентните власти не реагират!
2
2
 
7
 
! Отговори
... преди 1 година
До гербист-Гинковист

Абе не се заричай толкова! Виждал см на тротоари дето е имало колкчета да се паркира! Така, че в БГ всичко е възможно, нали закона е за всички останали, но не и за мен! Освен това след като няма кой да ти наложи закона ко се косиш! Седи грей се! Те така е по тия земи!
1
8
 
15
 
! Отговори
гербист-Гинковист преди 1 година
Решението е лесно, ремонт на тротоара и поставяне на високи бордюри по 20 см. Тогава никой няма да се качва по тротоарите да паркира, защото после има да оправя гуми и джанти.